Merenghi cu alune

de meosiris in Prajituri, 2 Ian 2011 | 4978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175g zahar,
  • 3 albusuri,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 200g alune macinate(eu am avut alune de padure) ,
  • alune de padure intregi pentru decorare,
  • 50g ciocolata neagra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merenghi cu alune:

Mixam ca pentru bezea albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Incorporam alunele macinate si omogenizam acest aluat.

Spritam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si asezam cate o aluna in fiecare gramajoara de aluat.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 150C si lasam cca 20 de minute la copt.

Dupa ce sunt gata, scoatem tava si lasam fursecurile la racit.
Intre timp, topim ciocolata pe baie de aburi si ornam fursecurile cu ea.
Delicioase! La gust se aseamana foarte bine cu bezelele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merenghi cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane zi si noapte