Miezul de paine se pune la inmuiat in apa, apoi se amesteca cu icrele proaspete.
Se adauga ulei, putin cate putin si se amesteca usor, pana se incorporeaza bine.
Se adauga zeama de lamaie, dupa gust.
Apa minerala se pune incet, amestecandu-se bine, pana icrele devin pufoase.
La...
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie cubulete mici.
Ceapa se taie felii subtiri, se pune sare deasupra si se lasa cateva minute, sa se inmoaie, apoi se freaca putin intre degete.
Macroul se curata de piele si oase, apoi se taie in bucati mai mici.
Maslinele se taie...
Am spalat cartofii, morcovii i-am curatat, apoi i-am pus, separat, in apa fiarta.
Mazarea am pus-o in apa clocotita.
Carnea am spalat-o, am taiat-o in bucati mai mari si am pus-o, in vase diferite, la fiert.
Intre timp, am tocat castravetii si gogosarii, apoi i-am pus...
Am pus la fiert cartofii in coaja, conopida, mazarea si morvovii, in vase separate.
Intre timp, am tocat muraturile mrunt si le-am pus la scurs, apoi m-am apucat de maioneza.
Cand s-au racit, am tocat si cartofii, morcovii si conopida.
Am amestecat legumele fierte cu muraturile si am...
Vinetele le-am intepat, din loc in loc, cu furculita, apoi le-am pus la copt in cuptor, intr-o tava. Cand au fost gata, le-am lasat sa se raceasca putin, apoi le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt. Cat s-au mai racit, am facut maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar, sare si...
Am copt ardeii intr-o tava la cuptor, i-am curatat de coaja, apoi i-am lasat la odihnit intr-un castron, pana si-au lasat multa zeama.
Dupa ce si-au lasat zeama, i-am taiat pe jumatate, apoi feliute mai subtiri.
I-am amestecat cu zeama lasata, sare si otet balsamic.
Dovleceii si vanata se spala bine, se sterg cu un servetel, apoi se taie in feliute subtiri. Dovleceii i-am taiat rondele, iar vanata am taiat-o pe lung.
Fasiile de legume le-am dat cu sare, apoi le-am gatit pe grill cate 2 min pe fiecare parte.
Intre timp, am facut maioneza...
Am pus ouale la fiert, am taiat ceapa fideluta si am curatat pestele de oase si piele, apoi l-am taiat in bucati mai mici.
Porumbul l-am scurs bine si l-am stropit cu zeama de lamaie, iar sfecla am taiat-o cubulete.
Maioneza am facut-o rapid dintr-un galbenus crud, un varf de...
Salata de icre
Miezul de paine se pune la inmuiat in apa, apoi se amesteca cu icrele proaspete. Se adauga ulei, putin cate putin si se amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Se adauga zeama de lamaie, dupa gust. Apa minerala se pune incet, amestecandu-se bine, pana icrele devin pufoase. La...
Salata de cartofi cu macrou afumat
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie cubulete mici. Ceapa se taie felii subtiri, se pune sare deasupra si se lasa cateva minute, sa se inmoaie, apoi se freaca putin intre degete. Macroul se curata de piele si oase, apoi se taie in bucati mai mici. Maslinele se taie...
Salata de penne cu ton
1. Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet. 2. Mazarea se pune in apa fiarta si se fierbe cateva minute....
Salata boeuf
Am spalat cartofii, morcovii i-am curatat, apoi i-am pus, separat, in apa fiarta. Mazarea am pus-o in apa clocotita. Carnea am spalat-o, am taiat-o in bucati mai mari si am pus-o, in vase diferite, la fiert. Intre timp, am tocat castravetii si gogosarii, apoi i-am pus...
Salata boeuf
Am pus la fiert cartofii in coaja, conopida, mazarea si morvovii, in vase separate. Intre timp, am tocat muraturile mrunt si le-am pus la scurs, apoi m-am apucat de maioneza. Cand s-au racit, am tocat si cartofii, morcovii si conopida. Am amestecat legumele fierte cu muraturile si am...
Salata de vinete
Vinetele le-am intepat, din loc in loc, cu furculita, apoi le-am pus la copt in cuptor, intr-o tava. Cand au fost gata, le-am lasat sa se raceasca putin, apoi le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt. Cat s-au mai racit, am facut maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar, sare si...
Salata de ardei copti
Am copt ardeii intr-o tava la cuptor, i-am curatat de coaja, apoi i-am lasat la odihnit intr-un castron, pana si-au lasat multa zeama. Dupa ce si-au lasat zeama, i-am taiat pe jumatate, apoi feliute mai subtiri. I-am amestecat cu zeama lasata, sare si otet balsamic.
Salata cu dovlecei si vinete
Dovleceii si vanata se spala bine, se sterg cu un servetel, apoi se taie in feliute subtiri. Dovleceii i-am taiat rondele, iar vanata am taiat-o pe lung. Fasiile de legume le-am dat cu sare, apoi le-am gatit pe grill cate 2 min pe fiecare parte. Intre timp, am facut maioneza...
Salata cu macrou afumat
Am pus ouale la fiert, am taiat ceapa fideluta si am curatat pestele de oase si piele, apoi l-am taiat in bucati mai mici. Porumbul l-am scurs bine si l-am stropit cu zeama de lamaie, iar sfecla am taiat-o cubulete. Maioneza am facut-o rapid dintr-un galbenus crud, un varf de...