Peste cu garnitura de orez

de nadina73 in Peste, 7 Mai 2010 | 17367 vizualizari

 

iti trebuie rabdare multa,dar sant fantastici de buni si o manacare grozava pt zilele de post cu dezlegare la peste. Copii le mananca ca pe seminte

 

INGREDIENTE

  • 1 kg boquerones(asa le zicie aici sincer tradus vine ansoa,sant pesti acea mici cum sant hamsiile ceva ......asemanator cred)
  • sare,piper
  • putina zeama de lamaie-optional
  • faina alba
  • ulei pt prajit
  • 1 punga de orez cu zarzavaturi congelate
  • 3-4  linguri ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu garnitura de orez:

Se curata pestii foarte bine ,li se rupe capul si efectiv apoi se trage sira spinarii. Se curata  si de mate. Sant putin migalosi de curatat dar sant grozavi

Dupa ce s-au terminat de curatat se spala foarte bine in 3-4 ape ,apoi se pune 1 lamaie stoarsa (zeama )peste ei si se lasa putin dupa care se scurg bine si se condimenteaza cu sare si piper.

Se trec prin faina alba ,apoi se prajesc in ulei foarte bine incins.Se fac ca si cipsurile ,poti manca si nu te mai saturi

Orezul cu zarzavaturile se pun in ulei de masline si se calesc 6-7 minute se condimenteaza cu sare si piper,este o garnitura super buna(noua ne place tare mult)

Se servesc cu garnitura de orez ,cartofi sau ca si aperititv

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu caracatita