Pardulas este un dulce tipic di Sardinia, pregatit in mod traditional de Paste, cunoscut de asemenea si in afara Italiei sub numele de "formagelle".
ALUAT:
UMPLUTURA:
ALUAT:
Amestecam toate cele 3 ingrediente pana obtinem un aluat elasic si neted, apoi il lasam sa se odihneasa pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura. Punem intr-un bol branza cu zaharul si frecam bine cu o furculita dupa care adaugam cele 2 galbenusuri, coaja rasa de la citrice si pliculetul de sofron. Amestecam faina alba, grisul si parful de copt si adaugam totul (treptat) in compozitia noastra.
Pe o suprafata intindem aluatul intr-o foaie subtire, iar cu ajutorul unui pahar formam niste discuri pe care le transformam in cosulete sau raze de soare.
Asezam cosuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le umplem cu amestecul de branza si le dam la cuptor (200°) pt 40 de minute aproximativ.
Cand se racesc le ungem cu miere, le pudram cu zahar vanilat si bombonele colorate.