De curand am gasit la un magazin orez arborio din Italia ,la 6 lei un kg. Nu-mi venea sa cred,era prima data ca vedeam prin magazine orez arborio si m-as fi asteptat sa fie cu mult mai scump.
Din carticica "The Hawthorn Series - Rissotos,Pilafs&Paellas". Eu am injumatatit cantitatea si am folosit cimbru salbatic.
Se pune supa de legume intr-o oala, se se tine pe foc astfel incat sa fie calda tot timpul,dar sa nu fiarba.Sau o puteti incalzi si acoperi cu un capac.
Se pune ulei si jumatate din unt intr-o tigaie mai mare sau oala si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute.
Adauga orezul si cimbrul.
Adauga jumatate de cup(125 ml) de supa de legume,amestecand continuu la foc mijlociu pana s-a absorbit tot lichidul.
Continua sa adaugi supa de legume,cate jumatate de cup pana cand se absoarbe si adaugi din nou.
Se tine pe foc 25 de minute sau pana s-a absorbit toata supa si orezul e moale.
Se ia de pe foc si se adauga coaja de lamaie,Parmesanul si restul de unt.
1
se amesteca des
2
daca folositi cimbru uscat puneti mai putin