lili

1

Bucataras
incepator

Dej

Bucataras din 25.10.2009

RETETE127
PRIETENI129
Retete / Mancaruri cu carne

Sarmale cu pasat

In Porc la 28 Feb 2018

  Prajim ceapa si adaugam pasatul spalat. Luam de pe foc si punem condimentele ( mararul si cimbrul le pun in fundul oalei, daca sunt uscate, dar daca le am verzi, tai putin si in umplutura). Se pune tocatura si se amesteca. Pentru ca sa se lege mai bine umplutura, eu mai pun si 2 oua....

Tocanita de pulpe la ceaun

In Mancaruri cu carne la 17 Sep 2015

Punem untura in ceaun . Cand s-a topit adaugam pulpele, le prajim si le scoatem intr-un vas. Adaugam ceapa, o parim pana devine cristalina. Punem din nou pulpele si apa cat sa le acopere. Cand au dat in fiert punem celelate legume taiate marunt, pasta de ardei si conserva de rosii, sare si piper...

Tocanita de pui cu naut si galuste de faina

In Pui la 17 Sep 2015

Taiem ceapa si o pune la calit impreuna cu morcovul taiat rondele. Adaugam pulpele si apa cat sa le acopere. Le lasam la fiert. Cand incep sa fiarba adaugam si nautul. Mai lasam sa fiarba cateva  minute si ne apucam sa facem galustele. Cum preparam galustele: batem oul bine si adaugam faina...

Întinsoare Bistrițană

In Porc la 27 Mar 2015

Mod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe şi se înăbuşă în untură. Se taie cubuleţe mici muşchiul de porc şi cîrnăciorii şi se pun peste ceapă, la călit pentru două minute, după care se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert. După ce a fiert  ...

Copanele false

In Pui la 4 Noi 2011

Luam pielea de pe copanele. Capatul de la os il lasam catre piele, deci il vom taia cu securicea. Carnea o macinam si o amestecam cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, gogosarul taiat marunt si condimente dupa gust. Amestecam bine toate si umplem pielea luata de pe copanele. La capat le...

Pui la cuptor

In Pui la 28 Aug 2011

Luam pui il frecam bine cu sare. Amestecam untul sau margarina cu  patrunjelul si tarhonul taiat marunt,vegeta, piper si usturoiul presat. Cu acest amestec ungem bine  puiul pe dinafara cat si pe dinauntru. Eu l-am umplut cu  un morcov si un pastarnac taiate marunt, dar care...

Aripioare crocante la cuptor

In Mancaruri cu carne la 31 Iul 2011

Spalam aripioarele si le stergem bine cu un prosop. Punem peste ele uleiul si condimentele si le amestecam bine. Le asezam in tava pe o hartie de copt si le bagam la cuptor.Cand sunt gata sunt foarte crocante si bune. Le servim alaturi de cartofi piure sau orice alta garnitura dorim....

Mustata bunicului

In Mancaruri cu carne la 21 Iul 2011

Tocatura, ouale, sarea, piperul, faina si o ceapa tocata marunt le amestecam bine pana obtinem o pasta de carne omogena. Spaghetele le rupem in doua. Din tocatura facem placintele mici si la mijloc punem cateva spaghete. Infasuram tocatura in jurul lor astfel incat la captete sa fie...

Carne de porc tocata cu rulada de omleta

In Mancaruri cu carne la 17 Iul 2011

  Carnea tocata o amestecam cu toate ingredientele formand o pasta ca si la chiftelute. Pentru rulada de omleta procedam astfel: batem ouale bine si adaugam ardeul taiat cubulete mici, patrunjelul, sare,  piper si coacem clatite mici. Acestea le rulam si obtinem ruladele pe...

Snitele Salerno

In Mancaruri cu carne la 25 Iun 2011

Se spala carnea, se sterge de apa si o condimentam cu sare si piper. Le trecem prin faina si le prajim cca. 1 minut pe fiecare parte.Rosiile le taiem felii rotunde,cascavalul il dam pe razatoare sau il taiem felii, iar verdeata si usturoiul le tocam marunt. Asezam snitelele in tava de cuptor, in...

Cartofi natur cu chiftelute cu verdeata

In Mancaruri cu carne la 15 Mai 2011

Cartofii ii fierbem. Punem la calit putin cozile de ceapa, usturoi si patrunjelul, dupa care le amestecam cu cartofii. Carnea tocata o amestecam cu verdeata, ouale, sarea, piperul, faina, cartofii dati pe razatoarea mica. Deci compozitia pentru chiftelutele cu verdeata e gata si ne apucam de...

Sarmalute cu varza

In Mancaruri cu carne la 8 Feb 2011

Prajim ceapa si adaugam orezul spalat .Luam de pe foc si punem condimentele ( mararul si cimbrul le pun in fundul oalei, daca sunt uscate, dar daca le am verzi tai putin si in umplutura).Se pune tocatura si se mesteca.Pentru ca sa se lege mai bine umplutura eu mai pun si 2 oua.Amestecam totul...

Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc

In Mancaruri cu carne la 6 Feb 2011

Chiftelutele: Carnea o tocam impreuna cu ceapa, cartofii si usturoiul. Obtinem  o pasta la care m-ai adaugam vegeta , piper, ouale si faina. Amestecam bine totul si trecem la modelat chiftelutele pe care le prajim in ulei. Sosul: Punem la calit usturoiul si il stingem cu...

Chiftelute la cuptor

In Mancaruri cu carne la 23 Ian 2011

Carnea se macina, iar morcovul si cartoful se dau pe razatoarea mica si se scurg de zeama. Se amesteca toate impreuna cu ceapa taiata marunt, usturoiul dat prin presa, cu vegeta, piper,patrunjelul taiat marunt, ouale si faina. Din compozitia obtinuta se fac chiftelute. acestea se pun in tava pe...

Aripioare de pui in stil arabesc

In Mancaruri cu carne la 16 Ian 2011

Toate ingredientele pentru sosul in care le marinam le batem bine cu un tel. Introducem bucatelele de aripioare in sosul obtinut si le lasam la marinat citeva ore. Intr-un castron punem faina,cam o cana-2 depinde de cantitatea de carne. Tavalim bucatile de pui bine in faina, dupa care le...

Friptura de porc

In Mancaruri cu carne la 26 Dec 2010

Se spala carnea, costita de carnatul si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba atat cat sa ramana pe carne putina zeama, Daca carnea nu e destul de fiarta mai adaugam apa, dar la final trebuie sa ne ramana putina zeama. Se serveste alaturi de salata de sfecla rosie. Pofta buna!!!

Cartofi aurii cu rulada din piept de curcan

In Mancaruri cu carne la 28 Noi 2010

Cartofi aurii: Cartofii ii curatim si ii taiem rondele.Ii punem la fiert, dar nu ii fiebem de tot doar pe jumatate. Dupa ce ii scoatem ii presaram cu condimentul picant pentru cartofi si ii punem la prajit sau ii bagam la cuptor.   Rulada din piept de curcan: Luam pieptul si il...

Carne de vitel cu legume

In Vita la 15 Noi 2010

Taiem carne fasii si o prajim pe toate partile. La fel taiem si ceapa si ardeii. Dupa ce carnea s-a calit adaugam ceapa lasam un pic sa se prajeasca dupa care adaugam ardeii. punem condimentele si putina apa, lasand sa fiarba cateva minute.  Pofta buna!!!  

Ciolan de porc la cuptor

In Mancaruri cu carne la 14 Noi 2010

Ciolanul se condimenteaza pe toate partile. Se pune in punga impreuna cu cartofii, usturoiul si ceapa taiata in doua. Se adauga condimentele, se leaga punga, se fac cateva gauri cu scobitoarea  si se da la cuptor cca. 2 ore. Inainte cu o jumatate de ora de a se termina desfacem punga. Pofta...

Snitele umplute picante cu piure de cartof

In Mancaruri cu carne la 31 Oct 2010

Carnea o batem ca pentru snitele si o punem la marinat intr-un sos format din oua, lapte , apa, chilli si sare cateva ore. Dupa ce o scoatem umplem repede snitelele cu cate o felie de sunca, una de cascaval si ardeu, le prindem cu o scobitoare, le mai scaldam o data in marinata si aoi le dam prin...

Fidea cu carne

In Mancaruri cu carne la 17 Oct 2010

Taiem ceapa, usturoiul, ardeiul, ciupercutele. Puiul se taie fasii de 2, 3 cm pentru a putea fi prajite rapid. Atentie la ardeiul iute. Gustati-l inainte, si daca e prea iute, indepartati semintele din el. Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie. Se adauga si se prajesc la foc iute...

Snitele de porc cu cartofi pai (opariti)

In Porc la 26 Sep 2010

Taiem carnea felii si o batem. Snitelele gata batute si condimentate cu sare si piper le punem in lapte sa se fragezeasca si punem si putin usturoi pisat peste ele. Le lasam cca. 15 min. Pe urma pregatim o pastella din oua si  faina, pe care o subtiem cu apa minerala sau bere sau lapte. Luam...

Snitele in sos de ceapa

In Vita la 25 Aug 2010

Portionam carnea si o batem obtinand snitele. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit. Peste ea punem ardeiul si pe urma carnea. Lasam sa se mai caleasca pana ce carnea isi schimba culoarea si apoi adaugam apa.Condimentam cu vegeta si adaugam si frunzele de telina taiate marunt. Se lasa la fiert...

Gulas cu carne de vitel

In Vita la 3 Iul 2010

Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa este calita se adauga carnea taiata bucatele, sare, piper dupa gust. Cand scade se mai adauga apa cat sa acopere carnea. Carnea se caleste la foc mic timp indelungat (cel putin 30 de minute). Cand carnea este frageda se adauga bulionul si...

Aripioare picante la cuptor

In Pui la 3 Iul 2010

Spalam bine aripioarele, le asezam in tava impreuna cu ingredientele, putina apa si le dam la cuptor pana se rumenesc. Pofta buna!    

Afisate 1 - 25 din 25 retete    

Postari recente

publicat la 05.11.2019

Mini focaccia

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]