Tort de Anul Nou cu cafea

de Gherca Daniela in Torturi, 1 Ian 2016 | 3555 vizualizari

 

La multi ani cu multe bucurii in Anul 2016! >:D<

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar brun
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 linurita praf de copt
  • esenta de rom

Crema:

  • 1 plic crema de cafea din comert
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri zahar pudra

Sirop:

  • cafea preparata si indulcita

Glazura:

  • 150g ciocolata neagra
  • 50g unt

In plus: 14-15 piscoturi

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Anul Nou cu cafea:

      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le amestecam, apoi le adaugam treptat in compozitie, iar la sfarsit mai punem putina esenta de rom.
     Pregatim o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt si rasturnam compozitia rezultata. Bagam tava la cuptor pentru 20-25 minute. Cand se raceste complet il taiem in 2.

Pregatim si cafeaua, sa fie rece cand insiropam blatul si piscoturile.

Crema o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj.

        Ansamblare: Pe un platou am pus prima foaie de blat, am insiropat-o bine, iar peste am pus jumatate din crema, peste am pus un strat de piscoturi insiropate si ele cu cafea,
apoi restul de crema (mai lasam 2-3 linguri pentru ornat/scris) si pe urma ultima foaie pe care o insiropata tot cu cafea.

      Dam tortul la rece si ne apucam sa pregatim glazura: Pe baie de aburi am pus ciocolata si untul, cand s-au topit am turnat peste tort lasand sa curga si in parti. Ornam cu
crema oprita. Se taie a doua zi. Un deliciu cu aroma de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Anul Nou cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert cabana Padurea Neagra