CREMA DE LAMAIE:
- incalzim laptele la foc mic;
- intr-un vas punem cele 2 galbenusuri, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul tos si faina;
- amestecam toate aceste ingrediente apoi adaugam compozitia in laptele caldut;
- cu o lingura de lemn amestecam bine pana se ingroasa crema;...
- taiem painea feliute, de 1 cm grosime aproximativ;
- le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
- ungem feliile de paine cu ulei de masline;
- dam tava la cuptor pt. 6-8 minute pana cand bruschetele devin rumene si crocante;
- rosiile le taiem cubulete mici si le condimentam...
- amestecam cu mixerul ricotta, zaharul si praful de sare pentru 3 minute;
- adaugam ouale treptat, unul cate unul si mixam bine pana devine o compozitie cremoasa;
- faina, amidonul si praful de copt le adaugam in compozitia obtinuta si mixam din nou pentru cateva minute;
- la urma...
Fierbem conopida in apa cu sare timp de 10 minute (nu trebuie sa fie prea fiarta) dupa care o dam la racit. Intre timp pregatim besciamella.
BESCIAMELLA:
- topim untul intr-o cratita;
- adaugam faina treptat amestecand bine avand grija sa nu se formeze cocoloase;
- apoi adaugam...
Batem bine ouale cu o furculita, adaugam smantana, mararul, sare si piper dupa gust. Amestecam totul, punem compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt si o dam la cuptor (180°) pentru 5 minute.
Intre timp taiem rosiile felii, cascavalul bucatele si maslinele daca...
Taiem jumatate de piept de pui cubulete, il punem intr-o cratita incinsa cu ulei de masline, adaugam zeama de lamaie si lasam sa se prajeasca pana ce cubuletele de pui devin crocante.
Intre timp pregatim legumele; taiem vinetele, ciupercile, castraveti si anghinarele marunt (cubulete sau...
Mixam ouale cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa (5-7 min), dupa care adaugam uleiul si laptele. Faina o amestecam cu praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si o punem in compozitie treptat amestecand bine. La urma punem nuca de cocos si stafidele.
Incalzim cuptorul si intre...
- Coacem dovleceii si vinetele pe gratar
- Dupa ce s-au racit incepem le condimentam
- Punem intr-un castron un strat de dovlecei si vinete (jumate vinete, jumate dovlecei), un pic de ulei de masline, sare, otet si cateva feliute de usturoi (dupa gust)
- Procedam in acelasi mod si...
Amestecam 250 gr de faina cu 200 gr unt, dupa care adaugam zaharul pudra si framanatam bine pana obtinem un aluat neted si omogen.
Impartim aluatul in doua, intr-o parte adaugam 20 gr cacao iar in cealalata faina ramasa (20 gr). Framanam bine fiecare aluat in parte dupa care ii invelim si ii...
ALUAT:
Amestecam faina cu zaharul pudra, facem o gaura in mijloc, adaugam praful de sare, untul si coaja de lamaie. Framantam faina cu celelalte ingrediente pana obtinem o consistenta nisipoasa. Adaugam si cele 3 galbenusuri, framantam bine pt a obtine un aluat neted si compact dupa...
Aluatul de foietaj l-am cumparat, dar il puteti face si in casa.
UMPLUTURA:
Amestecam spanacul taiat (dezghetat si scurs de apa) cu branza ricotta dupa care adaugam cele 2 oua, parmezanul (80 g), sare si piper dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele.
Pe primul foietaj presuram un...
ALUAT:
Amestecam toate cele 3 ingrediente pana obtinem un aluat elasic si neted, apoi il lasam sa se odihneasa pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura. Punem intr-un bol branza cu zaharul si frecam bine cu o furculita dupa care adaugam cele 2 galbenusuri, coaja rasa de la...
Pentru inceput pregatim marinata de pui punand intr-un castron toate ingredientele in afara de pui si bacon. Pulpitele de pui le crestam si le punem in marinata timp de 20 de minute (10 minute pe o parte, 10 minute pe cealalta). Le puteti lasa si mai mult la marinat doar ca eu nu am avut timp)...
CREMA:
Punem frisca lichida la incalzit, dupa care adaugam ciocolata alba treptat pana se topeste, mai lasam un pic pe foc si apoi o dam la racit peste noapte in frigider sau o punem cateva ore la congelator.
BLAT:
Incepem prin a separa ouale, albusurile le batem bine pana se fac...
Desert racoritor cu lamaie si ciocolata alba
CREMA DE LAMAIE: - incalzim laptele la foc mic; - intr-un vas punem cele 2 galbenusuri, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul tos si faina; - amestecam toate aceste ingrediente apoi adaugam compozitia in laptele caldut; - cu o lingura de lemn amestecam bine pana se ingroasa crema;...
Bruschetti al pomodoro
- taiem painea feliute, de 1 cm grosime aproximativ; - le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt; - ungem feliile de paine cu ulei de masline; - dam tava la cuptor pt. 6-8 minute pana cand bruschetele devin rumene si crocante; - rosiile le taiem cubulete mici si le condimentam...
Plumcake cu ricotta si lamaie
- amestecam cu mixerul ricotta, zaharul si praful de sare pentru 3 minute; - adaugam ouale treptat, unul cate unul si mixam bine pana devine o compozitie cremoasa; - faina, amidonul si praful de copt le adaugam in compozitia obtinuta si mixam din nou pentru cateva minute; - la urma...
Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta
Fierbem conopida in apa cu sare timp de 10 minute (nu trebuie sa fie prea fiarta) dupa care o dam la racit. Intre timp pregatim besciamella. BESCIAMELLA: - topim untul intr-o cratita; - adaugam faina treptat amestecand bine avand grija sa nu se formeze cocoloase; - apoi adaugam...
Frittata pizzaiola la cuptor
Batem bine ouale cu o furculita, adaugam smantana, mararul, sare si piper dupa gust. Amestecam totul, punem compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt si o dam la cuptor (180°) pentru 5 minute. Intre timp taiem rosiile felii, cascavalul bucatele si maslinele daca...
Salata de pui cu legume si maioneza
Taiem jumatate de piept de pui cubulete, il punem intr-o cratita incinsa cu ulei de masline, adaugam zeama de lamaie si lasam sa se prajeasca pana ce cubuletele de pui devin crocante. Intre timp pregatim legumele; taiem vinetele, ciupercile, castraveti si anghinarele marunt (cubulete sau...
Prajitura cu nuca de cocos si mere
Mixam ouale cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa (5-7 min), dupa care adaugam uleiul si laptele. Faina o amestecam cu praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si o punem in compozitie treptat amestecand bine. La urma punem nuca de cocos si stafidele. Incalzim cuptorul si intre...
Dovlecei si vinete la gratar
- Coacem dovleceii si vinetele pe gratar - Dupa ce s-au racit incepem le condimentam - Punem intr-un castron un strat de dovlecei si vinete (jumate vinete, jumate dovlecei), un pic de ulei de masline, sare, otet si cateva feliute de usturoi (dupa gust) - Procedam in acelasi mod si...
Biscuiti simpli
Amestecam 250 gr de faina cu 200 gr unt, dupa care adaugam zaharul pudra si framanatam bine pana obtinem un aluat neted si omogen. Impartim aluatul in doua, intr-o parte adaugam 20 gr cacao iar in cealalata faina ramasa (20 gr). Framanam bine fiecare aluat in parte dupa care ii invelim si ii...
Tarta cu crema de gris si ciocolata
ALUAT: Amestecam faina cu zaharul pudra, facem o gaura in mijloc, adaugam praful de sare, untul si coaja de lamaie. Framantam faina cu celelalte ingrediente pana obtinem o consistenta nisipoasa. Adaugam si cele 3 galbenusuri, framantam bine pt a obtine un aluat neted si compact dupa...
Tort sarat cu spanac si ricotta
Aluatul de foietaj l-am cumparat, dar il puteti face si in casa. UMPLUTURA: Amestecam spanacul taiat (dezghetat si scurs de apa) cu branza ricotta dupa care adaugam cele 2 oua, parmezanul (80 g), sare si piper dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele. Pe primul foietaj presuram un...
Pardulas sarde
ALUAT: Amestecam toate cele 3 ingrediente pana obtinem un aluat elasic si neted, apoi il lasam sa se odihneasa pentru 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura. Punem intr-un bol branza cu zaharul si frecam bine cu o furculita dupa care adaugam cele 2 galbenusuri, coaja rasa de la...
Pulpite de pui cu bacon si legume la cuptor
Pentru inceput pregatim marinata de pui punand intr-un castron toate ingredientele in afara de pui si bacon. Pulpitele de pui le crestam si le punem in marinata timp de 20 de minute (10 minute pe o parte, 10 minute pe cealalta). Le puteti lasa si mai mult la marinat doar ca eu nu am avut timp)...
Tort cu ciocolata alba
CREMA: Punem frisca lichida la incalzit, dupa care adaugam ciocolata alba treptat pana se topeste, mai lasam un pic pe foc si apoi o dam la racit peste noapte in frigider sau o punem cateva ore la congelator. BLAT: Incepem prin a separa ouale, albusurile le batem bine pana se fac...