Se face aluatul din 250 gr drojdie care se imoaie cu un pic de sare.Apa se incalzeste , spoi se toarna peste fiana cernuta se pune drojdia se se framanta un aluat gros, se pune 50 ml ulei. Se lasa la dospit 30 min. Intre timp pregatim compozita. salamul se taie felii suntiri ardeiul pai, cartofii...
Se bat albusurile spuma cand s-au albit se adauga zaharul in ploaie, continuaidu-se mixarea, dupa ceea faina amestecata cu praful de copt. , Se pune si uleul apoi se amesteca cu o paleta si amesecul de nuci cu rahat. Formele de briose se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se dau la cuptor...
Pieptul de pui se face pe gratar, iar cartofii si morcovul se pun la fiert. Se prepara o maioneza din 2 galbenusuri fierte si 2 crude ~ 200 ml ulei, 1 lingura mustar, zeama e la 1 lamaie mica. Cartofii fierti si morcovul se taie cuburi la fel si pieptul de pui. Masinele se taie rodele. Se...
Strugurii se spala se lasa sa se usuce dupa aceea se separa de ciorchine. Se aseaza in borcane boabele de struguri jumate albe jumate rosii( eu am folosit rosii din soiul Moldova asa ca sa colorat tot compotul in rosu:)) dupa care se adauga cateva cuisoare in fiecare borcan. Se fierbe apa cu...
Se pun la fiert cartofii curatati si taiati cuburi . Cand sunt gata se prepara un pireu. Intr-o tigaie punem un pic de ulei la incins apoi adaugam carnea si o lasam cu capac pana ce isi schimba culoarea amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se pune o lingura de bulion mararu si...
Se pune carnea la fiert cu un pic de sare. Legumele se curata si se spala; morcovul se taie cubulete mici, la fel ceapa, rosiile si ardeiul, telina se da prin razatoare, iar cartoful cuburi un pic mai mari.Cand este aproape gata carnea se adauga legumele. Dupa ce au fiert un pic legumele se...
Se separa albusurile de galbenus (eu am reusit sa distrug cateva galbenusuri:).Albusurile se bat spuma cand s-au intarit seadauga zaharul in ploaie, apoi cate un galbenus si la final grisul( la fel in ploaie) Ungem formele cu unt si presuram deasupra gris.Punem compozitia in forme si...
Se fierb cartofii si piptul de pui sau se face la gratar. Se taie toate cuburi mici. Se prepara maioneza din 1 ou fiert si 1 ou crud 100 ml ulei , 1 lingura mustar . Se amesteca toata ingredientele. Se orneaza cu ardei.
Se spala legumele, morcovul se taie rondele sau felii. Se prepara compozitia din 1 l otet si 1 apa, zaharul , sarea, foi de dain , piper si boabe de mustar se pun la fiert. Intre timp asezam in borcan pepenesi muraturile, morcovul , hreanul taiat felii si ardeiul iute. Cnd apa fierbe se toarna...
Rosiile se spala 2 din ele se taie felii, celelente se oparesc si se curata de coaja apoi se taie de cubulete. Ceapa si usturoiul se taie marunt se pun intr-o tigaie incinsa cu un pic de ulei. Se inabusa se aduga rosiile apoi se 1 ceasca de apa cu delicat Se lasa sa firba...
Conopida se spala bine( se lasa in apa). Intr-o oala se pune otetul apa, sarea, zaharul, si condimentele, se une pe foc. Conopida se rupe buchetle iar morcovul se taie rodele. Cand da in clocot otetul se trece prin el conopida si morcovul , nu se lasa sa firaba, si se pune in borcan apoi se...
blat: se separa albusurile de galbenus, acestea se bat spuma se adauga in ploaia zahar si apoi cate un galbenus, incorporam faina si la final laptele. Compozitia se imaprte in doaua si se coacae la fac mediu timp de ~ 30 min.
compozitie pepene: miezul de pepene se scoate si se taie...
Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul , untul , esnta de migdale apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia.Tava de briose se unge cu unt se pune o lingura de compozite apoi o lingurita de gem si...
Cartofii se pun la fiert impreuna cu morcovul si un pic de sare( intregi sau taiati bucati mai mari). Macroul se taie cubulete mici , la fel se procedeaza si cu castravetii care apoi se pun la scurs, ouale se taie felii la fel si argeiul gras.Se prepara maioneza din 2 galbenusuri fierte si 2...
Fileul de pangasius se condimenteaza; ouale le frecam cu un pic de sare si piper (optional si delicat) apoi adaugam 3 linguri cu varf de faina si laptele. Intr-o tigaie adaugam ulei suficient sa se prajeasca fileul si lasam sa se incinga. Trecem prin faina fileul apoi prin compozitia de ou...
Carnea se taie fasii si se pune la fiert in apa cu sare si un pic de delicat. Intre timp pregatim legumele care se curata si se taie rondele( morcovul si patrunjelul ) si fasii telina, apoi se pun in vasul in care fierbe carnea. De asemenea adaugam si ceapa intreaga. ...
Pastele se pun la fiert in apa cu sare~ 20min( insa e in functie de fiecare sortiment). cand sunt data se strecoara si se stropesc cu ulei de masline. Castraveciorii se taie cubulete mici, la fel se procedeaza si cu tonul. Intr-un vas punem pastele, tonul , porumbul, castraveciorii sosul pesto ,...
Ciupercile se pun in apa 30 de min, apoi se curata si se taie felii, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei la incins si se pun ciupercile , se acopera cu un capac. Cand au lasat apa se pune ceapa si la fel se lasa sa fiarba cu capac pana scad, condimentam.Dupa aceea punem 1...
Morcovul si radacina de patrunjel se taie rondele, telina fasii, ceapa tocata marunt, dovlecelul si ardeii se taie cubulete. se pun intr-o oala toate legumele la fiert cu 2 l apa si uleiul de masline.
Rosiile se dau prin masina de rosii astfel obtinad un suc de rosii.
cand legumele sunt...
Carnea se taie bucati mici dar nu foarte, ceapa se toaca marunt si ardeiul la fel. Se incinge uleiul si se pun ceapa si ardeiul la calit, cand prind un pic de culoare se adauga carnea si se lasa la inabusit pana ce devine alba, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza si se adauga 2 cani de...
In primul rand toate componentele trecuie sa fie la temperatura camerei.
Se separa galbenusurile de albus, Galbenusurile se amesteca cu 200 gr de zahar si marcarina pana ce devine o compozitier omogena, se incorporeaza faina si amidonul stins cu zeama de lamaie, se adauga si coaja de la lamaie...
Carne se spala se incrusteaza ca sa se patrunda mai bine. Facem un sos din boia dulce, ulei, delicat, roz marin, oregano si un pic de curry in functie de cat de condimentati doriti sa fie si cu acesta ungem bucatile de cane ca sa se patrunda bine si dam la rece 30 min. intre timp pregatim...
Ciupercile se spala se curata , se taie marunt si se pun intr-o tigaie cu un pic de ulei se pune capacul si se lasa la foc mic astfel ele lasa apa si se fierb, cand zeama a scazut se mai lasa un pic insa sa nu se prajeasca se condimenteaza si se dau deoparte sa se raceasca....
Deoarece nu am dispus de prea mult timp am prederat sa fac de data aceasta placinte cu foi din comert, asa ca a fost mult mai simplu.
Se spala merele si se dau prin razatoarea mare, se scurg de zeama ( deaorece ale mele au fost foarte zemoase a trebuit sa fac si acest lucru). Se unge tava cu...
Carnea de pui se pune la fiert in apa cu un pic de sare. Intre timp pregatim legumele. Se taie morcovul , ceapa si ardeiul cubulete. In alta cratita se pune un pic de ulei la incins, se adauga ceapa; cand incepe sa se imoaie se aduga morcovul si ardeiul si mai lasam 3 min sa se inabuse....
Se pune carnea la fiert cu un pic de sare. Morcovul se taie rondele, telina pai la fel procedam si cu ardeiul.
Pentru galuste avem nevoie de 2 oua si 6 linguri de faina si 1 lingura de ulei:
Batem albusurile spuma apoi adaugam cate unul galbenusurile, cand sau incorporat aduagam in...
Se face aluatul din 25 gr dorojdie amestecata cu sare pana se topeste. Incalzim putina apa si amestecam cu faina , adaugam apoi drojdia si framantam, din cand in cand punem si cate un pic de ulei. Lasam sa dospeacsa.
Intre timp taiem ciupercile , salamul si ardeiul felii subtiri. Cascavalul il...
Pieptul de pui se spala si se taie fasii sau bucati mai mici si se condimenteaza. Legumele se taie fasii subtiri in afara ciupercutelor. Se pune in tigaie ulei si se trec prin el legumele , apoi se pun intr-o tava de yena. Se prajesc usor pe toate partile bucatile de pui si se pun...
pieptul de pui se spala si se taie bucati. Se condimenteaza cu curry , scortisoara boia, sare si piper, apoi se stropeste cu putin ulei si selasa la rece 15 min.
Separat se taie legumele pentru salata felii subtiri.
Intr-o tigaie se pune un pic de ulei la incins si se aduaga carnea, se lasa...
Se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma cand s-au legat si sa facut o masa conistenta adaugam zaharul si continuam sa batem, apoi adaugam galbenusurile, untul topit urmat de lapte si la final faina si praful de copt. Undem tava de tarta cu unt si turnam compozitia obtinuta....
Pizza de casa
Se face aluatul din 250 gr drojdie care se imoaie cu un pic de sare.Apa se incalzeste , spoi se toarna peste fiana cernuta se pune drojdia se se framanta un aluat gros, se pune 50 ml ulei. Se lasa la dospit 30 min. Intre timp pregatim compozita. salamul se taie felii suntiri ardeiul pai, cartofii...
Briose cu albus, nuca si rahat
Se bat albusurile spuma cand s-au albit se adauga zaharul in ploaie, continuaidu-se mixarea, dupa ceea faina amestecata cu praful de copt. , Se pune si uleul apoi se amesteca cu o paleta si amesecul de nuci cu rahat. Formele de briose se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se dau la cuptor...
Salata cu pui
Pieptul de pui se face pe gratar, iar cartofii si morcovul se pun la fiert. Se prepara o maioneza din 2 galbenusuri fierte si 2 crude ~ 200 ml ulei, 1 lingura mustar, zeama e la 1 lamaie mica. Cartofii fierti si morcovul se taie cuburi la fel si pieptul de pui. Masinele se taie rodele. Se...
Compot de struguri
Strugurii se spala se lasa sa se usuce dupa aceea se separa de ciorchine. Se aseaza in borcane boabele de struguri jumate albe jumate rosii( eu am folosit rosii din soiul Moldova asa ca sa colorat tot compotul in rosu:)) dupa care se adauga cateva cuisoare in fiecare borcan. Se fierbe apa cu...
Musaca
Se pun la fiert cartofii curatati si taiati cuburi . Cand sunt gata se prepara un pireu. Intr-o tigaie punem un pic de ulei la incins apoi adaugam carnea si o lasam cu capac pana ce isi schimba culoarea amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se pune o lingura de bulion mararu si...
Ciorba de vacuta
Se pune carnea la fiert cu un pic de sare. Legumele se curata si se spala; morcovul se taie cubulete mici, la fel ceapa, rosiile si ardeiul, telina se da prin razatoare, iar cartoful cuburi un pic mai mari.Cand este aproape gata carnea se adauga legumele. Dupa ce au fiert un pic legumele se...
"Pui "de savarina
Se separa albusurile de galbenus (eu am reusit sa distrug cateva galbenusuri:).Albusurile se bat spuma cand s-au intarit seadauga zaharul in ploaie, apoi cate un galbenus si la final grisul( la fel in ploaie) Ungem formele cu unt si presuram deasupra gris.Punem compozitia in forme si...
Salata capriciu
Se fierb cartofii si piptul de pui sau se face la gratar. Se taie toate cuburi mici. Se prepara maioneza din 1 ou fiert si 1 ou crud 100 ml ulei , 1 lingura mustar . Se amesteca toata ingredientele. Se orneaza cu ardei.
Pepenasi la otet
Se spala legumele, morcovul se taie rondele sau felii. Se prepara compozitia din 1 l otet si 1 apa, zaharul , sarea, foi de dain , piper si boabe de mustar se pun la fiert. Intre timp asezam in borcan pepenesi muraturile, morcovul , hreanul taiat felii si ardeiul iute. Cnd apa fierbe se toarna...
Pachetele de vinete
Rosiile se spala 2 din ele se taie felii, celelente se oparesc si se curata de coaja apoi se taie de cubulete. Ceapa si usturoiul se taie marunt se pun intr-o tigaie incinsa cu un pic de ulei. Se inabusa se aduga rosiile apoi se 1 ceasca de apa cu delicat Se lasa sa firba...
Conopida la otet
Conopida se spala bine( se lasa in apa). Intr-o oala se pune otetul apa, sarea, zaharul, si condimentele, se une pe foc. Conopida se rupe buchetle iar morcovul se taie rodele. Cand da in clocot otetul se trece prin el conopida si morcovul , nu se lasa sa firaba, si se pune in borcan apoi se...
Culoarea pasiunii
blat: se separa albusurile de galbenus, acestea se bat spuma se adauga in ploaia zahar si apoi cate un galbenus, incorporam faina si la final laptele. Compozitia se imaprte in doaua si se coacae la fac mediu timp de ~ 30 min. compozitie pepene: miezul de pepene se scoate si se taie...
Briose
Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul , untul , esnta de migdale apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia.Tava de briose se unge cu unt se pune o lingura de compozite apoi o lingurita de gem si...
Salata fantezie
Cartofii se pun la fiert impreuna cu morcovul si un pic de sare( intregi sau taiati bucati mai mari). Macroul se taie cubulete mici , la fel se procedeaza si cu castravetii care apoi se pun la scurs, ouale se taie felii la fel si argeiul gras.Se prepara maioneza din 2 galbenusuri fierte si 2...
File de pangasius pane cu sos remoulade
Fileul de pangasius se condimenteaza; ouale le frecam cu un pic de sare si piper (optional si delicat) apoi adaugam 3 linguri cu varf de faina si laptele. Intr-o tigaie adaugam ulei suficient sa se prajeasca fileul si lasam sa se incinga. Trecem prin faina fileul apoi prin compozitia de ou...
Supa de pui a la grec
Carnea se taie fasii si se pune la fiert in apa cu sare si un pic de delicat. Intre timp pregatim legumele care se curata si se taie rondele( morcovul si patrunjelul ) si fasii telina, apoi se pun in vasul in care fierbe carnea. De asemenea adaugam si ceapa intreaga. ...
salata de paste cu ton
Pastele se pun la fiert in apa cu sare~ 20min( insa e in functie de fiecare sortiment). cand sunt data se strecoara si se stropesc cu ulei de masline. Castraveciorii se taie cubulete mici, la fel se procedeaza si cu tonul. Intr-un vas punem pastele, tonul , porumbul, castraveciorii sosul pesto ,...
File de pangasius cu ciuperci
Ciupercile se pun in apa 30 de min, apoi se curata si se taie felii, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei la incins si se pun ciupercile , se acopera cu un capac. Cand au lasat apa se pune ceapa si la fel se lasa sa fiarba cu capac pana scad, condimentam.Dupa aceea punem 1...
Supa de rosii
Morcovul si radacina de patrunjel se taie rondele, telina fasii, ceapa tocata marunt, dovlecelul si ardeii se taie cubulete. se pun intr-o oala toate legumele la fiert cu 2 l apa si uleiul de masline. Rosiile se dau prin masina de rosii astfel obtinad un suc de rosii. cand legumele sunt...
Tochitura ardeleneasca
Carnea se taie bucati mici dar nu foarte, ceapa se toaca marunt si ardeiul la fel. Se incinge uleiul si se pun ceapa si ardeiul la calit, cand prind un pic de culoare se adauga carnea si se lasa la inabusit pana ce devine alba, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza si se adauga 2 cani de...
Chec simplu
In primul rand toate componentele trecuie sa fie la temperatura camerei. Se separa galbenusurile de albus, Galbenusurile se amesteca cu 200 gr de zahar si marcarina pana ce devine o compozitier omogena, se incorporeaza faina si amidonul stins cu zeama de lamaie, se adauga si coaja de la lamaie...
gratar de pui cu cartofi picanti
Carne se spala se incrusteaza ca sa se patrunda mai bine. Facem un sos din boia dulce, ulei, delicat, roz marin, oregano si un pic de curry in functie de cat de condimentati doriti sa fie si cu acesta ungem bucatile de cane ca sa se patrunda bine si dam la rece 30 min. intre timp pregatim...
salata cu ciuperci
Ciupercile se spala se curata , se taie marunt si se pun intr-o tigaie cu un pic de ulei se pune capacul si se lasa la foc mic astfel ele lasa apa si se fierb, cand zeama a scazut se mai lasa un pic insa sa nu se prajeasca se condimenteaza si se dau deoparte sa se raceasca....
Placinta cu mere
Deoarece nu am dispus de prea mult timp am prederat sa fac de data aceasta placinte cu foi din comert, asa ca a fost mult mai simplu. Se spala merele si se dau prin razatoarea mare, se scurg de zeama ( deaorece ale mele au fost foarte zemoase a trebuit sa fac si acest lucru). Se unge tava cu...
Pastai cu carne de pui
Carnea de pui se pune la fiert in apa cu un pic de sare. Intre timp pregatim legumele. Se taie morcovul , ceapa si ardeiul cubulete. In alta cratita se pune un pic de ulei la incins, se adauga ceapa; cand incepe sa se imoaie se aduga morcovul si ardeiul si mai lasam 3 min sa se inabuse....
Supa de pui cu galuste
Se pune carnea la fiert cu un pic de sare. Morcovul se taie rondele, telina pai la fel procedam si cu ardeiul. Pentru galuste avem nevoie de 2 oua si 6 linguri de faina si 1 lingura de ulei: Batem albusurile spuma apoi adaugam cate unul galbenusurile, cand sau incorporat aduagam in...
Pizza de casa;)
Se face aluatul din 25 gr dorojdie amestecata cu sare pana se topeste. Incalzim putina apa si amestecam cu faina , adaugam apoi drojdia si framantam, din cand in cand punem si cate un pic de ulei. Lasam sa dospeacsa. Intre timp taiem ciupercile , salamul si ardeiul felii subtiri. Cascavalul il...
Pui cu sos de curry si legume sote
Pieptul de pui se spala si se taie fasii sau bucati mai mici si se condimenteaza. Legumele se taie fasii subtiri in afara ciupercutelor. Se pune in tigaie ulei si se trec prin el legumele , apoi se pun intr-o tava de yena. Se prajesc usor pe toate partile bucatile de pui si se pun...
Piept de pui aromat
pieptul de pui se spala si se taie bucati. Se condimenteaza cu curry , scortisoara boia, sare si piper, apoi se stropeste cu putin ulei si selasa la rece 15 min. Separat se taie legumele pentru salata felii subtiri. Intr-o tigaie se pune un pic de ulei la incins si se aduaga carnea, se lasa...
Tarta cu piersici
Se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma cand s-au legat si sa facut o masa conistenta adaugam zaharul si continuam sa batem, apoi adaugam galbenusurile, untul topit urmat de lapte si la final faina si praful de copt. Undem tava de tarta cu unt si turnam compozitia obtinuta....