Lasa aluatul foietaj sa se decongeleze.
Spala ardeiul si taie-l cubulete.
Spala si taie ceapa verde.
Lasa ciupercile din conserva sa se scurga de apa, dupa care taie-le marunt.
Pe o o foaie de aluat foietaj, pune jumatate din cantitatea de branza si intinde-o frumos cu o spatula....
Am scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul.
Am desfacut pe rand cele doua rulouri de aluat pe planseta de lucru si l-am intins frumos.
Am taiat fasii inguste de aproximativ 1 cm...
Am curatat ciupercile de pielita si le-am rupt coditele.
Am curatat si spalat ceapa si ardeiul capia.
Am tocat ceapa,coditele ciupercilor,ardeiul,sunca.
Am taiat branza telemea cuburi mici.
Am calit in cele 2-3 linguri de ulei, ceapa,am adaugat coditele ciupercilor,tocate.
Am lasat...
Desfacem conopida in buchetele,o spalam si o dam in clocot in apa cu sare cca.10 min.
Se tapeteaza cu unt si pesmet un vas termorezistent.
Intr-un castron amestecam ouale batute cu telul in prealabil,smantana,1 lingura pesmet,sarea,piperul si 3/4 din cascavalul ras.
Se feliaza sunca si...
Spalam brocolli,il rupem in buchetele si-l oparim cca 5 minute in apa clocotita in care am bagat un varf de cutit sare.Ungem un vas termorezistent cu unt,presaram pesmetul si asezam buchetelele de brocolli.Intr-un castron amestecam bine smantana,ouale,sare dupa gust si putin piper,adaugam...
Fierbem cartofii in coaja dupa care ii curatam si ii zdrobim bine,adaugam untul,smantana,oul,gogosarul taiat cubulete mici,cascavalul,usturoiul zdrobit si frunzele de patrunjel spalate si tocate marunt.Amestecam bine compozitia,potrivim de sare si piper.Cu mainile umede formam chiftelute pe care...
Curatam cartofii,ii spalam,ii taiem felii,ii trecem pe sub jet de apa si ii zvantam.Presaram condimentele si ierburile aromate pe ei,adaugam uleiul si-i punem intr-o tava .Taiem usturoiul felii si-l presaram peste cartofi si dam tava la cuptor pentru cca.30 min.Cu cinci minute inainte...
Calim putin kaizerul,usturoiul si ceapa tocate marunt.Cand s-au aurit,adaugam ciuperciletaiate marunt,conserva de porumb cu fasole,sare si piper dupa gust.Lasam trei min. dupa care stingem cu vin.Lasam ciupercile pe foc mic cca. cinci minute,amestecam din cand in cand.Pregatim intre timp...
Tocam carnea (putem sa folosim si carne tocata amestec de vita cu porc),ceapa,usturoiul,frunzele de patrunjel,amestecam totul,portivim de sare si piper adaugam pesmetul si ouale.Formam bilute din compozitia rezultata si le prajim in ulei incins.Pofta buna tuturor!!!!!!!!!!!
Aperitiv melci din foietaj cu cascaval si legume
Lasa aluatul foietaj sa se decongeleze. Spala ardeiul si taie-l cubulete. Spala si taie ceapa verde. Lasa ciupercile din conserva sa se scurga de apa, dupa care taie-le marunt. Pe o o foaie de aluat foietaj, pune jumatate din cantitatea de branza si intinde-o frumos cu o spatula....
Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen
Am scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul. Am desfacut pe rand cele doua rulouri de aluat pe planseta de lucru si l-am intins frumos. Am taiat fasii inguste de aproximativ 1 cm...
Ciuperci umplute
Am curatat ciupercile de pielita si le-am rupt coditele. Am curatat si spalat ceapa si ardeiul capia. Am tocat ceapa,coditele ciupercilor,ardeiul,sunca. Am taiat branza telemea cuburi mici. Am calit in cele 2-3 linguri de ulei, ceapa,am adaugat coditele ciupercilor,tocate. Am lasat...
Conopida cu sunca
Desfacem conopida in buchetele,o spalam si o dam in clocot in apa cu sare cca.10 min. Se tapeteaza cu unt si pesmet un vas termorezistent. Intr-un castron amestecam ouale batute cu telul in prealabil,smantana,1 lingura pesmet,sarea,piperul si 3/4 din cascavalul ras. Se feliaza sunca si...
Brocolli gratinat
Spalam brocolli,il rupem in buchetele si-l oparim cca 5 minute in apa clocotita in care am bagat un varf de cutit sare.Ungem un vas termorezistent cu unt,presaram pesmetul si asezam buchetelele de brocolli.Intr-un castron amestecam bine smantana,ouale,sare dupa gust si putin piper,adaugam...
Chiftelute picante de cartofi
Fierbem cartofii in coaja dupa care ii curatam si ii zdrobim bine,adaugam untul,smantana,oul,gogosarul taiat cubulete mici,cascavalul,usturoiul zdrobit si frunzele de patrunjel spalate si tocate marunt.Amestecam bine compozitia,potrivim de sare si piper.Cu mainile umede formam chiftelute pe care...
Cartofi cu ierburi aromate la cuptor
Curatam cartofii,ii spalam,ii taiem felii,ii trecem pe sub jet de apa si ii zvantam.Presaram condimentele si ierburile aromate pe ei,adaugam uleiul si-i punem intr-o tava .Taiem usturoiul felii si-l presaram peste cartofi si dam tava la cuptor pentru cca.30 min.Cu cinci minute inainte...
Butoiase cu ciuperci
Calim putin kaizerul,usturoiul si ceapa tocate marunt.Cand s-au aurit,adaugam ciuperciletaiate marunt,conserva de porumb cu fasole,sare si piper dupa gust.Lasam trei min. dupa care stingem cu vin.Lasam ciupercile pe foc mic cca. cinci minute,amestecam din cand in cand.Pregatim intre timp...
Chiftelute
Tocam carnea (putem sa folosim si carne tocata amestec de vita cu porc),ceapa,usturoiul,frunzele de patrunjel,amestecam totul,portivim de sare si piper adaugam pesmetul si ouale.Formam bilute din compozitia rezultata si le prajim in ulei incins.Pofta buna tuturor!!!!!!!!!!!