Acest tort l-am facut cadou, asa ca nu am fotografie cu sectiune.... din pacate.
BLATUL:
Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema, adaugam faina, praful de copt stins cu putin otet, cacao, si mixam bine. Apoi adaugam uleiul, mierea, laptele condensat si la sfarsit aceasta compozitie o amestecam cu albusurile de ou pe care le-am batut separat cu putina sare pana s-au facut spuma.
Cele doua compozitii le amestecam, omogenizam bine, apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem jumatate din compozitia de blat pregatita si o bagam in cuptorul incins la 175 grade pe gratarul din mijloc pentru 15 minute.Coacem 2 foi si le lasam sa se raceasca bine, fara a indeparta hartia de copt. Hartia de copt o indepartam atunci cand avem totul pregatit si ne apucam de montat tortul. Cat timp blaturile se odihnesc ne apucam sa pregatim delicioasa crema de frisca.
CREMA DE FRISCA:
Frisca se bate bine cu 250 ml lapte, se adauga intaritorul, mierea, esenta, si la sfarsit laptele condensat.Crema se baga la frigider pana se pune pe tort.
Intre timp facem glazura de ciocolata pe care o vom pune in mijlocul tortului intre cele 2 straturi de crema de frisca
GLAZURA:
Punem ciocolata intr-o craticioara, punem craticioara pe baie de aburi (bain marie), cand incepe sa se topeasca adaugam uleiul, apa si amestecam pe baie de aburi pana devine lichida, apoi adaugam si untul. Nu se fierbe, doar pana se topeste apoi se da la o parte sa se racesca glazura.
MONTAREA TORTULUI:
Punem primul blat, crema de frisca, o parte din glazura, apoi iarasi crema de frisca, si a 2-a parte de blat.
Imbracam tortul cu glazura de ciocolata, apoi incepem sa il ornam. Pentru ornat eu am facut pasta de zahar, pe care o sa o postez mai jos, si am decorat pe margine cu impletitura de cos, frisca pe care am colorat-o in albastru cu colorant alimentar si floricele din pasta de zahar.
PASTA DE ZAHAR PUDRA:
Se pune apa cu gelatina la hidratat si se lasa la topit pe baie de aburi. Se adauga margarina si se amesteca pe baia de aburi pana se topeste. Se adauga mierea, colorantul si se amesteca bine.Intr-un castron se pun 400 gr. zahar pudra, se face o gaura in mijloc si se adauga compozitia preparata pentru pasta de zahar.Se amesteca bine pana se incorporeaza tot zaharul, apoi se mai adauga zahar.
Se obtine un aluat gen plastelina, care se da la frigider in folie de aluminiu si se poate tine pana cand il folosim la frigider. Se pastreaza foarte bine, si inainte sa folosim pasta pentru diferite ornamente se scoate din frigider cu 1 ora dinainte, ca sa se inmoaie si sa nu crape cand modelam diferite forme. Intindem pasta de zahar pe suprafata de lucru si decupam cu o forma de floricica mai multe floricele. In mijlocul florilor punem bilute comestibile din bombonele argintii.Eu am facut niste riduri pe flori cu cutitul. Nu am avut colorant verde, dar am amestecat albastru cu galben si a iesit verde, cu care am facut frunzele, pe care le-am modelat eu cu mana, nu am avut forme.