Punem cartofii cu tot cu coaja la fiert si cand intra furculita in ei sunt gata.
Ii decojim, potrivim de sare, adaugam untul si smantana si ii zdrobim ca pe piure, adaugam si oul cu cascavalul, apoi mixam pana la omogenizare.
Intr-un pos punem compozitia rezultata si facem...
Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, adaugam si galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul si mixam pana se topeste tot zaharul. Dupa care punem uleiul, laptele si esentele, mai mixam putin si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de...
Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc.
Pentru sos: Usturoiul il pisam bine cu sare, ulei si mustarul, iar pasta rezultata ungem pulpele pe toate partile.
Intr-o tava unsa cu unt punem pulpele si le asezonam cu legumele mentionate....
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le amestecam, apoi le adaugam treptat in compozitie, iar la sfarsit mai punem putina esenta de rom....
Branza o amestecam cu putina sare, adaugam ouale unul cate unul, pe urma zaharul, iaurtul, vanilia grisul si faina, amestecam bine pana omogenizam toate ingredientele.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu ulei si faina...
Oul il batem cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam bine toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat lipicios si moale.
Il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra mac si susan.
Dam tava la cuptor pentru cca.20-25...
Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem...
Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu bocarbonatul stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat care sa nu se mai lipeasca de maini si usor de...
Pentru foi:
Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare.
Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam un aluat omogen care sa nu se mai lipeasca de maini. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem...
Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva.
Dupa acest timp punem untul topit si caldut, sare, albusul de ou si faina putin cate putin pana formam un aluat elastic si usor de intins, fara sa se...
Intr-un bol dam pe razatoare branza de oi si untul rece, peste punem oul, smantana si faina putin cate putin pana formam un aluat usor de intins.
Asezam aluatul pe masa de lucru, il intindem si il taiem fasii de cca. 1cm si de lungime dorita, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...
Pentru piure:
Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si adaugam sarea, untul, laptele si ii pasam pana obtinem un piure. La sfarsit punem si oul si il amestecam bine pana la omogenizare.
Pentru umplutura:
Intr-o tigaie...
Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp branza o amestecam cu putina sare, ouale, zaharul , vanilia si umplem cannelloni pe care le punem intr-un vas uns cu unt. Din restul umpluturii punem smantana si laptele si le amestecam cu spaghetele scurse de apa. Turnam...
Ciupercile se curata si se spala intr-un jet de apa rece, apoi le teiem in bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o teiem marunt, apoi o punem la calit in ulei, peste adaugam ciupercile si le lasam sa scada toata apa lasata de ciuperci. Punem si cana de apa si le lasam sa mai fiarba pana scade...
Intr-un vas mai mare punem fasolea la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute.
Intre timp curatam ceapa si o taiem marunt, iar 1 catel de usturoi il strivim cu un cutit.
Intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa cu ustuoiul cateva minute, peste adaugam fasolea verde scursa de apa si le...
Laptele cu zaharul, vanilia, uleiul si romul le mixam bine pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatu de sodiu si cacao si le adaugam treptat in compozitie.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava rotunda sau de chec unsa cu ulei si tapetat cu faina,...
Pulpele le curatam, spalam si le crestam, apoi le condimentam cu sare, piper, si boia dulce.
Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins prajim pulpele pe ambele parti, dupa care adaugam ceapa taiata jullien si 2 catei de usturoi taiati marunt cu ajutorul unui cutit, le calim...
Pulpa de curcan o spalam si o tamponam cu servetele de bucatarie, o crestam din loc in loc si o condimentam cu sare si piper, apoi o asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline.
Intr-un bol amestecam mierea cu zeama de lamaie si peste acestea turnam vinul si rozmarinul uscat.
Cu acest...
Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta.
Faina o cernem in bolul unde framantam si presaram putina sare deasupra; facem un gol in mijloc si turnam drojdia, punem putina faina deasupra si lasam pana crapa.
Laptele il incalzim impreuna cu zaharul si vanilia si il turnam in...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de portocala si mixam bine, amidonul de porumb il cernem si il adaugam in compozitie. La sfarsit adaugam...
Pentru crusta: Dam biscuitii prin robot pana ii sfaramitam, apoi amestecam cu untul topit si lingura de dulceata. Punem compozitia intr-o tava detasabila de 24cm pe care o tapetam cu hartie de copt, iar pe fundul acesteia o invelim cu folie de aluminiu pentru a impiedica...
Untul la temperatura camerei il amestecam cu zaharul pudra pana formam o crema, adaugam si oul cu albusul(optional) pana le incorporam bine si pe acestea.
Faina cu praful de copt si mirodeniile le amestecam si le adaugam treptat peste crema de unt, trebuie sa iasa un aluat...
Pentru inceput am pus apa la fiert pentru mamaliguta cu putina sare; intre timp am sfaramat branza de oi si telemeaua intr-un bol, iar tochitura am prajit-o putin si am scos-o pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de untura si am taiat-o bucati mai mici.
Cand apa...
Intr-un bol amestecam branza cu ouale, sare, smantana, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam toate ingredientele. (Stafidele le-am inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de vanilie.) Umplutura de branza o impartim in 4.
Se ung 4 foi...
Ficateii ii spalam si curatam de pielita, apoi ii punem in lapte cca. 1-2 ore
Pulpele le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu ceapa potrivita si o lingurita de sare, avand grija de luam spuma formata si lasam sa fiarba pana carnea se desprinde de pe os.
Dupa ce au fiert,...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare atat cat sa intre furculita in ei (cca.15 min).
Cand sunt gata ii scurgem de apa si intr-o tava mai mica pe care o ungem cu unt, punem cartofii, presaram putina sare, deasupra punem putin...
Aluatul: Intr-un bol mai mare punem laptele caldut, zaharul, vanilia, plicul de drojdie uscata si lasam cateva minute pana se dizolva drojdia. Separat, batem ouale cu praful de sare si le punem in bolul cu laptele, amestecam putin cu mana pana omogenizam toate ingredientele si incepem sa punem...
Spalam bine pipotele si le taiem bucati. Ceapa o taiem marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa cateva minute, peste adaugam pipotele si lasam pana scade toata apa lasata de pipote.
Intre timp diluam pasta de rosii cu apa si zdrobim usturoiul.
Dupa ce a scazut apa, adaugam sucul...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam si zaharul, pe urma galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de rom si vanilie si mixam pana omogenizam bine totul. Faina o amestecam cu praful de copt si adaugam in compozitie mixand usor pana la incorporarea...
Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine, punem si esenta de vanilie cu plicul vanilat, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si punem putin cate putin pana formam un aluat usor de intins.
Umplutura: Merele le curatam...
Cartofi Duchesse
Punem cartofii cu tot cu coaja la fiert si cand intra furculita in ei sunt gata. Ii decojim, potrivim de sare, adaugam untul si smantana si ii zdrobim ca pe piure, adaugam si oul cu cascavalul, apoi mixam pana la omogenizare. Intr-un pos punem compozitia rezultata si facem...
Chec rapid si economic
Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, adaugam si galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul si mixam pana se topeste tot zaharul. Dupa care punem uleiul, laptele si esentele, mai mixam putin si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de...
Pulpe de curcan cu mustar la cuptor
Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru sos: Usturoiul il pisam bine cu sare, ulei si mustarul, iar pasta rezultata ungem pulpele pe toate partile. Intr-o tava unsa cu unt punem pulpele si le asezonam cu legumele mentionate....
Tort de Anul Nou cu cafea
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le amestecam, apoi le adaugam treptat in compozitie, iar la sfarsit mai punem putina esenta de rom....
Prajitura ruseasca cu branza
Branza o amestecam cu putina sare, adaugam ouale unul cate unul, pe urma zaharul, iaurtul, vanilia grisul si faina, amestecam bine pana omogenizam toate ingredientele. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu ulei si faina...
Paine rapida cu iaurt
Oul il batem cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat lipicios si moale. Il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra mac si susan. Dam tava la cuptor pentru cca.20-25...
Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua
Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem...
Prajitura cu foi de bulion si 2 creme
Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu bocarbonatul stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat care sa nu se mai lipeasca de maini si usor de...
Prajitura Alba ca Zapada
Pentru foi: Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare. Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam un aluat omogen care sa nu se mai lipeasca de maini. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem...
Crenvusti in aluat
Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva. Dupa acest timp punem untul topit si caldut, sare, albusul de ou si faina putin cate putin pana formam un aluat elastic si usor de intins, fara sa se...
Saratele cu branza de oi
Intr-un bol dam pe razatoare branza de oi si untul rece, peste punem oul, smantana si faina putin cate putin pana formam un aluat usor de intins. Asezam aluatul pe masa de lucru, il intindem si il taiem fasii de cca. 1cm si de lungime dorita, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...
Musaca
Pentru piure: Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si adaugam sarea, untul, laptele si ii pasam pana obtinem un piure. La sfarsit punem si oul si il amestecam bine pana la omogenizare. Pentru umplutura: Intr-o tigaie...
Budinca de paste cu branza dulce
Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp branza o amestecam cu putina sare, ouale, zaharul , vanilia si umplem cannelloni pe care le punem intr-un vas uns cu unt. Din restul umpluturii punem smantana si laptele si le amestecam cu spaghetele scurse de apa. Turnam...
Ciuperci la tigaie cu smantana si mozzarella
Ciupercile se curata si se spala intr-un jet de apa rece, apoi le teiem in bucati potrivite. Ceapa o curatam si o teiem marunt, apoi o punem la calit in ulei, peste adaugam ciupercile si le lasam sa scada toata apa lasata de ciuperci. Punem si cana de apa si le lasam sa mai fiarba pana scade...
Mancare de fasole verde de post
Intr-un vas mai mare punem fasolea la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute. Intre timp curatam ceapa si o taiem marunt, iar 1 catel de usturoi il strivim cu un cutit. Intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa cu ustuoiul cateva minute, peste adaugam fasolea verde scursa de apa si le...
Prajitura de post cu cacao si stafide
Laptele cu zaharul, vanilia, uleiul si romul le mixam bine pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatu de sodiu si cacao si le adaugam treptat in compozitie. Turnam compozitia rezultata intr-o tava rotunda sau de chec unsa cu ulei si tapetat cu faina,...
Pulpe de pui la tigaie
Pulpele le curatam, spalam si le crestam, apoi le condimentam cu sare, piper, si boia dulce. Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins prajim pulpele pe ambele parti, dupa care adaugam ceapa taiata jullien si 2 catei de usturoi taiati marunt cu ajutorul unui cutit, le calim...
Pulpa de curcan la cuptor cu miere, lamaie si vin
Pulpa de curcan o spalam si o tamponam cu servetele de bucatarie, o crestam din loc in loc si o condimentam cu sare si piper, apoi o asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline. Intr-un bol amestecam mierea cu zeama de lamaie si peste acestea turnam vinul si rozmarinul uscat. Cu acest...
Placinta cu mere de toamna
Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta. Faina o cernem in bolul unde framantam si presaram putina sare deasupra; facem un gol in mijloc si turnam drojdia, punem putina faina deasupra si lasam pana crapa. Laptele il incalzim impreuna cu zaharul si vanilia si il turnam in...
Prajitura pufoasa cu crema de branza
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de portocala si mixam bine, amidonul de porumb il cernem si il adaugam in compozitie. La sfarsit adaugam...
Cheescake cu jeleu de kiwi
Pentru crusta: Dam biscuitii prin robot pana ii sfaramitam, apoi amestecam cu untul topit si lingura de dulceata. Punem compozitia intr-o tava detasabila de 24cm pe care o tapetam cu hartie de copt, iar pe fundul acesteia o invelim cu folie de aluminiu pentru a impiedica...
Fursecuri aromate de toamna
Untul la temperatura camerei il amestecam cu zaharul pudra pana formam o crema, adaugam si oul cu albusul(optional) pana le incorporam bine si pe acestea. Faina cu praful de copt si mirodeniile le amestecam si le adaugam treptat peste crema de unt, trebuie sa iasa un aluat...
Taci si inghite
Pentru inceput am pus apa la fiert pentru mamaliguta cu putina sare; intre timp am sfaramat branza de oi si telemeaua intr-un bol, iar tochitura am prajit-o putin si am scos-o pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de untura si am taiat-o bucati mai mici. Cand apa...
Placinta cu branza si stafide in rulouri
Intr-un bol amestecam branza cu ouale, sare, smantana, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam toate ingredientele. (Stafidele le-am inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de vanilie.) Umplutura de branza o impartim in 4. Se ung 4 foi...
Pate de casa din ficatei de pasare
Ficateii ii spalam si curatam de pielita, apoi ii punem in lapte cca. 1-2 ore Pulpele le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu ceapa potrivita si o lingurita de sare, avand grija de luam spuma formata si lasam sa fiarba pana carnea se desprinde de pe os. Dupa ce au fiert,...
Cartofi la cuptor cu piept de pui si branza
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare atat cat sa intre furculita in ei (cca.15 min). Cand sunt gata ii scurgem de apa si intr-o tava mai mica pe care o ungem cu unt, punem cartofii, presaram putina sare, deasupra punem putin...
Cozonac briosa cu crema de vanilie
Aluatul: Intr-un bol mai mare punem laptele caldut, zaharul, vanilia, plicul de drojdie uscata si lasam cateva minute pana se dizolva drojdia. Separat, batem ouale cu praful de sare si le punem in bolul cu laptele, amestecam putin cu mana pana omogenizam toate ingredientele si incepem sa punem...
Tocanita de pipote de pui
Spalam bine pipotele si le taiem bucati. Ceapa o taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa cateva minute, peste adaugam pipotele si lasam pana scade toata apa lasata de pipote. Intre timp diluam pasta de rosii cu apa si zdrobim usturoiul. Dupa ce a scazut apa, adaugam sucul...
Prajitura cu nectarine si scortisoara
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam si zaharul, pe urma galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de rom si vanilie si mixam pana omogenizam bine totul. Faina o amestecam cu praful de copt si adaugam in compozitie mixand usor pana la incorporarea...
Prajitura cu mere
Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine, punem si esenta de vanilie cu plicul vanilat, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si punem putin cate putin pana formam un aluat usor de intins. Umplutura: Merele le curatam...