Pieptul de pui il tocam impreuna cu celelalte ingrediente. Formam perisoarele cu mana umeda, pe care le punem la fiert intr-un vas cu apa clocotind.
Ciupercile le punem la fiert in apa cu sare si putin otet.
Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline. Adaugam perisoarele si...
Topim mierea impreuna cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si amestecam continuu, pana incepe sa se ingroase. Punem si ciocolata si amestecam in continuare pana se topeste.
Lasam sa se racoreasca apoi adaugam fulgii de porumb si caisele taiate marunt. Omogenizam, apoi...
Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.
Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant...
Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare.
Dupa ce-au fiert ii curatam si ii pasam. Adaugam untul, telemeaua si cascavalul rase, oul si patrunjelul. Potrivim gustul de sare si piper.
Intr-un vas separat amestecam susanul cu pesmetul, in care vom tavali bulgarsii din cartifi, formati cu...
Se topeste untul impreuna cu ciocolata la foc mic. Se lasa la racit. Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,praful de sare si vanilia dupa care se adauga in ciocolata topita si racita. La final se pune amidonul si praful de copt si se omogenizeaza.
Pentru crema se mixeaza...
Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.
Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.
Punem cate un polonic de aluat in...
Aripioarele condimentate cu sare, piper, rozmarin si usturoi zdrobit se pun intr-un vas si peste ele se toarna laptele. Carnea trebuie sa fie acoperita de lapte, daca mai este nevoie mai adaugati putin lapte.
Se acopera vasul cu folie alimentara si se pune la frigider pentru cateva ore.
Se...
Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam.
Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute.
Se coc la foc...
Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa si sare.
Apoi adaugam cele doua tipuri de faina şi drojdia uscata.
Selectam programul potrivit tipului de paine, greutatea painii ai culoarea dorita a cojii.
Se prepara o supa limpede de pui.
Supa se strecoara si legumele se taie cubulete sau rondele, dupa preferinta. Se adauga din nou in supa si se pune cratita la foc mic.
Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu faina. Rezulta un aluat subtire, ca de clatite.
Se pune intr-o...
Ceapa si usturoiul tocate marunt le punem intr-o tigaie si le calim osor in cateva linguri de ulei de masline.
Adaugam ficatul curatat si spalat, un pahar de apa si lasam la inabusit, acoperit cu un capac.
Intre timp preparam sosul de smantana. Faina o desfacem cu laptele rece, sa nu se...
Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3.
Nuca macinata o amestecam cu scortisoara, apoi o impartim in 2 parti.
Punem in tava unsa cu unt prima parte de foi, unse fiecare in parte cu unt topit, din abundenta. Punem deasupra jumatate din cantitatea...
Carnea o condimentam cu sare, piper si boia de ardei, dupa gust.
Ouale le batem bine cu un praf de sare si putin piper. Adaugam pesmetul si omogenizam.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Fiecare bucata de carne o dam prin amestecul de ou cu pesmet, apoi le tavalim prin...
Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa, sare şi zahar.
Apoi adaugam faina şi drojdia uscata.
Selectam programul de framantare+dospire. La sfarsitul programului, oprim masina, scoatem aluatul pe masa bine infainata.
Ii dam forma rotunda si...
Blat:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si...
Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline impreuna cu morcov si pastarnac. Adaugam rosiile tocate marunt sau blenduite ( ca in cazul meu:) ) si sucul de rosii.
Punem si dovlecel, apoi vinete coapte si tocate marunt si gogosarii.
Daca mai este nevoie adaugam 1 pahar de apa,...
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, boabele de piper si frunza de dafin.
Dupa ce-a fiert strecuram supa, iar carnea o desfacem in fasiute.
Peste felia de paine punem 2 polonice de supa, sa se inmoaie.
Punem intr-un blender nuca, patrunjelul, ceapa, felia de paine inmuiata si...
Faina se amesteca intr-un castron cu sare,apoi cu restul ingredientelor. Se framanta pana aluatul devine neted si elastic. Lasam putin aluatul sa se odihneasca, apoi il impartim in 5 parti egale.
Fiecare bucatica de aluat o indindem cu sucitorul pe masa infaina, cat mai subtire posibil....
Se face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut. Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de vanilie. Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare....
Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei.
Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb macinati si cu telemeaua rasa.
Iaurtul se combina cu uleiul de masline si se omogenizeaza....
Intr-un castron punem faina si drojdia si le amestecam. Adaugam sarea si zaharul, apoi laptele caldut si untul moale. Framanatam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati putina faina. Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unei...
Hreanul se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Smantana o incalzim pana aproape de punctul de fierbere, dupa care adaugam hreanul. Saram si piperam dupa gust.
Se poate servi cu friptura de pui, cartofi la cuptor sau dovlecei crocanti la cuptor.
Sfecla in stare cruda am avut vreun kilogram si ceva. Dupa ce am copt-o, in cuptor la foc mic, cateva ore, si dupa ce-am curatat-o am ramas numa cu juma de kil. :)
Deci,sfecla coapta o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Procedam intocmai si cu radacina e hrean, pe care o adaugam peste sfecla....
Blat:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul. Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru)...
Varza tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt si punem totul in vasul roman. Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Turnam peste ele sucul de rosii si o cana de apa. Carnea o asezam deasupra, punem capacul si dam la cuptor pana scade zeama,dupa preferinta.
Se serveste calda, presarat cu...
Varza curatata si spalata o scobim, pana raman doar cateva straturi de frunze.
Pieptul de pui il tocam impreuna cu ou, verdeata, sare,piper si busuioc.
Ceapa o calim in ulei,adaugam sucul de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de rosii.
Lasam la racit,dupa care...
Blat:
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.
Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de...
Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin.
Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp se prepara sosul....
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in 10 parti egale.
Fiecare parte o infainam bine si o turtim putin, ca la parjoale. :)) Punem cate o...
Perisoare cu sos de smantana si ciuperci
Pieptul de pui il tocam impreuna cu celelalte ingrediente. Formam perisoarele cu mana umeda, pe care le punem la fiert intr-un vas cu apa clocotind. Ciupercile le punem la fiert in apa cu sare si putin otet. Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline. Adaugam perisoarele si...
Baton cu cereale si ciocolata
Topim mierea impreuna cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si amestecam continuu, pana incepe sa se ingroase. Punem si ciocolata si amestecam in continuare pana se topeste. Lasam sa se racoreasca apoi adaugam fulgii de porumb si caisele taiate marunt. Omogenizam, apoi...
Trandafiri cu mere
Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte. Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant...
Bulgarasi din cartofi cu branza
Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare. Dupa ce-au fiert ii curatam si ii pasam. Adaugam untul, telemeaua si cascavalul rase, oul si patrunjelul. Potrivim gustul de sare si piper. Intr-un vas separat amestecam susanul cu pesmetul, in care vom tavali bulgarsii din cartifi, formati cu...
Brownie Cheescake
Se topeste untul impreuna cu ciocolata la foc mic. Se lasa la racit. Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,praful de sare si vanilia dupa care se adauga in ciocolata topita si racita. La final se pune amidonul si praful de copt si se omogenizeaza. Pentru crema se mixeaza...
Gauffre cu caramel
Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Punem cate un polonic de aluat in...
Aripioare de pui marinate in lapte
Aripioarele condimentate cu sare, piper, rozmarin si usturoi zdrobit se pun intr-un vas si peste ele se toarna laptele. Carnea trebuie sa fie acoperita de lapte, daca mai este nevoie mai adaugati putin lapte. Se acopera vasul cu folie alimentara si se pune la frigider pentru cateva ore. Se...
Briose dospite
Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam. Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute. Se coc la foc...
Paine de stil vechi
Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa si sare. Apoi adaugam cele doua tipuri de faina şi drojdia uscata. Selectam programul potrivit tipului de paine, greutatea painii ai culoarea dorita a cojii.
Supa de pui cu zdrente
Se prepara o supa limpede de pui. Supa se strecoara si legumele se taie cubulete sau rondele, dupa preferinta. Se adauga din nou in supa si se pune cratita la foc mic. Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu faina. Rezulta un aluat subtire, ca de clatite. Se pune intr-o...
Mazagran
Se pune cafeaua in pahar, se adauga gheata, aromele si zaharul. Se bea cu paiul.
Ficatei cu sos de smantana
Ceapa si usturoiul tocate marunt le punem intr-o tigaie si le calim osor in cateva linguri de ulei de masline. Adaugam ficatul curatat si spalat, un pahar de apa si lasam la inabusit, acoperit cu un capac. Intre timp preparam sosul de smantana. Faina o desfacem cu laptele rece, sa nu se...
Baclava
Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3. Nuca macinata o amestecam cu scortisoara, apoi o impartim in 2 parti. Punem in tava unsa cu unt prima parte de foi, unse fiecare in parte cu unt topit, din abundenta. Punem deasupra jumatate din cantitatea...
Pulpe si piept de pui crocantoase
Carnea o condimentam cu sare, piper si boia de ardei, dupa gust. Ouale le batem bine cu un praf de sare si putin piper. Adaugam pesmetul si omogenizam. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Fiecare bucata de carne o dam prin amestecul de ou cu pesmet, apoi le tavalim prin...
Painea fermierului
Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa, sare şi zahar. Apoi adaugam faina şi drojdia uscata. Selectam programul de framantare+dospire. La sfarsitul programului, oprim masina, scoatem aluatul pe masa bine infainata. Ii dam forma rotunda si...
Prajitura Tosca
Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si...
Ghiveci de toamna
Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline impreuna cu morcov si pastarnac. Adaugam rosiile tocate marunt sau blenduite ( ca in cazul meu:) ) si sucul de rosii. Punem si dovlecel, apoi vinete coapte si tocate marunt si gogosarii. Daca mai este nevoie adaugam 1 pahar de apa,...
Piept de pui cu sos de nuci
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, boabele de piper si frunza de dafin. Dupa ce-a fiert strecuram supa, iar carnea o desfacem in fasiute. Peste felia de paine punem 2 polonice de supa, sa se inmoaie. Punem intr-un blender nuca, patrunjelul, ceapa, felia de paine inmuiata si...
Piadine aromate
Faina se amesteca intr-un castron cu sare,apoi cu restul ingredientelor. Se framanta pana aluatul devine neted si elastic. Lasam putin aluatul sa se odihneasca, apoi il impartim in 5 parti egale. Fiecare bucatica de aluat o indindem cu sucitorul pe masa infaina, cat mai subtire posibil....
Gogosi Strasbourg
Se face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut. Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de vanilie. Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare....
Dovlecei crocanti
Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei. Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb macinati si cu telemeaua rasa. Iaurtul se combina cu uleiul de masline si se omogenizeaza....
Turte englezesti cu faina integrala
Intr-un castron punem faina si drojdia si le amestecam. Adaugam sarea si zaharul, apoi laptele caldut si untul moale. Framanatam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati putina faina. Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unei...
Sos cu hrean
Hreanul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Smantana o incalzim pana aproape de punctul de fierbere, dupa care adaugam hreanul. Saram si piperam dupa gust. Se poate servi cu friptura de pui, cartofi la cuptor sau dovlecei crocanti la cuptor.
Salata de sfecla cu hrean
Sfecla in stare cruda am avut vreun kilogram si ceva. Dupa ce am copt-o, in cuptor la foc mic, cateva ore, si dupa ce-am curatat-o am ramas numa cu juma de kil. :) Deci,sfecla coapta o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Procedam intocmai si cu radacina e hrean, pe care o adaugam peste sfecla....
Tort cu crema de mascarpone
Blat: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul. Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru)...
Varza cu carne de porc
Varza tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt si punem totul in vasul roman. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Turnam peste ele sucul de rosii si o cana de apa. Carnea o asezam deasupra, punem capacul si dam la cuptor pana scade zeama,dupa preferinta. Se serveste calda, presarat cu...
Varza umpluta
Varza curatata si spalata o scobim, pana raman doar cateva straturi de frunze. Pieptul de pui il tocam impreuna cu ou, verdeata, sare,piper si busuioc. Ceapa o calim in ulei,adaugam sucul de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de rosii. Lasam la racit,dupa care...
Romburi cu lapte
Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de...
Aripioare cu sos de lamaie
Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin. Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora. Intre timp se prepara sosul....
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in 10 parti egale. Fiecare parte o infainam bine si o turtim putin, ca la parjoale. :)) Punem cate o...