Prajim ceapa si adaugam pasatul spalat. Luam de pe foc si punem condimentele ( mararul si cimbrul le pun in fundul oalei, daca sunt uscate, dar daca le am verzi, tai putin si in umplutura). Se pune tocatura si se amesteca. Pentru ca sa se lege mai bine umplutura, eu mai pun si 2 oua....
Punem untura in ceaun . Cand s-a topit adaugam pulpele, le prajim si le scoatem intr-un vas. Adaugam ceapa, o parim pana devine cristalina. Punem din nou pulpele si apa cat sa le acopere. Cand au dat in fiert punem celelate legume taiate marunt, pasta de ardei si conserva de rosii, sare si piper...
Taiem ceapa si o pune la calit impreuna cu morcovul taiat rondele. Adaugam pulpele si apa cat sa le acopere. Le lasam la fiert. Cand incep sa fiarba adaugam si nautul. Mai lasam sa fiarba cateva minute si ne apucam sa facem galustele. Cum preparam galustele: batem oul bine si adaugam faina...
Mod de preparare:
Se taie ceapa cubuleţe şi se înăbuşă în untură. Se taie cubuleţe mici muşchiul de porc şi cîrnăciorii şi se pun peste ceapă, la călit pentru două minute, după care se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert. După ce a fiert ...
Luam pielea de pe copanele. Capatul de la os il lasam catre piele, deci il vom taia cu securicea. Carnea o macinam si o amestecam cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, gogosarul taiat marunt si condimente dupa gust. Amestecam bine toate si umplem pielea luata de pe copanele. La capat le...
Luam pui il frecam bine cu sare. Amestecam untul sau margarina cu patrunjelul si tarhonul taiat marunt,vegeta, piper si usturoiul presat. Cu acest amestec ungem bine puiul pe dinafara cat si pe dinauntru. Eu l-am umplut cu un morcov si un pastarnac taiate marunt, dar care...
Spalam aripioarele si le stergem bine cu un prosop. Punem peste ele uleiul si condimentele si le amestecam bine. Le asezam in tava pe o hartie de copt si le bagam la cuptor.Cand sunt gata sunt foarte crocante si bune.
Le servim alaturi de cartofi piure sau orice alta garnitura dorim....
Tocatura, ouale, sarea, piperul, faina si o ceapa tocata marunt le amestecam bine pana obtinem o pasta de carne omogena.
Spaghetele le rupem in doua. Din tocatura facem placintele mici si la mijloc punem cateva spaghete. Infasuram tocatura in jurul lor astfel incat la captete sa fie...
Carnea tocata o amestecam cu toate ingredientele formand o pasta ca si la chiftelute.
Pentru rulada de omleta procedam astfel: batem ouale bine si adaugam ardeul taiat cubulete mici, patrunjelul, sare, piper si coacem clatite mici. Acestea le rulam si obtinem ruladele pe...
Se spala carnea, se sterge de apa si o condimentam cu sare si piper. Le trecem prin faina si le prajim cca. 1 minut pe fiecare parte.Rosiile le taiem felii rotunde,cascavalul il dam pe razatoare sau il taiem felii, iar verdeata si usturoiul le tocam marunt. Asezam snitelele in tava de cuptor, in...
Cartofii ii fierbem. Punem la calit putin cozile de ceapa, usturoi si patrunjelul, dupa care le amestecam cu cartofii.
Carnea tocata o amestecam cu verdeata, ouale, sarea, piperul, faina, cartofii dati pe razatoarea mica. Deci compozitia pentru chiftelutele cu verdeata e gata si ne apucam de...
Prajim ceapa si adaugam orezul spalat .Luam de pe foc si punem condimentele ( mararul si cimbrul le pun in fundul oalei, daca sunt uscate, dar daca le am verzi tai putin si in umplutura).Se pune tocatura si se mesteca.Pentru ca sa se lege mai bine umplutura eu mai pun si 2 oua.Amestecam totul...
Chiftelutele:
Carnea o tocam impreuna cu ceapa, cartofii si usturoiul. Obtinem o pasta la care m-ai adaugam vegeta , piper, ouale si faina. Amestecam bine totul si trecem la modelat chiftelutele pe care le prajim in ulei.
Sosul:
Punem la calit usturoiul si il stingem cu...
Carnea se macina, iar morcovul si cartoful se dau pe razatoarea mica si se scurg de zeama. Se amesteca toate impreuna cu ceapa taiata marunt, usturoiul dat prin presa, cu vegeta, piper,patrunjelul taiat marunt, ouale si faina. Din compozitia obtinuta se fac chiftelute. acestea se pun in tava pe...
Toate ingredientele pentru sosul in care le marinam le batem bine cu un tel.
Introducem bucatelele de aripioare in sosul obtinut si le lasam la marinat citeva ore.
Intr-un castron punem faina,cam o cana-2 depinde de cantitatea de carne.
Tavalim bucatile de pui bine in faina, dupa care le...
Se spala carnea, costita de carnatul si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba atat cat sa ramana pe carne putina zeama, Daca carnea nu e destul de fiarta mai adaugam apa, dar la final trebuie sa ne ramana putina zeama. Se serveste alaturi de salata de sfecla rosie.
Pofta buna!!!
Cartofi aurii:
Cartofii ii curatim si ii taiem rondele.Ii punem la fiert, dar nu ii fiebem de tot doar pe jumatate. Dupa ce ii scoatem ii presaram cu condimentul picant pentru cartofi si ii punem la prajit sau ii bagam la cuptor.
Rulada din piept de curcan:
Luam pieptul si il...
Taiem carne fasii si o prajim pe toate partile. La fel taiem si ceapa si ardeii. Dupa ce carnea s-a calit adaugam ceapa lasam un pic sa se prajeasca dupa care adaugam ardeii. punem condimentele si putina apa, lasand sa fiarba cateva minute. Pofta buna!!!
Ciolanul se condimenteaza pe toate partile. Se pune in punga impreuna cu cartofii, usturoiul si ceapa taiata in doua. Se adauga condimentele, se leaga punga, se fac cateva gauri cu scobitoarea si se da la cuptor cca. 2 ore. Inainte cu o jumatate de ora de a se termina desfacem punga. Pofta...
Carnea o batem ca pentru snitele si o punem la marinat intr-un sos format din oua, lapte , apa, chilli si sare cateva ore. Dupa ce o scoatem umplem repede snitelele cu cate o felie de sunca, una de cascaval si ardeu, le prindem cu o scobitoare, le mai scaldam o data in marinata si aoi le dam prin...
Taiem ceapa, usturoiul, ardeiul, ciupercutele. Puiul se taie fasii de 2, 3 cm pentru a putea fi prajite rapid. Atentie la ardeiul iute. Gustati-l inainte, si daca e prea iute, indepartati semintele din el. Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie. Se adauga si se prajesc la foc iute...
Taiem carnea felii si o batem. Snitelele gata batute si condimentate cu sare si piper le punem in lapte sa se fragezeasca si punem si putin usturoi pisat peste ele. Le lasam cca. 15 min. Pe urma pregatim o pastella din oua si faina, pe care o subtiem cu apa minerala sau bere sau lapte. Luam...
Portionam carnea si o batem obtinand snitele. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit. Peste ea punem ardeiul si pe urma carnea. Lasam sa se mai caleasca pana ce carnea isi schimba culoarea si apoi adaugam apa.Condimentam cu vegeta si adaugam si frunzele de telina taiate marunt. Se lasa la fiert...
Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa este calita se adauga carnea taiata bucatele, sare, piper dupa gust. Cand scade se mai adauga apa cat sa acopere carnea. Carnea se caleste la foc mic timp indelungat (cel putin 30 de minute).
Cand carnea este frageda se adauga bulionul si...
Sarmale cu pasat
Prajim ceapa si adaugam pasatul spalat. Luam de pe foc si punem condimentele ( mararul si cimbrul le pun in fundul oalei, daca sunt uscate, dar daca le am verzi, tai putin si in umplutura). Se pune tocatura si se amesteca. Pentru ca sa se lege mai bine umplutura, eu mai pun si 2 oua....
Tocanita de pulpe la ceaun
Punem untura in ceaun . Cand s-a topit adaugam pulpele, le prajim si le scoatem intr-un vas. Adaugam ceapa, o parim pana devine cristalina. Punem din nou pulpele si apa cat sa le acopere. Cand au dat in fiert punem celelate legume taiate marunt, pasta de ardei si conserva de rosii, sare si piper...
Tocanita de pui cu naut si galuste de faina
Taiem ceapa si o pune la calit impreuna cu morcovul taiat rondele. Adaugam pulpele si apa cat sa le acopere. Le lasam la fiert. Cand incep sa fiarba adaugam si nautul. Mai lasam sa fiarba cateva minute si ne apucam sa facem galustele. Cum preparam galustele: batem oul bine si adaugam faina...
Întinsoare Bistrițană
Mod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe şi se înăbuşă în untură. Se taie cubuleţe mici muşchiul de porc şi cîrnăciorii şi se pun peste ceapă, la călit pentru două minute, după care se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert. După ce a fiert ...
Copanele false
Luam pielea de pe copanele. Capatul de la os il lasam catre piele, deci il vom taia cu securicea. Carnea o macinam si o amestecam cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, gogosarul taiat marunt si condimente dupa gust. Amestecam bine toate si umplem pielea luata de pe copanele. La capat le...
Pui la cuptor
Luam pui il frecam bine cu sare. Amestecam untul sau margarina cu patrunjelul si tarhonul taiat marunt,vegeta, piper si usturoiul presat. Cu acest amestec ungem bine puiul pe dinafara cat si pe dinauntru. Eu l-am umplut cu un morcov si un pastarnac taiate marunt, dar care...
Aripioare crocante la cuptor
Spalam aripioarele si le stergem bine cu un prosop. Punem peste ele uleiul si condimentele si le amestecam bine. Le asezam in tava pe o hartie de copt si le bagam la cuptor.Cand sunt gata sunt foarte crocante si bune. Le servim alaturi de cartofi piure sau orice alta garnitura dorim....
Mustata bunicului
Tocatura, ouale, sarea, piperul, faina si o ceapa tocata marunt le amestecam bine pana obtinem o pasta de carne omogena. Spaghetele le rupem in doua. Din tocatura facem placintele mici si la mijloc punem cateva spaghete. Infasuram tocatura in jurul lor astfel incat la captete sa fie...
Carne de porc tocata cu rulada de omleta
Carnea tocata o amestecam cu toate ingredientele formand o pasta ca si la chiftelute. Pentru rulada de omleta procedam astfel: batem ouale bine si adaugam ardeul taiat cubulete mici, patrunjelul, sare, piper si coacem clatite mici. Acestea le rulam si obtinem ruladele pe...
Snitele Salerno
Se spala carnea, se sterge de apa si o condimentam cu sare si piper. Le trecem prin faina si le prajim cca. 1 minut pe fiecare parte.Rosiile le taiem felii rotunde,cascavalul il dam pe razatoare sau il taiem felii, iar verdeata si usturoiul le tocam marunt. Asezam snitelele in tava de cuptor, in...
Cartofi natur cu chiftelute cu verdeata
Cartofii ii fierbem. Punem la calit putin cozile de ceapa, usturoi si patrunjelul, dupa care le amestecam cu cartofii. Carnea tocata o amestecam cu verdeata, ouale, sarea, piperul, faina, cartofii dati pe razatoarea mica. Deci compozitia pentru chiftelutele cu verdeata e gata si ne apucam de...
Sarmalute cu varza
Prajim ceapa si adaugam orezul spalat .Luam de pe foc si punem condimentele ( mararul si cimbrul le pun in fundul oalei, daca sunt uscate, dar daca le am verzi tai putin si in umplutura).Se pune tocatura si se mesteca.Pentru ca sa se lege mai bine umplutura eu mai pun si 2 oua.Amestecam totul...
Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc
Chiftelutele: Carnea o tocam impreuna cu ceapa, cartofii si usturoiul. Obtinem o pasta la care m-ai adaugam vegeta , piper, ouale si faina. Amestecam bine totul si trecem la modelat chiftelutele pe care le prajim in ulei. Sosul: Punem la calit usturoiul si il stingem cu...
Chiftelute la cuptor
Carnea se macina, iar morcovul si cartoful se dau pe razatoarea mica si se scurg de zeama. Se amesteca toate impreuna cu ceapa taiata marunt, usturoiul dat prin presa, cu vegeta, piper,patrunjelul taiat marunt, ouale si faina. Din compozitia obtinuta se fac chiftelute. acestea se pun in tava pe...
Aripioare de pui in stil arabesc
Toate ingredientele pentru sosul in care le marinam le batem bine cu un tel. Introducem bucatelele de aripioare in sosul obtinut si le lasam la marinat citeva ore. Intr-un castron punem faina,cam o cana-2 depinde de cantitatea de carne. Tavalim bucatile de pui bine in faina, dupa care le...
Friptura de porc
Se spala carnea, costita de carnatul si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba atat cat sa ramana pe carne putina zeama, Daca carnea nu e destul de fiarta mai adaugam apa, dar la final trebuie sa ne ramana putina zeama. Se serveste alaturi de salata de sfecla rosie. Pofta buna!!!
Cartofi aurii cu rulada din piept de curcan
Cartofi aurii: Cartofii ii curatim si ii taiem rondele.Ii punem la fiert, dar nu ii fiebem de tot doar pe jumatate. Dupa ce ii scoatem ii presaram cu condimentul picant pentru cartofi si ii punem la prajit sau ii bagam la cuptor. Rulada din piept de curcan: Luam pieptul si il...
Carne de vitel cu legume
Taiem carne fasii si o prajim pe toate partile. La fel taiem si ceapa si ardeii. Dupa ce carnea s-a calit adaugam ceapa lasam un pic sa se prajeasca dupa care adaugam ardeii. punem condimentele si putina apa, lasand sa fiarba cateva minute. Pofta buna!!!
Ciolan de porc la cuptor
Ciolanul se condimenteaza pe toate partile. Se pune in punga impreuna cu cartofii, usturoiul si ceapa taiata in doua. Se adauga condimentele, se leaga punga, se fac cateva gauri cu scobitoarea si se da la cuptor cca. 2 ore. Inainte cu o jumatate de ora de a se termina desfacem punga. Pofta...
Snitele umplute picante cu piure de cartof
Carnea o batem ca pentru snitele si o punem la marinat intr-un sos format din oua, lapte , apa, chilli si sare cateva ore. Dupa ce o scoatem umplem repede snitelele cu cate o felie de sunca, una de cascaval si ardeu, le prindem cu o scobitoare, le mai scaldam o data in marinata si aoi le dam prin...
Fidea cu carne
Taiem ceapa, usturoiul, ardeiul, ciupercutele. Puiul se taie fasii de 2, 3 cm pentru a putea fi prajite rapid. Atentie la ardeiul iute. Gustati-l inainte, si daca e prea iute, indepartati semintele din el. Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie. Se adauga si se prajesc la foc iute...
Snitele de porc cu cartofi pai (opariti)
Taiem carnea felii si o batem. Snitelele gata batute si condimentate cu sare si piper le punem in lapte sa se fragezeasca si punem si putin usturoi pisat peste ele. Le lasam cca. 15 min. Pe urma pregatim o pastella din oua si faina, pe care o subtiem cu apa minerala sau bere sau lapte. Luam...
Snitele in sos de ceapa
Portionam carnea si o batem obtinand snitele. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit. Peste ea punem ardeiul si pe urma carnea. Lasam sa se mai caleasca pana ce carnea isi schimba culoarea si apoi adaugam apa.Condimentam cu vegeta si adaugam si frunzele de telina taiate marunt. Se lasa la fiert...
Gulas cu carne de vitel
Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa este calita se adauga carnea taiata bucatele, sare, piper dupa gust. Cand scade se mai adauga apa cat sa acopere carnea. Carnea se caleste la foc mic timp indelungat (cel putin 30 de minute). Cand carnea este frageda se adauga bulionul si...
Aripioare picante la cuptor
Spalam bine aripioarele, le asezam in tava impreuna cu ingredientele, putina apa si le dam la cuptor pana se rumenesc. Pofta buna!