Chifle porcusor Piggy

de nadina73 in Piine, 13 Mai 2010 | 5791 vizualizari

 

copii vor fi foarte incantati

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 120 apa calduta
  • 15 ml ulei masline
  • 1 lingura unt topit
  • 8 g drojdie
  • putina sare
  • 1 lingurita mica zahar
  • boabe piper
  • frunza ceapa verde
  • 1 ou-pt uns
  • boia de ardei dulce-pt ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle porcusor Piggy:

Se pun toate in masina de paine(sau se framanata  cu mana)un aluat de paine,dupa care se lasa la crescut.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie si se taie cu 3 pahare  de marimi diferite.

Forma cea mare ramane pt cap,apoi  cea mijlocie se taie in 4 si se fac urechile si din forma cea mai mica se face nasul,care se cresteaza pe mijloc se fac 2 taiaturi si se pune frunza de ceapa verde taiata foarte subtire in cele doua taieturi(nari)

Asamblarea:se unge bine cercul cel mare cu ou(daca puneti boia in ou se coloreaza mai bine,eu am uitat ) apoi se pun 2 triunghiuri in forma de urechiuse,una in stanga si una in dreapta si se apasa bine sau se prind cu scobitoare (s-ar putea la copt sa cada) apoi se pun 2 boabe de piper pt ochi,iar nasul se pune si el .

Se pun la cuptor pt 20 minute,copii vor fi foarte incantati

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle porcusor Piggy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala