meosiris

1

Bucataras
incepator

Hamburg

Bucataras din 29.05.2009

RETETE174
PRIETENI74
Retete / Aperitive / Garnituri

Melcisori cu pasta de masline

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2012

Prima data facem pasta. Mixam bine cu blenderul maslinele, adaugam usturoiul pisat separat si omogenizam amestecul adaugand uleiul de masline. Lasam la dezghetat aluatul de foietaj dupa care intindem foaia de aluat, intindem pasta deasupra lasand o margine libera. Rulam si bagam rulada in...

Cartofi inveliti in bacon

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2012

Se curata cartofii, se spala bine apoi se pun la fiert in apa cu sare. Ii incercam cu o furculita si daca aceasta intra in ei, oprim focul ii scoatem din apa si ii lasam un pic sa se raceasca. Rulam cate o felie de bacon pe fiecare cartof in parte apoi ii insiram pe un bat de frigaruie(pe...

Ciuperci pane

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2012

Se curata apoi se spala bine ciupercutele si se lasa 10 minute la scurs. Se sterg cu un prosop de hartie, se dau bine prin ou batut cu sare si piper apoi se trec prin pesmet. Va puteti ajuta cu ajutorul a doua scobitori. Eu asa am procedat. Se prajesc in tigaia cu ulei incins. Se intorc...

Tartine pentru micul dejun

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2012

Eu am gasit aceasta paine uscata in magazin asa ca nu a trebuit sa mai stau dupa ea sa se usuce in cuptor dar daca nu gasiti sau vi se pare mai ok, puteti usca feliile de paine direct in cuptorul vostru de acasa. Le lasati sa se raceasca apoi le ungeti cu unt, presarati sare, frunze de...

Castraveti umpluti

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2011

Am spalat bine castravetele, apoi cu ajutorul unui cutit am taiat capetele si cateva fasii din coaja verde. Dupa ce modelul e gata facut :D, taiem castravetele in felii mai groase pe care apoi le scobim in mijloc cu ajutorul unui cutitas mai mic sau o lingurita. Aveti grija sa nu rupeti coaja!...

Aperitiv festiv

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2011

Cu aceste ingrediente formam aperitivele din poza. Simplu si de efect.

Zucchini cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2011

Se spala zucchini, se taie feliute si se asaza intr-o tava feliuta langa feliuta. Se presara sare si piper apoi telemeaua data pe razatoare. Se lasa in cuptor la 180C pana se rumenesc frumos. Sunt tare buni si merita din plin incercati!  Va urez sa aveti pofta buna!

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2011

Spalam cartofii apoi ii punem intr-o oala la fiert. Cand furculita intra in ei inseamna ca sunt gata si ii luam de pe foc. Scurgem apa si ii lasam la racit dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Curatam cepele, le spalam si le taiam pestisori dupa care le lasam la calit in...

Sparanghel cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2011

Curatam sparanghelul si il spalam bine. Il punem apoi la fiert in apa clocotita maxim 3-4 minute impreuna cu zaharul, untul si felia de lamaie. Dupa ce il scoatem din oala, il lasam un pic sa se raceasca apoi invelim fiecare bucata intr-o feliuta de bacon. Asezam in tava si piperam. Cine...

Ciupercute cu usturoi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2011

Curatam si spalam usturoiul apoi il taiem cat de marunt putem. Curatam si ciupercutele, le spalam, le taiem piciorusele apoi le maruntim bine. Calim in putin ulei incins usturoiul si piciorusele ciupercutelor taiate marunt. Dupa ce sunt calite, le scoatem pe un servetel de hartie pentru a...

Oua umplute pe sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 23 Mar 2011

Fierbem ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in doua. Scoatem galbenusul, il amestecam cu branza si smantana, condimentam apoi le pisam bine cu ajutorul unei furculite sau chiar cu un blender. Umplem jumatatile de ou cu aceasta pasta iar deasupra presaram cascaval ras. Pentru...

Pachetele delicioase

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2011

Desfacem aluatul de foietaj, il taiem in doua pe lung, apoi portionam din nou, de data asta pe latimea aluatului astfel incat sa ne iasa mici dreptunghiuri. Pe fiecare bucatica de aluat asezam cate o feliuta de rosie. Deasupra asezam ciupercile din conserva, spalate si scurse bine de apa,...

Melcisori din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Separam galbenusul de albus. Galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte, iar albusul se bate usor cu o furculita numai cat sa se desprinda un pic. Taiem foaia de foietaj in doua parti pe lungime, apoi intindem pasta de tomate si condimentam cu oregano, sare si piper. Incepem sa rulam cu...

Croissant cu branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2011

Intindem foaia de foietaj si o taiem in mai multe bucati, sub forma de triunghi. Spalam verdeata si o tocam marunt apoi facem un amestec din telemea, cascaval, smantana, marar si patrunjel iar cu acest amestec ungem fiecare triunghi de foietaj. Separam galbenusul de albus. Batem un pic...

Placinte tigarete

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2011

Foile sunt foarte mari si rotunde, asta trebuie sa stiti prima data :D...deci aveti grija cum le desfaceti! Dupa ce ati reusit asta, le taiati in 2, pe jumatatea foilor. Suprapuneti cele doua parti apoi le taiati iar in doua si iarasi acelasi procedeu. Le lasati deoparte si incepeti sa faceti...

Aperitiv festiv

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2011

Facem chiftelutele de curcan. Le taiem in jumatati. Inlaturam cu un cutit coaja feliilor de paine, apoi taiem fiecare felie in 4 bucatele mai mici si le ornam ca in poze. A fost prima data cand am facut chiftelute din piept de curcan. Ies un pic mai tari, dar gustoase si consistente. Este...

Aperitiv cu somon

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2011

Amestecam branza dulce cu smantana si amestecam cat putem noi de bine ca acest amestec sa devina omogen. Adaugam mararul tocat marunt, somonul taiat si el marunt si condimentam cu sare si piper. Intre timp, asezam feliile de paine intr-o tava (ca sa se scoata aperitivul mai usor, puteti...

Bilute festive de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2010

Amestecam bine telemeaua cu maioneza si smantana. Putem baga blenderul ca sa omogenizam compozitia. Dupa ce e gata, formam bilute mici pe care le dam prin marar tocat marunt, paprika si mac. Sunt aspectuase si absolut delicioase!

Bruscheta cu rosii si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2010

Taiem bagheta felii si rosiile cubulete apoi pe fiecare felie de paine presaram sare, piper si usturoi pulbere. Asezam cubuletele de rosii pe feliile de bagheta iar la sfarsit, punem cate putin cascaval ras si dam la cuptor pana cascavalul incepe sa prinda o crusta maronie. E asa de buuunn!!!

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2010

-Am desfacut conopida in buchetele si am cufundat-o in apa fierbinte cu un praf de sare pana am putut sa o patrund cu o furculita. Am scos conopida si am lasat-o la scurs. -Intre timp, am batut bine ouale, am adaugat condimentele, putina apa rece si faina. Aluatul trebuie sa fie un pic mai...

Bouyourdi-aperitiv grecesc

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2010

-Se oparesc rosiile 1 min in apa fierbinte, apoi se decojesc si se taie felii. -Ardeiul se taie fasii mici iar branza cubulete. -Asezati in forma cate jumatate din fiecare ingredient, apoi presarati oregano si asezati si ultima parte din ingrediente peste care presarati din nou oregano iar...

Tartine cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

-Taiem castravetele felii, le ornam cu pasta de branza pusa intr-un sprit de ornat apoi deasupra asezam cate o bucatica de somon afumat. -In reteta originala, era trecut si 30g unt, insa eu l-am ocolit de data asta.Oricum, rezultatul a fost unul foarte gustos!

Cosulete de foietaj cu salata

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

-Intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. -Separam albusul de galbenus, iar galbenusul il amestecam cu 1 lingura de lapte. -Batem albusul cu...

Salata de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

-Am scos din conserva ciupercile, le-am spalat apoi le-am maruntit. -Le-am amestecat cu usturoiul pisat, sarea, piperul si maioneza. Gata salata! Simplu,nu?

Cosulete de paine cu salata de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

-Am taiat coaja feliilor de paine, apoi le-am stropit cu putina apa si am aranjat fiecare felie intr-o forma de savarina, apoi am bagat in cuptor la foc potrivit pana au prins o culoare frumoasa. Le scoatem si le lasam sa se raceasca in forme. -Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem...

Chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2009

-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,apoi se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt. -Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei incins.

Ciuperci sote

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2009

  -Ciupercile se curata si se taie in patru...  -...intr-o oala se pune apa la fiert si se oparesc cateva minute ciupercile. -Se lasa la scurs. -Punem untul pe foc sa se topeasca si calim ceapa tocata marunt.Adaugam si ciupercile si amestecam din cand in cand ca sa nu se...

Sufleu de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2009

-Fierbem cartofii in apa cu sare.Ii pasam apoi ii amestecam cu 100g cascaval ras,smantana,galbenusurile ,albusurile spuma si mararul verde tocat.Mixam bine.Adaugam sare si piper. -Ungem o forma cu unt si o tapetam cu faina.Turnam compozitia ,deasupra presaram 50g cascaval ras si bagam 20 de...

Aspic din legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2009

-Morcovii cubulete se pun la fiert. -Mazarea se fierbe separat. -Ciupercile se taie felii subtiri,iar cand morcovii si mazarea au fiert, se pun impreuna cu porumbul si ardeiul, dupa care se mai fierbe totul 2 minute. -Gelatina se dizolva in putina apa, se pune sare si piper, apoi se amesteca cu...

Sandwich la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2009

Taie paine in 16 felii mai groase. Unge fiecare felie cu unt si pudreaza-le pe toate partile cu boia din belsug. Intre 2 felii de paine pui o felie cascaval, o felie sunca presata, o felie de cas afumat. Unge tava de aragz cu putin unt si asaza in ea sandwich-urile pregatite. Lasa la cuptor pana...

Afisate 1 - 30 din 38 retete    

Postari recente

publicat la 28.02.2012

Melcisori cu pasta de masline

publicat la 28.02.2012

Cartofi inveliti in bacon

publicat la 28.02.2012

Ciuperci pane

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]