Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare . Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de...
Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele condensat.
Compozitia rezultata am intins-o pe o folie de aluminiu bine unsa cu unt. Am pus banane de-a lungul foii si am rulat cu ajutorul foliei de aluminiu.
Am pus deasupra putina glazura de ciocolata si am...
Pieptul de pui se taie bucati, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteza. Pe fiecare bucata de carne punem cate o bucata de cabanos crestata la capete, rulam strans si prindem cu o scobitoare.
Punem rulourile obtinute intr-o tava, stropim cu ulei de masline, presaram cu cimbru. Adaugam...
Clatite:
Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu 1 lingurita de sare.
Umplutura:
Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de...
Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti .
Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele condensat. Compozitia trebuie sa fie moale, dar destul de ferma incat sa poata fi modelata.
Pentru baza tortului am facut reteta de tort Dobos a...
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de masline. Cand a devenit sticloasa se adauga ciupercile curatate si marunt tocate. Morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si-l adaugam peste ciuperci. Turnam sucul de rosii si omogenizam. Punem si orezul, potrivim gustul de sare si piper si...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi. Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa (100 grade),pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.
Gogosele:...
Crema:
Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare.
Dam la frigider pana la...
Preparam cafeaua dupa metoda preferata si adaugam vanilie.
Umplem un pahar pana la jumatate cu cafea.
Dam laptele in clocot, apoi il mixam cat este fierbinte cu mixerul timp de 3-4 minute pana va face o spuma teapana.
Punem peste cafea putin lapte cald apoi...
Aluatul de foietej, partial dezghetat, il intindem pe masa si il nivelam cu sucitorul. Pe jumatate din foaie repartizam cascavalul si telemeaua rase pe razatoarea cu ochiuri mici.
Acoperim cu cealalta jumatate si presam putin cu mana la capete. Cu o rola zimtata se taie fasii din aluat, care...
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, oua, ierburi si condimente.
Pe o folie de aluminiu bine unsa cu ulei intindem compozitia de carne tocata, in strat potrivit de gros.
Presaram cu telemea si cascaval rase si presaram cu patrunjel.
Ajutandu-ne de folie rulam compozitia, dupa care...
Aluat:
Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.
Umplutura:
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.
Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par. La jumatate...
Blatul l-am rupt mai bucati decat era :)) si l-am pus la robot impreuna cu laptele condensat, untul si ciocolata topite. Am mixat pana compozitia a inceput sa se lege.
Cu mainile unse cu unt am format bombonelele, pe care le-am tavalit mai apoi prin bilutele de decor.
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare , ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor....
Blat:
Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea si se pune la bain-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor....
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca...
Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper si putina nucsoara.
Dupa ce-au fiert se lasa la racit.
Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf de...
Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand continuu.
Tapetam o forma (20/30cm) cu unt si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.
Taiem patratele pe care le...
Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic. Adaugam pieptul de pui taiat fasii si sucul de rosii. Condimentam si potrivim gustul de sare si piper.
Intre timp prajim putin pastele de cus cus in unt, nu foarte mult, doar pana se auresc putin. Adaugam 500 ml apa fierbinte...
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou si ierburi si condimente.
Se modeleaza chiftelutele cu mainile umede, apoi se presara cu putin pesmet.
Se prajesc in ulei bine incins, pe ambele parti.
Se unge tava cu unt si punem chiftelutele, frumos aliniate. :)) Printre...
Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar., ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.
Impartim compozitia in 3 parti egale. Pe fundul unei tavi punem hartie de copt si intindem compozitia in...
Carnea o tocam impreuna cu ceapa, morcov, ou, ulei, verdeata, suc de rosii si condimente.
Orezul il punem la inmuiat in apa rece, apoi il adaugam la compozitia de carne.
Taiem capacele la rosii si le scobim de miezul pe care mai apoi il blenduim.
Umplem rosiile cu compozitia de...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de...
Blat:
Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit. Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.
Caramel:
Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul. Se amesteca...
Perele se curata de coaja si se taie in 3. Se scot cotoarele. Se stropesc cu zeama de lamaie.
Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu zaharul. Adaugam perele, cu tot cu zeama si lasam la fiert, la foc mic. Presaram si scortisoara. Cu o paleta le intoarcem pe ambele parti, din cand in...
Pieptul de pui il tocam, dupa care il amestecam cu oul, patrunjel, usturoiul pisat, sare si piper. Cu mainile umede formam chiftelutele, pe care le vom tavali prin pesmet inainte de prajire.
Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald.
Ceapa tocata marunt o calim putin in cateva...
Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasam la fiert cateva minute, pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura.
Adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si omogenizam.
Dam deoparte de pe foc si adaugam laptele praf amestecat cu...
Tort Minge
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare . Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de...
Rulada de biscuiti
Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele condensat. Compozitia rezultata am intins-o pe o folie de aluminiu bine unsa cu unt. Am pus banane de-a lungul foii si am rulat cu ajutorul foliei de aluminiu. Am pus deasupra putina glazura de ciocolata si am...
Rulouri de pui cu carnati
Pieptul de pui se taie bucati, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteza. Pe fiecare bucata de carne punem cate o bucata de cabanos crestata la capete, rulam strans si prindem cu o scobitoare. Punem rulourile obtinute intr-o tava, stropim cu ulei de masline, presaram cu cimbru. Adaugam...
Clatite aperitiv
Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu 1 lingurita de sare. Umplutura: Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de...
Tort Ursulet
Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti . Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele condensat. Compozitia trebuie sa fie moale, dar destul de ferma incat sa poata fi modelata. Pentru baza tortului am facut reteta de tort Dobos a...
Sarmale de post
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de masline. Cand a devenit sticloasa se adauga ciupercile curatate si marunt tocate. Morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si-l adaugam peste ciuperci. Turnam sucul de rosii si omogenizam. Punem si orezul, potrivim gustul de sare si piper si...
Vulcan dulce
Blat: Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi. Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa (100 grade),pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore. Gogosele:...
Tort cu menta
Crema: Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece. Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare. Dam la frigider pana la...
Cappucinno
Preparam cafeaua dupa metoda preferata si adaugam vanilie. Umplem un pahar pana la jumatate cu cafea. Dam laptele in clocot, apoi il mixam cat este fierbinte cu mixerul timp de 3-4 minute pana va face o spuma teapana. Punem peste cafea putin lapte cald apoi...
Saratele
Aluatul de foietej, partial dezghetat, il intindem pe masa si il nivelam cu sucitorul. Pe jumatate din foaie repartizam cascavalul si telemeaua rase pe razatoarea cu ochiuri mici. Acoperim cu cealalta jumatate si presam putin cu mana la capete. Cu o rola zimtata se taie fasii din aluat, care...
Rulada din piept de pui
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, oua, ierburi si condimente. Pe o folie de aluminiu bine unsa cu ulei intindem compozitia de carne tocata, in strat potrivit de gros. Presaram cu telemea si cascaval rase si presaram cu patrunjel. Ajutandu-ne de folie rulam compozitia, dupa care...
Floricele cu carne
Aluat: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire. Umplutura: Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente. Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par. La jumatate...
Bomboane
Blatul l-am rupt mai bucati decat era :)) si l-am pus la robot impreuna cu laptele condensat, untul si ciocolata topite. Am mixat pana compozitia a inceput sa se lege. Cu mainile unse cu unt am format bombonelele, pe care le-am tavalit mai apoi prin bilutele de decor.
Tort Fluture
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare , ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor....
Tort Buburuza
Blat: Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea si se pune la bain-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in...
Tort trenulet
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor....
Tort Autostrada
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca...
Tort aniversare
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca...
Poiana cu ciuperci
Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper si putina nucsoara. Dupa ce-au fiert se lasa la racit. Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2...
Tort cu cafea
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea. Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf de...
Patratele cu ciocolata
Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand continuu. Tapetam o forma (20/30cm) cu unt si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava. Taiem patratele pe care le...
Cus cus cu pui si legume
Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic. Adaugam pieptul de pui taiat fasii si sucul de rosii. Condimentam si potrivim gustul de sare si piper. Intre timp prajim putin pastele de cus cus in unt, nu foarte mult, doar pana se auresc putin. Adaugam 500 ml apa fierbinte...
Chiftelute cu mozzarela
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou si ierburi si condimente. Se modeleaza chiftelutele cu mainile umede, apoi se presara cu putin pesmet. Se prajesc in ulei bine incins, pe ambele parti. Se unge tava cu unt si punem chiftelutele, frumos aliniate. :)) Printre...
Prajitura Snickers
Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar., ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata. Impartim compozitia in 3 parti egale. Pe fundul unei tavi punem hartie de copt si intindem compozitia in...
Rosii umplute
Carnea o tocam impreuna cu ceapa, morcov, ou, ulei, verdeata, suc de rosii si condimente. Orezul il punem la inmuiat in apa rece, apoi il adaugam la compozitia de carne. Taiem capacele la rosii si le scobim de miezul pe care mai apoi il blenduim. Umplem rosiile cu compozitia de...
Tort aniversar
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de...
Tarta cu caramel si ciocolata
Blat: Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit. Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema. Caramel: Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul. Se amesteca...
Pere caramelizate
Perele se curata de coaja si se taie in 3. Se scot cotoarele. Se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu zaharul. Adaugam perele, cu tot cu zeama si lasam la fiert, la foc mic. Presaram si scortisoara. Cu o paleta le intoarcem pe ambele parti, din cand in...
Tagliatelle cu chiftelute in sos
Pieptul de pui il tocam, dupa care il amestecam cu oul, patrunjel, usturoiul pisat, sare si piper. Cu mainile umede formam chiftelutele, pe care le vom tavali prin pesmet inainte de prajire. Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald. Ceapa tocata marunt o calim putin in cateva...
Ciocolata de casa cu nuci
Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasam la fiert cateva minute, pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura. Adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si omogenizam. Dam deoparte de pe foc si adaugam laptele praf amestecat cu...