meosiris

1

Bucataras
incepator

Hamburg

Bucataras din 29.05.2009

RETETE174
PRIETENI73
Retete / Dulciuri

Fursecuri cu nuca de cocos

In Prajituri la 28 Feb 2012

Punem pe foc mic untul si uleiul si dam deoparte dupa ce tot untul s-a topit.Lasam la racit si intre timp mixam bine ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam treptat amestecul racit de ulei si unt si mai mixam un pic. Adaugam vanilia apoi faina amestecata cu...

Biscuiti cu Nutella

In Prajituri la 28 Feb 2012

Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam untul topit si racit, cacao, nutella, faina si praful de copt. Omogenizam aluatul apoi il bagam la rece in frigider pentru 30 de minute ca sa se mai intareasca. Dupa aceasta jumatate de ora, scoatem aluatul si incepem sa formam bilute de marimea...

Ananas fript cu inghetata

In Dulciuri la 17 Feb 2012

Curatam ananasul de coaja, il taiem felii rotunde apoi scoatem miezul fiecarei felii deoarece este un pic cam tare. Turnam peste ananas mierea, scortisoara si ghimbirul macinat si amestecam astfel incat sa se repartizeze egal pe feliile de ananas. Se lasa la rece in frigider cca 3 ore. Eu...

Chec cu nuca si cacao

In Prajituri la 17 Feb 2012

Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem cu un praf de sare si zahar pana compozitia devine ca cea de bezele. Turnam uleiul treptat peste galbenusuri si le frecam bine apoi le adaugam usor in compozitia de albusuri, amestecand de sus in jos, prin rasturnare. Adaugam faina,...

Sirop de mure

In Sirop / Compot la 30 Aug 2011

Spalam bine murele, turnam zaharul peste ele si le lasam asa cateva ore, amestecand din cand in cand, pana ce vor lasa ceva suc. Trecem amestecul rezultat prin sita, adaugam apa si punem la fiert pe foc mediu. Spumam cand e cazul. Lasam sa se prinda apoi luam vasul de pe foc si turnam...

Pancakes

In Dulciuri la 30 Aug 2011

Adaugam zaharul peste ouale intregi si le mixam foarte bine cu mixerul pana se albesc. Adaugam faina si mierea de albine amestecand cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Peste amestecul de mai sus adaugam praful de copt dizolvat in cele 4 linguri de apa. Omogenizam si lasam 30 de...

Mini tarte cu fructe

In Prajituri la 3 Aug 2011

Se amesteca untul lasat la temperatura camerei cu 60g zahar, putina sare, 1-2 linguri apa calda si faina. Se framanta un aluat pe care il acoperiti si il lasati 30 de minute in frigider. Dupa ce au trecut cele 30 min, se scoate aluatul si se imparte in 8 parti egale. Se intinde din...

Tort Harley Davidson

In Torturi la 3 Aug 2011

Prima data ne apucam de sirop ca sa aiba timp sa se raceasca pana crema va fi gata. Caramelizam zaharul iar dupa ce s-a topit turnam apa si lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul caramelizat. Lasam la racit apoi adaugam esenta de rom. Gelatina o lasam la inmuiat in...

Tort cu fructe de padure si crema mascarpone

In Torturi la 3 Aug 2011

BLAT: Se separa ouale iar albusurile se bat ca la bezea impreuna cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, apoi se adauga peste bezea si se amesteca bine cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza in compozitie. Se adauga esenta de vanilie. Faina se...

Capsuni cu frisca

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Ce poate fi mai simplu de atat? Oare mai e nevoie de vreo reteta? Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa amestecati feliute de capsuni cu frisca vegetala...eu am avut la tub:D. Daca doriti, puteti pune si esenta de vanilie sau rom; cine prefera mai dulce poate adauga zahar. Delicios!

Capsuni umplute

In Prajituri la 23 Mar 2011

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel din hartie pentru a mai absorbi din apa apoi le taiem in patru avand grija sa nu le taiem de tot...partea de jos trebuie sa ramana intreaga. Mixam bine frisca cu zaharul vanilat. Dupa ce frisca este gata adaugam esenta de rom si crema...

Placinta cu branza si foi Yufka

In Prajituri la 23 Mar 2011

Facem compozitia amestecand bine branza rasa, cascavalul ras, patrunjelul verde tocat marunt si piperul. Separat facem un sos din ulei, iaurt si lapte cu care va trebui sa ungem foile yufka. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Ungem o forma cu ulei si punem prima foaie yuka...ale mele au...

Eclere

In Prajituri la 28 Ian 2011

Se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca repede. Se ia de pe foc aluatul si se lasa sa se mai raceasca un pic Cand aluatul e putin caldut, incep sa se adauge ouale, unul cate unul iar dupa fiecare se amesteca pana e incorporat bine in...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 25 Ian 2011

Pentru blat mixam ca la bezea albusurile cu zaharul, adaugam nucile/alunele macinate, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor in aluat de jos in sus si turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Bagam in cuptorul preincalzit si lasam 20 min. la 180C. Dupa ce e gata, il...

Tort Rafaello

In Torturi la 9 Ian 2011

Se mixeaza bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul si se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Blatul se coace cca 20 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea intre timp:D. Dup...

Fursecuri cu fistic

In Dulciuri la 6 Ian 2011

Amestecam bine mierea cu untul topit, apoi punem galbenusul si zaharul. Omogenizam si adaugam faina impreuna cu praful de copt. Framantam un aluat din care intindem o foaie subtire si incepem sa taiem diverse forme. Eu le-am facut sub forma de stelute. Punem stelutele in tava tapetata cu...

Merenghi cu alune

In Prajituri la 2 Ian 2011

Mixam ca pentru bezea albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Incorporam alunele macinate si omogenizam acest aluat. Spritam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si asezam cate o aluna in fiecare gramajoara de aluat. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 150C si lasam cca...

Gherute de pisica

In Prajituri la 29 Dec 2010

Se topesc pe baie de aburi 50g ciocolata neagra si apoi se lasa sa se raceasca un pic. Se mixeaza bine untul cu zaharul vanilat, apoi se inglobeaza faina, zaharul pudra, sarea si albusurile batute spuma. La sfarsit se adauga si ciocolata topita. Omogenizam aluatul. Aluatul se...

Biscuiti Truffle

In Dulciuri la 23 Dec 2010

Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul. Lasam sa se mai raceasca un pic. Intre timp mixam foarte bine ouale cu zaharul. Adaugam ciocolata topita si foarte putin calduta peste oua si omogenizam. Adaugam peste aceasta compozitie putina sare, esenta de vanilie, faina si praful...

Prajitura Tavalita

In Prajituri la 15 Dec 2010

Cum procedam pentru blatul pandispan: Mixam timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul. In acest timp, ele ar trebui sa isi mareasca volumul de 3-4 ori. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam usor de jos in sus. Dupa ce faina e incorporata in aluat, adaugam untul topit si...

Prajitura cu ciocolata si visine

In Prajituri la 6 Oct 2010

-Pentru blat, bati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugi peste albusuri, galbenusurile batute treptat cu uleiul. Amesteci faina cu cacao si praful de copt apoi o incorporezi usor in compozitia de oua. Torni amestecul in tava unsa si...

Budinca de zmeura

In Prajituri la 6 Oct 2010

-Se bate frisca cu zaharul si mierea. Zmeura (eu am avut congelata) se lasa la dezghetat, se pune apoi cateva minute pe foc pana se incalzeste putin, se paseaza apoi cu blenderul, se amesteca cu sucul de fructe si frisca, iar in cele din urma, cu gelatina inmuiata in putina apa rece si topita...

Prajitura caramel

In Prajituri la 6 Oct 2010

-Pentru blat, mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam sare, faina si praful de copt iar la sfarsit, albusurile batute spuma. -Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. -O introducem in cuptor pentru 35-40 de minute, la 180C....

Placinta cu urda si marar

In Prajituri la 6 Oct 2010

-Topim untul, adaugam coaja de lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecam cu celelalte ingrediente pentru foi. -Amestecam bine, apoi lasam deoparte pana preparam umplutura. Aluatul nu este unul legat, asa ca o sa va dea ceva bataie de cap:). -Dupa ce umplutura e gata, intindem 2...

Bascute cu dulceata

In Prajituri la 5 Oct 2010

-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii. -In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat. -Mixam galbenusurile cu putina sare pana se albesc, iar untul il topim in cuptorul cu microunde. -Dupa ce drojdia...

Prajitura a la Daneza

In Prajituri la 5 Oct 2010

BLAT: -Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste. -Adaugam apa, apoi faina+praful de copt. -Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate. -Amestecam usor...

Strudel cu mere

In Prajituri la 5 Oct 2010

-Taiem aluatul de foietaj pe latime, in 8 bucati (asa mi-au iesit mie). Acum umplem fiecare bucatica de aluat cu umplutura. Punem 1-2 linguri de umplutura pe jumatate dintr-o bucata taiata din foietaj iar marginile le ungem cu albus (albusul il batem putin inainte dar nu prea mult, atat cat...

Prajitura cu mure

In Prajituri la 5 Oct 2010

BLAT: -Separam galbenusurile de albusuri. -Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat. -Adaugam treptat si restul ingredientelor iar la final incorporam cu grija albusurile batute spuma cu un praf de sare. -Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si...

Bezele

In Dulciuri la 8 Aug 2009

-Le-am amestecat usor apoi am bagat mixerul la viteza cea mai mare si le-am batut bine. -Ridicati putin mixerul din compozitie iar cand vedeti ca aceasta ramane fixata fara sa cada, e gata. -Luati cu o lingurita si puneti cate o gramajoara in tava tapetata cu hartie de copt. In varful...

Dulceata de mure

In Dulceata / Gem la 6 Aug 2009

-Am amestecat murele cu zaharul si am lasat sa stea 1 ora impreuna.  -Am pus la foc mic si am lasat sa fiarba usor. Cand incepe sa faca spuma, o luam cu ajutorul unei linguri. -Verificam pe o farfurie daca dulceata e gata, turnand o picatura. Daca e gata, inchidem focul si o turnam...

Afisate 1 - 30 din 38 retete    

Postari recente

publicat la 28.02.2012

Melcisori cu pasta de masline

publicat la 28.02.2012

Cartofi inveliti in bacon

publicat la 28.02.2012

Ciuperci pane

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]