Nimic nu este mai bun, decat sa faci un preparat cu manuta ta, mai sanatos dar si mai bun! Cel mai bun pate pe care l-am mancat pana acum!
Ficateii ii spalam si curatam de pielita, apoi ii punem in lapte cca. 1-2 ore
Pulpele le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu ceapa potrivita si o lingurita de sare, avand grija de luam spuma formata si lasam sa fiarba pana carnea se desprinde de pe os.
Dupa ce au fiert, dam pielea deoparte si scoatem oasele, iar cu ajutorul unui mixer vertical, pasam bine carnea cu cateva linguri de supa din care a fiert carnea.
Intr-o tigie punem uleiul si prajim ceapa mare cu putina sare, dupa ce a devenit translucida punem ficateii scursi de lapte, piper si foaia de dafin si ii prajim pe ambele parti cat sa se rumeneasca usor. Adaugam si cescuta de apa si lasam acoperit cu capac pana scade toata apa.
Turnam ficateii impreuna cu ceapa peste pulpele pasate si mixam pana formam o pasta, daca mai este nevoie de apa, punem putin cate putin din supa din care au fiert pulpele, in functie de consistenta dorita. (Daca mai trebuie sare si piper puteti pune dupa gustul fiecaruia!)
Punem compozitia rezultata in caserole ( mie mi-au iesit 2 caserole mai micute) si dupa ce s-au racit le bagam la frigider! Nu trebuie lasata mai mult de 7 zile.
Noua ne place sa mancam intins pe maine cu usturoi proaspat!
Simplu si bun!