Gogosi Strasbourg

de Miha in Dulciuri, 14 Oct 2009 | 8971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi Strasbourg:

Se face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut.

Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de vanilie. Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

In cuva masinii de paine am pus faina si am peste ea maiaua si crema de unt. Am folosit programul de framantare + dospire. In timpul framantarii am adaugat putin cate putin restul de lapte caldut. Va rezulta un aluat elastic si moale, putin lipicios.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in 18 bilute.

Fiecare bila am aplatizat-o cu mana pe masa infainata.

Pe fiecare am pus cate o patratica de ciocolata.

Puteti sa folositi orice fel de umplutura va place (gem+nuca, rahat, nuca+cacao). Fiti generosi la umplutura. :)) Eu am pus doar o patratica de ciocolata si a fost cam putin.

Ridicam marginile si le lipim, formand o bocceluta.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le punem la crescut, la loc caldut, timp de jumatate de ora.

Intre timp preparam bezeaua.

Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana bezeaua devine lucioasa. La sfarsit incorporam si nuca macinata.

Dupa ce boccelutele au crescut le acoperim cu bezea,presaram cu nuca si dam la cuptorul incins la 180 de grade, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste bezeaua.

Foarte bune si pufoase!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Strasbourg" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata