Pui cu sos de brânzeturi

de Panacris in Pui, 15 Sep 2014 | 12405 vizualizari

 

Am savurat zilele trecute, culmea, la Buzău, un pui cu sos gorgonzola nemaipomenit;) Așa că nu am rezistat tentației, să-l pregătesc în bucătăria Panacris. Simplu, fin și gustos;)

 

INGREDIENTE

  • mușchiuleț de pui de la Fragedo cca. 500 g,
  • ulei de măsilne aromat cu rozmarin a la Panacris,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • brânză cu mucegai nobil 50 g,
  • unt 50 g,
  • brânză fondue de la Delaco 1 bucată,
  • nucșoară,
  • vin alb demisec de Ostrov cca 50 ml.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de brânzeturi:

Mușchiulețul de pui se asezonează de sare, piper și ulei aromat, apoi se lasă la rece cca. 30 de minute. Carnea de pui se prăjește pe grill, în cazul meu tigaia Doubleta, la foc rapid, până ce se obține o culoare aurie, atenție să nu fie uscat și doar rumenit ;) Între timp, untul se topește într-un vas cu fundul tripul, la foc mic, apoi se adaugă brânzeturile, sfărâmate, amestecându-se continuu. După ce s-au topit brânzeturile se adaugă, vinul și nucșoara, amestecându-se energic, până ce se înglobează toate ingredientele. Puiul și sosul se servesc imediat, fierbinte, simplu sau cu o garnitură de orez și salată de sezon. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana