Se infierbanta orezul intr-o tigaie.
Cand e fierbinte se adauga kimchiul si se caleste putin.
Se adauga orezul si se amesteca.
Se adauga si niste zeama de la kimchi.
La sfarsit se pot adauga cateva picaturi de ulei de susan.
Se curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi.
Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare.
Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai moi .
A doua zi se taie ceapa verde in rondele,se piseaza usturoiul si se adauga la legume.
Se...
Se amesteca branza de burduf si feta. Nu a mai fost nevoie de smantana, feta s-a maruntit usor si a fost usor de lucrat cu compozitia. Nu am adaugat sare,nu a fost nevoie,branzeturile sunt destul de sarate si condimentele dau destula aroma.
Maslinele se taie in felii rotunde,...
Se taie ceapa si morcovul.
Se pune uleiul intr-o oala si cand e fierbinte se adauga legumele la calit.
Se adauga orezul spalat si se caleste putin.
Se adauga 1 1/4 cana de apa si se lasa la fiert la foc mediu.
Cand apar gaurele in orez se adauga porumbul si restul de apa.
Se da...
Se taie marunt ceapa verde,patrunjelul si coriandrul. Ierburile mele au fost congelate.
Se bat ouale si se amesteca bine toate ingredientele.
Se pune o lingura de ulei in tigaie si cand e fierbinte se adauga amestecul de oua.
Cand s-a rumenit pe o parte se intoarce pe cealalta.
Intr-un bol se pune faina,praf de copt ,sare,ierburile si ardeiul iute.
Adauga laptele si 2 linguri de ulei,iar daca mai e nevoie se poate adauga si a treia.
Se pune aluatul pe suprafata de lucru si se framanta aluatul.
Se formeaza o foaie de 1 cm,se presara branza si se ruleaza intr-un...
Intr-un castron,se pune faina si praful de copt,iar in centru se aseaza ouale,uleiul,laptele caldut,sarea si piperul.
Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se adauga maslinele feliate,branza taiata cubulete.
Se amesteca usor pentru a nu sfarama maslinele.
Se toarna compozitia intr-o...
Se taie castravetii rondele si amesteca impreuna cu sarea.
Se lasa deoparte cam doua ore.
Se taie ceapa verde,se rade usturoiul si ghimbirul.
Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un container inchis ermetic. Eu am preferat un borcan.
Se lasa la temperatura camerei peste...
Se maruntesc organele de miel cu ceapa,care poate fi folosita ca atare sau se poate cali putin. Se adauga untura si felia de paine care a fost inmuiata in apa si stoarsa.
Adauga sare,piper,patrunjel,marar,ceapa verde,ouale si amesteca totul bine.
Intr-o tava de copt de cozonac se...
Pentru fiecare culoare foloseste 100 ml de apa cu 1 lingurita de otet si colorant.
Acesta poate fi numai o culoare sau combinatii , 5 picaturi de rosu si 5 de galben pentru portocaliu sau 6 de albastru si 4 de verde pentru turcoaz.
Tine ouale in apa colorata cam 3-5 minute,mai...
Se taie ceapa verde si ardeiul gras marunt.
Se amesteca impreuna cu porumbul,ouale,usturoiul,faina, coriandrul,sarea si piperul.
Eu le-am facut la cuptor,dar se pot praji in tigaie.
Se pune uleiul in tigaie si se infierbanta.
Se adauga cu lingura chiftelute de marimea dorita.
Se...
Se bate oul cu apa rece,sosul de soia si zaharul.
Se pune putin ulei in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga omleta.Eu am folosit o pensula de silicon, se pune ulei ca la clatite.
Prima data se poate pune toata,dupa ce aveti experienta le puteti face mai subtiri.
Omleta sa...
Se dau legumele pe razatoare.
Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare.
Se adauga zaatarul,usturoiul,sarea si piperul.
Se formeaza chiftelutele,udati mana ca sa fie mai usor.
Eu nu le-am prajit ci le-am pus in tava la cuptor.
Se rumenesc pe amandoua partile....
Se toaca vinetele marunt sau se dau prin robot. Eu am folosit stick blenderul.
Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.
Se lasa la rece cel putin o ora ca sa se combine aromele.
Se serveste cu paine,toast sau biscuiti sarati.
Se pune uleiul si ceapa intr-o craticioara si se caleste putin. Adauga rosia,zaharul si sarea. Adauga orezul si mai amesteca vreo 2 minute. Toarna apa fierbinte,amesteca si da focul mic. Dupa 20 de minute opreste focul si lasa deoparte 5 minute. Se adauga vinetele si mararul si se amesteca usor...
Se caleste ceapa si usturoiul in untul topit cam 5 minute.
Se adauga orezul si se prajeste putin.
Se adauga restul ingredientelor si se acopera cu un capac.
Cand incepe sa fiarba,se da la foc mic si se mai tine 20 minute.
Se opreste focul si se lasa asa 5 minute.
Jumatate din foi se folosesc dedesupt si cealalta jumatate deasupra. Se unge fiecare foaie cu ulei.
Branza se amesteca impreuna cu ouale batute si smantana. Se pune si putina sare.
Se toarna compozitia peste jumatatea foilor de placinta si se adauga restul foilor.
Se cresteaza in...
Se pune supa de legume intr-o oala, se se tine pe foc astfel incat sa fie calda tot timpul,dar sa nu fiarba.Sau o puteti incalzi si acoperi cu un capac.
Se pune ulei si jumatate din unt intr-o tigaie mai mare sau oala si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute.
Adauga orezul si cimbrul....
Se fierbe fasolea verde in apa cu sare,cam 15 minute sau pana cand s-au inmuiat.
Intr-o tigaie se incalzeste untul,se adauga fasolea verde scursa de apa si se incalzeste.
Se ia de pe foc si se adauga lamaia,patrunjelul,sarea si piperul.
Se amesteca ingredientele pentru clatetite,mai putin uleiul care se adauga in tigaie.
Se prajesc clatitele si se intorc cand sunt rumenite.
Se servesc cu sosul.
Se incalzeste uleiul,se adauga dovleacul si se incalzeste putin,dupa care se adauga doua oua si se amesteca. Se condimenteaza si se serveste cald!
Dovleceii au avut rozmarin pe ei.
Se da tava la cuptor cu uleiul.Cand e fierbinte se adauga cartofii.
Cand incep sa se rumeneasca,se adauga sarea,piperul si mararul.
Se mai tin 5 minute pana cand cartofii sunt rumeniti bine.
Pune pieptul de pui,ceapa,usturoiul,supa,rosiile si orezul intr-o oala. Adauga ardeiul iute,paprika si oregano. Amesteca bine si pune la fiert. Cand incepe sa fiarba,scade focul si lasa la foc mic 25 de minute. Adauga ardeii,porumbul si mazarea. Mai lasa 10 minute. Cand e gata adauga sare si piper.
Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez. Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte...
Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol.
Se pune untul intr-o oala si se topeste.
Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez.
Se adauga jumatate din ierburi.
Se pune cealalta jumatate de orez si deasupra restul de ierburi.
Se...
Se taie cartofii in cuburi mici.
Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se pun cartofii. Cand sunt aproape prajiti,se adauga ceapa. Acum se poate adauga si sarea. Se mai prajeste putin pana se rumenesc si se adauga ouale batute. Cand s-au prajit pe o parte, aluneca usor omleta...
Se taie ceapa marunt ,la fel si usturoiul.
Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat ouale batute.
Cand e gata omleta,se scoate si se pune deoparte.
Se caleste ceapa si apoi se adauga usturoiul.
Se adauga orezul si se prajeste amestecand ca sa nu se lipeasca.
Omleta se taie...
Kimchi Bokumbop
Se infierbanta orezul intr-o tigaie. Cand e fierbinte se adauga kimchiul si se caleste putin. Se adauga orezul si se amesteca. Se adauga si niste zeama de la kimchi. La sfarsit se pot adauga cateva picaturi de ulei de susan.
Kimchi
Se curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi. Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare. Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai moi . A doua zi se taie ceapa verde in rondele,se piseaza usturoiul si se adauga la legume. Se...
Bilute de branza
Se amesteca branza de burduf si feta. Nu a mai fost nevoie de smantana, feta s-a maruntit usor si a fost usor de lucrat cu compozitia. Nu am adaugat sare,nu a fost nevoie,branzeturile sunt destul de sarate si condimentele dau destula aroma. Maslinele se taie in felii rotunde,...
Orez cu curry
Se taie ceapa si morcovul. Se pune uleiul intr-o oala si cand e fierbinte se adauga legumele la calit. Se adauga orezul spalat si se caleste putin. Se adauga 1 1/4 cana de apa si se lasa la fiert la foc mediu. Cand apar gaurele in orez se adauga porumbul si restul de apa. Se da...
Omleta cu ierburi
Se taie marunt ceapa verde,patrunjelul si coriandrul. Ierburile mele au fost congelate. Se bat ouale si se amesteca bine toate ingredientele. Se pune o lingura de ulei in tigaie si cand e fierbinte se adauga amestecul de oua. Cand s-a rumenit pe o parte se intoarce pe cealalta.
Rondele cu ierburi
Intr-un bol se pune faina,praf de copt ,sare,ierburile si ardeiul iute. Adauga laptele si 2 linguri de ulei,iar daca mai e nevoie se poate adauga si a treia. Se pune aluatul pe suprafata de lucru si se framanta aluatul. Se formeaza o foaie de 1 cm,se presara branza si se ruleaza intr-un...
Chec aperitiv cu feta
Intr-un castron,se pune faina si praful de copt,iar in centru se aseaza ouale,uleiul,laptele caldut,sarea si piperul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se adauga maslinele feliate,branza taiata cubulete. Se amesteca usor pentru a nu sfarama maslinele. Se toarna compozitia intr-o...
Kimchi de castraveti
Se taie castravetii rondele si amesteca impreuna cu sarea. Se lasa deoparte cam doua ore. Se taie ceapa verde,se rade usturoiul si ghimbirul. Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un container inchis ermetic. Eu am preferat un borcan. Se lasa la temperatura camerei peste...
Drob de miel
Se maruntesc organele de miel cu ceapa,care poate fi folosita ca atare sau se poate cali putin. Se adauga untura si felia de paine care a fost inmuiata in apa si stoarsa. Adauga sare,piper,patrunjel,marar,ceapa verde,ouale si amesteca totul bine. Intr-o tava de copt de cozonac se...
Oua de Pasti
Pentru fiecare culoare foloseste 100 ml de apa cu 1 lingurita de otet si colorant. Acesta poate fi numai o culoare sau combinatii , 5 picaturi de rosu si 5 de galben pentru portocaliu sau 6 de albastru si 4 de verde pentru turcoaz. Tine ouale in apa colorata cam 3-5 minute,mai...
Chiftelute cu porumb si coriandru
Se taie ceapa verde si ardeiul gras marunt. Se amesteca impreuna cu porumbul,ouale,usturoiul,faina, coriandrul,sarea si piperul. Eu le-am facut la cuptor,dar se pot praji in tigaie. Se pune uleiul in tigaie si se infierbanta. Se adauga cu lingura chiftelute de marimea dorita. Se...
Tamagoyaki
Se bate oul cu apa rece,sosul de soia si zaharul. Se pune putin ulei in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga omleta.Eu am folosit o pensula de silicon, se pune ulei ca la clatite. Prima data se poate pune toata,dupa ce aveti experienta le puteti face mai subtiri. Omleta sa...
Chiftelute cu za'atar si sumac
Se dau legumele pe razatoare. Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare. Se adauga zaatarul,usturoiul,sarea si piperul. Se formeaza chiftelutele,udati mana ca sa fie mai usor. Eu nu le-am prajit ci le-am pus in tava la cuptor. Se rumenesc pe amandoua partile....
Zahluc - salata de vinete tunisiana
Se toaca vinetele marunt sau se dau prin robot. Eu am folosit stick blenderul. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Se lasa la rece cel putin o ora ca sa se combine aromele. Se serveste cu paine,toast sau biscuiti sarati.
Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete
Se pune uleiul si ceapa intr-o craticioara si se caleste putin. Adauga rosia,zaharul si sarea. Adauga orezul si mai amesteca vreo 2 minute. Toarna apa fierbinte,amesteca si da focul mic. Dupa 20 de minute opreste focul si lasa deoparte 5 minute. Se adauga vinetele si mararul si se amesteca usor...
Pilaf in stil caribian
Se caleste ceapa si usturoiul in untul topit cam 5 minute. Se adauga orezul si se prajeste putin. Se adauga restul ingredientelor si se acopera cu un capac. Cand incepe sa fiarba,se da la foc mic si se mai tine 20 minute. Se opreste focul si se lasa asa 5 minute.
Masline marinate
Se pun toate ingredientele intr-un borcan. Se inchide capacul si se scutura bine. Se lasa sa se amestece aromele cel putin cateva ore.
Borek
Jumatate din foi se folosesc dedesupt si cealalta jumatate deasupra. Se unge fiecare foaie cu ulei. Branza se amesteca impreuna cu ouale batute si smantana. Se pune si putina sare. Se toarna compozitia peste jumatatea foilor de placinta si se adauga restul foilor. Se cresteaza in...
Rosii prajite
Se taie rosia rondele. Se infierbanta uleiul si se prajesc feliile de rosii. Se intorc usor pe partea cealalta si se rumenesc.
Risotto cu lamaie si cimbru
Se pune supa de legume intr-o oala, se se tine pe foc astfel incat sa fie calda tot timpul,dar sa nu fiarba.Sau o puteti incalzi si acoperi cu un capac. Se pune ulei si jumatate din unt intr-o tigaie mai mare sau oala si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute. Adauga orezul si cimbrul....
Sandwich cu de toate...dar nu multe calorii
Se aranjeaza toate ingredientele pe sandwich. Se condimenteaza cu sare si piper . Se pune sos iute dupa bunul plac.
Altfel de fasole verde...
Se fierbe fasolea verde in apa cu sare,cam 15 minute sau pana cand s-au inmuiat. Intr-o tigaie se incalzeste untul,se adauga fasolea verde scursa de apa si se incalzeste. Se ia de pe foc si se adauga lamaia,patrunjelul,sarea si piperul.
Pa Jun - Clatite koreene
Se amesteca ingredientele pentru clatetite,mai putin uleiul care se adauga in tigaie. Se prajesc clatitele si se intorc cand sunt rumenite. Se servesc cu sosul.
Dovleac pai cu oua scrambled
Se incalzeste uleiul,se adauga dovleacul si se incalzeste putin,dupa care se adauga doua oua si se amesteca. Se condimenteaza si se serveste cald! Dovleceii au avut rozmarin pe ei.
Cartofi la cuptor cu marar
Se da tava la cuptor cu uleiul.Cand e fierbinte se adauga cartofii. Cand incep sa se rumeneasca,se adauga sarea,piperul si mararul. Se mai tin 5 minute pana cand cartofii sunt rumeniti bine.
Pui Jambalaya
Pune pieptul de pui,ceapa,usturoiul,supa,rosiile si orezul intr-o oala. Adauga ardeiul iute,paprika si oregano. Amesteca bine si pune la fiert. Cand incepe sa fiarba,scade focul si lasa la foc mic 25 de minute. Adauga ardeii,porumbul si mazarea. Mai lasa 10 minute. Cand e gata adauga sare si piper.
Orez japonez
Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez. Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte...
Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi
Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol. Se pune untul intr-o oala si se topeste. Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez. Se adauga jumatate din ierburi. Se pune cealalta jumatate de orez si deasupra restul de ierburi. Se...
Tortilla de Patatas - Omleta spaniola cu cartofi
Se taie cartofii in cuburi mici. Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se pun cartofii. Cand sunt aproape prajiti,se adauga ceapa. Acum se poate adauga si sarea. Se mai prajeste putin pana se rumenesc si se adauga ouale batute. Cand s-au prajit pe o parte, aluneca usor omleta...
Orez prajit a la Romania
Se taie ceapa marunt ,la fel si usturoiul. Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat ouale batute. Cand e gata omleta,se scoate si se pune deoparte. Se caleste ceapa si apoi se adauga usturoiul. Se adauga orezul si se prajeste amestecand ca sa nu se lipeasca. Omleta se taie...