O banala iahnie de fasole boabe poate fi imbogatita cu delicatii si nutritivii galbiori . Aici , cateva informatii despre aceste gustoase ciuperci ;http://bodygeek.ro/ciuperci-chanterelle-sau-galbiori-o-sursa-importanta-de-vitamine-minerale-si-aminoacizi.
Fasolea se spala si se pune sa se inmoaie cateva ore in apa multa .
Galbiorii se scot la decongelat .
Legumele se curata si se spala .
Taiti marunt ceapa , prazul si gogosarul .
Caliti usor legumele in ulei . Sarati . Adugati pasta de ardei si cea de rosiii.
Puneti in cratita incapatoare si fasolea , apa sa o acopere si fierbeti 90 minute verificand din cand in cand nivelul apei .
Spre sfarsitul fierberii adugati ciupercile si cimbrisorul .
Serviti preparatul insotit de salata sau muraturile preferate .
1
Daca va grabiti si nu aveti timp sa lasati fasolea sa se inmoaie ,fierbeti-o cu o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu timp de 10 minute . Scurgeti fasolea si adugati apa fierbinte , apoi continuti prepararea .