publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
Orez cu muschiulet si mazare
Taiati muschiuletul cuburi. Scoateti mazarea la decongelat. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugati orezul si caliti usor pana si acesta ajunge cu acelasi aspect sticlos....
Cartofi noi cu carnati picanti
Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ]. Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa sarata. Adaugati la fiert jumatae din patrunjelul verde. Curatati si spalati restul legumelor si a...
Ciuperci umplute la tigaie -2
Se pune apa cu sare, la clocotit si se scufunda ciupercile in ea. Prin oparire, pielita ciupercilor se va curata foarte usor. Se scot coditele de la ciuperci . Tocati marunt coditele ciupercilor. Spalati si tocati patrunjelul verde. Feliati carnatul chorizo....
VARZA DE BRUXELLES CU CEAPA SI SEMINTE DE MUSTAR
Varzuta de Bruxelles se curata de frunzele exterioare se curata de eventualul cotor,se incresteaza in cruce si se spala . Intr-o tigaie wok mare se pune la topit untul impreuna cu ulei si se prajesc usor semintele de mustar . Adugati ceapa tocata [partea alba]si imediat...
Tocanita de galbiori cu mamaliguta
Spalati si curatati legumele si ciupercile . Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .Sarati si puneti galbiorii . Presarati faina alba. Amestecati si turnati incet laptele .Fierbeti 15 minute . Supravegheati sa nu...
Fasole boabe cu galbiori si cimbrisor salbatic
Fasolea se spala si se pune sa se inmoaie cateva ore in apa multa . Galbiorii se scot la decongelat . Legumele se curata si se spala . Taiti marunt ceapa , prazul si gogosarul . Caliti usor legumele in ulei . Sarati . Adugati pasta de ardei si cea de rosiii. Puneti in cratita...
Spanac cu seminte
Spanacul se spala bine din mai multe ape si se scurge . Rupeti usor cu mana frunzele de spanac . Curatati usturoiul si-l taiati feliute . Infierbantati tigaia turnati uleiul . Adugati usturoiul si spanacul si jumatate din seminte .Amestecati pana cand spanacul...
Zucchini parmigiana
Dovleceii se spala , se curata daca au coaja mai groasa , se sareaza si se pun intr-o sita la scurs . Se dau dovleceii prin faina alba si ou batut , apoi se prajesc in ulei incins .Se scot pe hartie absorbanta care elimina surplusul de ulei . Se amesteca sosul de rosii cu sosul aromat...
Ciuperci "La vache qui rit"
Prajiti carnaciori rondele in ulei pana devin crocanti . Adugati si usturoiul verde tocat , kapia cubulete, amestecand 1-2 min . Adaugati smantana ., 100 ml apa ,ciupercile, cimbrul si rozmarinul . Fierbeti 5 minute apoi puneti triunghiurile de branzica topita amestecand...
Tocanita cu bureti de roua
- Spalati cu grija buretii cu apa rece si ii scurgeti de preferinta intr-o sita de plastic . -Prajiti foarte usor in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt , adaugati faina amestecand si incorporati laptele . Se va forma un sos in care puneti si buretii. - Nu e nevoie sa fiarba mai mult de...