Tort de Anul Nou cu cafea

de Gherca Daniela in Torturi, 1 Ian 2016 | 3636 vizualizari

 

La multi ani cu multe bucurii in Anul 2016! >:D<

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar brun
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 linurita praf de copt
  • esenta de rom

Crema:

  • 1 plic crema de cafea din comert
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri zahar pudra

Sirop:

  • cafea preparata si indulcita

Glazura:

  • 150g ciocolata neagra
  • 50g unt

In plus: 14-15 piscoturi

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Anul Nou cu cafea:

      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le amestecam, apoi le adaugam treptat in compozitie, iar la sfarsit mai punem putina esenta de rom.
     Pregatim o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt si rasturnam compozitia rezultata. Bagam tava la cuptor pentru 20-25 minute. Cand se raceste complet il taiem in 2.

Pregatim si cafeaua, sa fie rece cand insiropam blatul si piscoturile.

Crema o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj.

        Ansamblare: Pe un platou am pus prima foaie de blat, am insiropat-o bine, iar peste am pus jumatate din crema, peste am pus un strat de piscoturi insiropate si ele cu cafea,
apoi restul de crema (mai lasam 2-3 linguri pentru ornat/scris) si pe urma ultima foaie pe care o insiropata tot cu cafea.

      Dam tortul la rece si ne apucam sa pregatim glazura: Pe baie de aburi am pus ciocolata si untul, cand s-au topit am turnat peste tort lasand sa curga si in parti. Ornam cu
crema oprita. Se taie a doua zi. Un deliciu cu aroma de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Anul Nou cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

02.01.2016, 02:42

Am sosit si eu la tort bun

Bya Ralu 1

05.01.2016, 16:28

bun bun

Gherca Daniela 1

05.01.2016, 17:23

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca