ALUAT:
Amestecam faina cu zaharul pudra, facem o gaura in mijloc, adaugam praful de sare, untul si coaja de lamaie. Framantam faina cu celelalte ingrediente pana obtinem o consistenta nisipoasa. Adaugam si cele 3 galbenusuri, framantam bine pt a obtine un aluat neted si compact dupa care dam la frigider pentru aproximativ o ora.
CREMA DE GRIS:
Incalzim laptele, agaugam grisul treptat si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Amstecam ricotta cu zaharul, apoi adaugam si grisul cald cu un praf de scortisoara si coaja de portocala. Dam totul la rece.
Intre timp pregatim tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Aluatul il intindem cu un sucitor, il punem in tava si adaugam crema de gris.
Coacem tortul in cuptorul preincalzit la 180° pentru 45 minute.
GANACHE DE CIOCOLATA:
Topim ciocolata in bagnomaria, adaugam frisca lichida calduta, amestecam bine si turnam compozitia peste tortul racit.
Pentru decor eu am folosit nuca de cocos.