Usturoiul se toaca si se amesteca bine cu patrunjelul tocat, zeama de lamaie si ulei de masline, apoi se pune impreuna cu pieptul de pui (taiat in bucati mai mari) intr-o punga la frigider, min. o ora.
Bucatile de pui se pun intr-o tigaie grill si se lasa cateva minute pe fiecare parte, pana...
Pieptul de pui (taiat cubulete) se amesteca cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si miere, apoi se lasa la marinat cel putin o jumatate de ora.
Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se baga la cuptor 20min, la 180 grade.
Legumele se spala, apoi se lasa la uscat....
Pieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa.
Se fierbe innabusit, adaugandu-se apa, din cand in cand.
Legumele se toaca marunt.
Ceapa se pune peste pui.
Cand s-a...
Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore.
Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in unt, pana se rumeneste pe toate partile.
Pentru sos, ceapa tocata marunt, se caleste in putin ulei,...
Vinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte.
Pieptul de pui se taie fasii, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune intr-o tigaie cu ulei de cocos si se gateste pe fiecare...
Pulpele de pui se spala bine si se taie cubulete, apoi se dau cu sare si piper.
Ceapa, tocata marunt, se caleste in putin ulei de cocos, apoi se adauga carnea. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita.
Se adauga o lingurita de curry si morcovii taiati feii subtiri.
Se...
Carnea se spala, apoi se amesteca cu condimentele pentru carne de porc si sare, dupa gust.
Cartofii se spala, se curata si se taie pe lung, dar nu foarte subtire, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentul pentru cartofi si sare.
Se pun impreuna intr-un vas termorezistent, se adauga...
Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene.
Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita.
Cand sunt rumenite pe ambele parti, se scot din cratita, se mai pune o lingura de ulei si se pune...
Carnea se spala bine, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se baga 30 min in frigider.
Intr-un vas termorezistent, se pun 2 linguri de ulei, se adauga carnea, boiaua afumata, chimionul si un pahar mic de apa, apoi se baga in cuptorul preincalzit.
Dupa 35 min, se scoate si se adauga...
Pentru chiftele, carnea tocata se amesteca cu toate condimentele, pesmetul, branza cheddar rasa si oul. Se formeaza, apoi se pun intr-un vas termorezistent.
Rosiile in sos si bulionul se blendeaza, se adauga sare, piper si fulgi de usturoi, apoi se pun peste chiftele.
Se baga la...
Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare.
Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si foaia de dafin.
Se spumeaza din cand in cand, pana se adauga legumele.
Intre timp, se...
Pieptul de pui se spala, se usuca, se taie felii si se da cu sare si piper.
Intr-o tigaie inalta, se pune uleiul impreuna cu praful de curry.
Dupa 1 min, se adauga ceapa feliata subtire si usturoiul (zdrobit cu lama unui cutit, apoi feliat).
Dupa ce se inmoaie ceapa, se adauga pieptul de...
Pulpele de pui se sareaza, apoi se pun sa se rumeneasca pe ambele parti, intr-o tigaie cu putin ulei.
Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie bastonase, iar rosiile, cubulete.
Cand pulpele sunt gata, se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se caleste...
Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte.
Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti.
Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa pana se inmoaie, apoi se pune vinul si se fierbe 10 min,...
Carnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita.
Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita si se adauga ceapa si ardeii, taiate cubulete.
Se calesc putin, apoi se adauga boiaua, fulgii de...
Carnea se spala bine, se taie cubulete si se amesteca cu sosurile (barbecue si chilli), apoi se baga la frigider cateva ore sau peste noapte.
Ceapa se taie cuburi potrivite.
Betele pentru frigarui se ung cu ulei, apoi se infig, pe rand, carne-ceapa-carne-ceapa.
Frigaruile se pun intr-o...
Pulpele de pui se spala, se dau cu sare si piper, apoi se pun intr-un vas termorezistent cu un pahar de apa si se baga la cuptor, 45-50min.
Dupa 30min, se intorc pe cealalta parte.
Intre timp, se pregateste sosul de ceapa.
Ceapa se toaca si se prajeste in ulei, pana se rumeneste.
Se...
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.
Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper.
Se lasa sa fiarba 40-45min, amestecand din cand in cand.
Pentru sosul bechamel, se topeste untul la foc mic, apoi se pune...
Carnea se spala, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se unge cu mustar.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul topit, apoi se adauga bucatile de carne si se lasa 5-6 min pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Se serveste cu piure de cartofi sau alta garnitura.
Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa.
Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si morcovii curatati si taiati rondele mai groase.
Se lasa sa fiarba 30 min, apoi se pregateste sosul....
Ficateii se spala si se lasa la uscat.
Faina se amesteca cu o lingurita de usturoi granulat, sare si piper.
Ficateii se dau prin amestecul de faina, apoi se pun la prajit in 2 linguri de ulei.
Se prajesc cateva minute pe fiecare parte, adaugandu-se din cand in cand apa....
Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se bate usor, apoi se pun condimentele pe fiecare parte (sare, piper si oregano).
Fulgii de porumb se maruntesc si se pun intr-un blender impreuna cu ouale, smantana, laptele, vinul, patrunjelul si usturoiul granulat.
Se amesteca cateva minute,...
Pulpele se taie pe jumatate, se pun pe foc cu 2 linguri de ulei si 3 de apa, se pune capacul si se lasa pana se patrund bine, adaugand din cand in cand apa.
Se rumesc pe ambele parti, apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovul taiat cubulete.
Se lasa cateva minute, pana se inmoaie...
Cartofii se taie pe lung, in felii mai groase si se pun la fiert, separat, in apa cu sare.
Carnea se spala si se taie in bucati mai mici, apoi se pune la prajit in 2 linguri cu ulei si 3 linguri de apa.
Se adauga apa, putin cate putin, pana se fragezeste carnea, apoi se adauga ceapa...
Carnea se taie cubulete potrivite.
Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste carne.
Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min.
Intre timp, se pregateste piureul.
Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand sunt gata, se scurge...
Pieptul de pui se spala bine, se taie fasii, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa.
Se fierbe inabusit, adaugandu-se apa, din cand in cand.
Se pregatesc legumele. Ceapa se toaca marunt, ardeii fasii mai scurte, iar rosiile...
Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste pulpele de pui.
Pulpele se lasa la marinat in frigider, 30 min.
Se pregateste un vas termorezistent, se pun pulpele, se toarna o cana cu apa si se baga la cuptorul preincalzit, pentru 35 min.
Se intorc din cand...
Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste aripile de curcan.
Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min.
Intre timp, se pregatesc legumele.
Cartofii se taie cubulete si ardeiul fideluta. Rosiile si ciupercile decat se spala.
Aripile de curcan marinate se pun...
Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste muschiuletul de pui.
Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min.
Intre timp, se pregatesc legumele.
Ceapa se taie in 4, iar ardeiul se taie in cubulete mai mari.
Se aleg cateva bete pentru frigarui, se ung cu ulei,...
Plicul cu condimente lichide se agita bine, apoi se toarna peste carne.
Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min.
Ceapa se taie in jumatati, se pune pe fundul unui vas termorezistent, apoi se asaza carnea.
Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la 160 ob C,...
Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel
Usturoiul se toaca si se amesteca bine cu patrunjelul tocat, zeama de lamaie si ulei de masline, apoi se pune impreuna cu pieptul de pui (taiat in bucati mai mari) intr-o punga la frigider, min. o ora. Bucatile de pui se pun intr-o tigaie grill si se lasa cateva minute pe fiecare parte, pana...
Piept de pui cu legume
Pieptul de pui (taiat cubulete) se amesteca cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si miere, apoi se lasa la marinat cel putin o jumatate de ora. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se baga la cuptor 20min, la 180 grade. Legumele se spala, apoi se lasa la uscat....
Mancare cu pui si ciuperci
Pieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe innabusit, adaugandu-se apa, din cand in cand. Legumele se toaca marunt. Ceapa se pune peste pui. Cand s-a...
Pui Tikka Masala
Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in unt, pana se rumeneste pe toate partile. Pentru sos, ceapa tocata marunt, se caleste in putin ulei,...
Mancare aromata cu vinete si pui
Vinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte. Pieptul de pui se taie fasii, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune intr-o tigaie cu ulei de cocos si se gateste pe fiecare...
Pulpe de pui cu lapte de cocos
Pulpele de pui se spala bine si se taie cubulete, apoi se dau cu sare si piper. Ceapa, tocata marunt, se caleste in putin ulei de cocos, apoi se adauga carnea. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Se adauga o lingurita de curry si morcovii taiati feii subtiri. Se...
Rasol de porc cu cartofi
Carnea se spala, apoi se amesteca cu condimentele pentru carne de porc si sare, dupa gust. Cartofii se spala, se curata si se taie pe lung, dar nu foarte subtire, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentul pentru cartofi si sare. Se pun impreuna intr-un vas termorezistent, se adauga...
Pui cacciatore
Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Cand sunt rumenite pe ambele parti, se scot din cratita, se mai pune o lingura de ulei si se pune...
Carne de porc cu sos de bere cu ghimbir
Carnea se spala bine, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se baga 30 min in frigider. Intr-un vas termorezistent, se pun 2 linguri de ulei, se adauga carnea, boiaua afumata, chimionul si un pahar mic de apa, apoi se baga in cuptorul preincalzit. Dupa 35 min, se scoate si se adauga...
Chiftele de vita cu sos
Pentru chiftele, carnea tocata se amesteca cu toate condimentele, pesmetul, branza cheddar rasa si oul. Se formeaza, apoi se pun intr-un vas termorezistent. Rosiile in sos si bulionul se blendeaza, se adauga sare, piper si fulgi de usturoi, apoi se pun peste chiftele. Se baga la...
Ciulama cu pipote si inimi
Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si foaia de dafin. Se spumeaza din cand in cand, pana se adauga legumele. Intre timp, se...
Curry de pui
Pieptul de pui se spala, se usuca, se taie felii si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie inalta, se pune uleiul impreuna cu praful de curry. Dupa 1 min, se adauga ceapa feliata subtire si usturoiul (zdrobit cu lama unui cutit, apoi feliat). Dupa ce se inmoaie ceapa, se adauga pieptul de...
Pui cu smantana
Pulpele de pui se sareaza, apoi se pun sa se rumeneasca pe ambele parti, intr-o tigaie cu putin ulei. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie bastonase, iar rosiile, cubulete. Cand pulpele sunt gata, se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se caleste...
Pate din ficat de pui
Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte. Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa pana se inmoaie, apoi se pune vinul si se fierbe 10 min,...
Papricas de pui
Carnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita si se adauga ceapa si ardeii, taiate cubulete. Se calesc putin, apoi se adauga boiaua, fulgii de...
Frigarui de porc cu cartofi
Carnea se spala bine, se taie cubulete si se amesteca cu sosurile (barbecue si chilli), apoi se baga la frigider cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie cuburi potrivite. Betele pentru frigarui se ung cu ulei, apoi se infig, pe rand, carne-ceapa-carne-ceapa. Frigaruile se pun intr-o...
Pulpe de pui cu ceapa caramelizata
Pulpele de pui se spala, se dau cu sare si piper, apoi se pun intr-un vas termorezistent cu un pahar de apa si se baga la cuptor, 45-50min. Dupa 30min, se intorc pe cealalta parte. Intre timp, se pregateste sosul de ceapa. Ceapa se toaca si se prajeste in ulei, pana se rumeneste. Se...
Musaca cu sos bechamel
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper. Se lasa sa fiarba 40-45min, amestecand din cand in cand. Pentru sosul bechamel, se topeste untul la foc mic, apoi se pune...
Cotlet de porc cu ceapa si mustar
Carnea se spala, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se unge cu mustar. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul topit, apoi se adauga bucatile de carne si se lasa 5-6 min pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se serveste cu piure de cartofi sau alta garnitura.
Ciulama de pui
Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si morcovii curatati si taiati rondele mai groase. Se lasa sa fiarba 30 min, apoi se pregateste sosul....
Mancare de ficatei
Ficateii se spala si se lasa la uscat. Faina se amesteca cu o lingurita de usturoi granulat, sare si piper. Ficateii se dau prin amestecul de faina, apoi se pun la prajit in 2 linguri de ulei. Se prajesc cateva minute pe fiecare parte, adaugandu-se din cand in cand apa....
Snitele de pui
Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se bate usor, apoi se pun condimentele pe fiecare parte (sare, piper si oregano). Fulgii de porumb se maruntesc si se pun intr-un blender impreuna cu ouale, smantana, laptele, vinul, patrunjelul si usturoiul granulat. Se amesteca cateva minute,...
Ostropel de pui
Pulpele se taie pe jumatate, se pun pe foc cu 2 linguri de ulei si 3 de apa, se pune capacul si se lasa pana se patrund bine, adaugand din cand in cand apa. Se rumesc pe ambele parti, apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, pana se inmoaie...
Gulas vienez
Cartofii se taie pe lung, in felii mai groase si se pun la fiert, separat, in apa cu sare. Carnea se spala si se taie in bucati mai mici, apoi se pune la prajit in 2 linguri cu ulei si 3 linguri de apa. Se adauga apa, putin cate putin, pana se fragezeste carnea, apoi se adauga ceapa...
Placinta cu carne de vita
Carnea se taie cubulete potrivite. Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste carne. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregateste piureul. Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurge...
Mancare cu pui si ardei
Pieptul de pui se spala bine, se taie fasii, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe inabusit, adaugandu-se apa, din cand in cand. Se pregatesc legumele. Ceapa se toaca marunt, ardeii fasii mai scurte, iar rosiile...
Pulpe de pui marinate, la cuptor
Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste pulpele de pui. Pulpele se lasa la marinat in frigider, 30 min. Se pregateste un vas termorezistent, se pun pulpele, se toarna o cana cu apa si se baga la cuptorul preincalzit, pentru 35 min. Se intorc din cand...
Aripi de curcan, marinate cu vegeta si legume la cuptor
Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste aripile de curcan. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Cartofii se taie cubulete si ardeiul fideluta. Rosiile si ciupercile decat se spala. Aripile de curcan marinate se pun...
Frigarui picante de pui
Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste muschiuletul de pui. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se taie in 4, iar ardeiul se taie in cubulete mai mari. Se aleg cateva bete pentru frigarui, se ung cu ulei,...
Pulpa de porc marinata cu Vegeta
Plicul cu condimente lichide se agita bine, apoi se toarna peste carne. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Ceapa se taie in jumatati, se pune pe fundul unui vas termorezistent, apoi se asaza carnea. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la 160 ob C,...