MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu dovlecei si vinete:
Dovleceii si vanata se spala bine, se sterg cu un servetel, apoi se taie in feliute subtiri. Dovleceii i-am taiat rondele, iar vanata am taiat-o pe lung.
Fasiile de legume le-am dat cu sare, apoi le-am gatit pe grill cate 2 min pe fiecare parte.
Intre timp, am facut maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar, putina zeama de lamaie si o jumatate de litru de ulei.
Intr-un blender, am pus doua linguri de maioneza, iaurtul si usturoiul si am amestecat pana s-a format un sos, apoi am adaugat sare (nu este nevoie de multa sare pentru ca branza este sarata).
Dupa ce s-au racit, am pus legumele pe un platou, am adaugat branza taiata in cubulete, sosul, din loc in loc si rosia taiata in felii mai groase.
TIPS-URI
1
Sosul se poate face picant, adaugand piper sau fulgi de chilli.
2
In loc de branza de capra, se poate folosi branza feta.
3
La sfarsit, se pot presara si seminte sau alune maruntite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.