Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI304
Retete / Aperitive / Garnituri

Kimchi Bokumbop

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2011

Se infierbanta orezul intr-o tigaie. Cand e fierbinte se adauga kimchiul si se caleste putin. Se adauga orezul si se amesteca. Se adauga si niste zeama de la kimchi. La sfarsit se pot adauga cateva picaturi de ulei de susan.

Kimchi

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2011

Se curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi. Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare. Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai moi . A doua zi se taie ceapa verde in rondele,se piseaza usturoiul si se adauga la legume. Se...

Bilute de branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2011

  Se amesteca branza de burduf si feta. Nu a mai fost nevoie de smantana, feta s-a maruntit usor si a fost usor de lucrat cu compozitia. Nu am adaugat sare,nu a fost nevoie,branzeturile sunt destul de sarate si condimentele dau destula aroma. Maslinele se taie in felii rotunde,...

Orez cu curry

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Se taie ceapa si morcovul. Se pune uleiul intr-o oala si cand e fierbinte se adauga legumele la calit. Se adauga orezul spalat si se caleste putin. Se adauga 1 1/4 cana de apa si se lasa la fiert la foc mediu. Cand apar gaurele in orez se adauga porumbul si restul de apa. Se da...

Omleta cu ierburi

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2011

Se taie marunt ceapa verde,patrunjelul si coriandrul. Ierburile mele au fost congelate. Se bat ouale si se amesteca bine toate ingredientele. Se pune o lingura de ulei in tigaie si cand e fierbinte se adauga amestecul de oua. Cand s-a rumenit pe o parte se intoarce pe cealalta.  

Rondele cu ierburi

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2011

Intr-un bol se pune faina,praf de copt ,sare,ierburile si ardeiul iute. Adauga laptele si 2 linguri de ulei,iar daca mai e nevoie se poate adauga si a treia. Se pune aluatul pe suprafata de lucru si se framanta aluatul. Se formeaza o foaie de 1 cm,se presara branza si se ruleaza intr-un...

Chec aperitiv cu feta

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Intr-un castron,se pune faina si praful de copt,iar in centru se aseaza ouale,uleiul,laptele caldut,sarea si piperul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se adauga maslinele feliate,branza taiata cubulete. Se amesteca usor pentru a nu sfarama maslinele. Se toarna compozitia intr-o...

Kimchi de castraveti

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2011

Se taie castravetii rondele si amesteca impreuna cu sarea. Se lasa deoparte cam doua ore. Se taie ceapa verde,se rade usturoiul si ghimbirul. Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un container inchis ermetic. Eu am preferat un borcan. Se lasa la temperatura camerei peste...

Drob de miel

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Se maruntesc  organele de miel cu ceapa,care poate fi folosita ca atare sau se poate cali putin. Se adauga untura si felia de paine care a fost inmuiata in apa si stoarsa. Adauga sare,piper,patrunjel,marar,ceapa verde,ouale si amesteca totul bine. Intr-o tava de copt de cozonac se...

Oua de Pasti

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2011

  Pentru fiecare culoare foloseste 100 ml de apa cu 1 lingurita de otet si colorant. Acesta poate fi numai o culoare sau combinatii , 5 picaturi de rosu si 5 de galben pentru portocaliu sau 6 de albastru si 4 de verde pentru turcoaz. Tine ouale in apa colorata cam 3-5 minute,mai...

Chiftelute cu porumb si coriandru

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2011

Se taie ceapa verde si ardeiul gras marunt. Se amesteca impreuna cu porumbul,ouale,usturoiul,faina, coriandrul,sarea si piperul. Eu le-am facut la cuptor,dar se pot praji in tigaie. Se pune uleiul in tigaie si se infierbanta. Se adauga cu lingura chiftelute de marimea dorita. Se...

Tamagoyaki

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2011

  Se bate oul cu apa rece,sosul de soia si zaharul. Se pune putin ulei in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga omleta.Eu am folosit o pensula de silicon, se pune ulei ca la clatite. Prima data se poate pune toata,dupa ce aveti experienta le puteti face mai subtiri. Omleta sa...

Chiftelute cu za'atar si sumac

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2011

Se dau legumele pe razatoare. Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare. Se adauga zaatarul,usturoiul,sarea si piperul. Se formeaza chiftelutele,udati mana ca sa fie mai usor. Eu nu le-am prajit ci le-am pus in tava la cuptor. Se rumenesc pe amandoua partile....

Zahluc - salata de vinete tunisiana

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2011

  Se toaca  vinetele marunt sau se dau prin robot. Eu am folosit stick blenderul. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Se lasa la rece cel putin o ora ca sa se combine aromele. Se serveste cu paine,toast sau biscuiti sarati.  

Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2011

Se pune uleiul si ceapa intr-o craticioara si se caleste putin. Adauga rosia,zaharul si sarea. Adauga orezul si mai amesteca vreo 2 minute. Toarna apa fierbinte,amesteca si da focul mic. Dupa 20 de minute opreste focul si lasa deoparte 5 minute. Se adauga vinetele si mararul si se amesteca usor...

Pilaf in stil caribian

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2011

Se caleste ceapa si usturoiul in untul topit cam 5 minute. Se adauga orezul si se prajeste putin. Se adauga restul ingredientelor si se acopera cu un capac. Cand incepe sa fiarba,se da la foc mic si se mai tine 20 minute. Se opreste focul si se lasa asa 5 minute.  

Masline marinate

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2011

Se pun toate ingredientele intr-un borcan. Se inchide capacul si se scutura bine. Se lasa sa se amestece aromele cel putin cateva ore.    

Borek

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2011

Jumatate din foi se folosesc dedesupt si cealalta jumatate deasupra. Se unge fiecare foaie cu ulei. Branza se amesteca impreuna cu ouale batute si smantana. Se pune si putina sare. Se toarna compozitia peste jumatatea foilor de placinta si se adauga restul foilor. Se cresteaza in...

Rosii prajite

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2011

Se taie rosia rondele. Se infierbanta uleiul si se prajesc feliile de rosii. Se intorc usor pe partea cealalta si se rumenesc.  

Risotto cu lamaie si cimbru

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2011

 Se pune supa de legume intr-o oala, se se tine pe foc astfel incat sa fie calda tot timpul,dar sa nu fiarba.Sau o puteti incalzi si acoperi cu un capac. Se pune ulei si jumatate din unt intr-o tigaie mai mare sau oala si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute. Adauga orezul si cimbrul....

Sandwich cu de toate...dar nu multe calorii

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2011

Se aranjeaza toate ingredientele pe sandwich. Se condimenteaza cu sare si piper . Se pune sos iute dupa bunul plac.  

Altfel de fasole verde...

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2011

Se fierbe fasolea verde in apa cu sare,cam 15 minute sau pana cand s-au inmuiat. Intr-o tigaie se incalzeste untul,se adauga fasolea verde scursa de apa si se incalzeste. Se ia de pe foc si se adauga lamaia,patrunjelul,sarea si piperul.

Pa Jun - Clatite koreene

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2011

Se amesteca ingredientele pentru clatetite,mai putin uleiul care se adauga in tigaie. Se prajesc clatitele si se intorc cand sunt rumenite. Se servesc cu sosul.

Dovleac pai cu oua scrambled

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2011

Se incalzeste uleiul,se adauga dovleacul si se incalzeste putin,dupa care se adauga doua oua si se amesteca. Se condimenteaza si se serveste cald! Dovleceii au avut rozmarin pe ei.  

Cartofi la cuptor cu marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2011

Se da tava la cuptor cu uleiul.Cand e fierbinte se adauga cartofii. Cand incep sa se rumeneasca,se adauga sarea,piperul si mararul. Se mai tin 5 minute pana cand cartofii sunt rumeniti bine.  

Pui Jambalaya

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2011

Pune pieptul de pui,ceapa,usturoiul,supa,rosiile si orezul intr-o oala. Adauga ardeiul iute,paprika si oregano. Amesteca bine si pune la fiert. Cand incepe sa fiarba,scade focul si lasa la foc mic 25 de minute. Adauga ardeii,porumbul si mazarea. Mai lasa 10 minute. Cand e gata adauga sare si piper.

Orez japonez

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2011

Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez. Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte...

Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2011

 Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol. Se pune untul intr-o oala si se topeste. Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez. Se adauga jumatate din ierburi. Se pune cealalta jumatate de orez si deasupra restul de ierburi. Se...

Tortilla de Patatas - Omleta spaniola cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2011

Se taie cartofii in cuburi mici. Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se pun cartofii. Cand sunt aproape prajiti,se adauga ceapa. Acum se poate adauga si sarea. Se mai prajeste putin pana se rumenesc si se adauga ouale batute. Cand s-au prajit pe o parte, aluneca usor omleta...

Orez prajit a la Romania

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2011

Se taie ceapa marunt ,la fel si usturoiul. Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat ouale batute. Cand e gata omleta,se scoate si se pune deoparte. Se caleste ceapa si apoi se adauga usturoiul. Se adauga orezul si se prajeste amestecand ca sa nu se lipeasca. Omleta se taie...

Afisate 31 - 60 din 91 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]