-Licurici-

5

Bucataras
senzational

Ramnicu Valcea

Bucataras din 02.06.2015

RETETE331
PRIETENI412
Retete

Aperitiv oua cu branza de burduf si bulion

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2017

Branza se taie in felii mai subtiri si se pune pe foc, cu 2 linguri de ulei. Cand s-a topit, se adauga bulionul si se amesteca, apoi se pun ouale si fulgii de chilli. Se amesteca 1-2 minute, pana se gateste oul. Se serveste cu cepsoara tocata. Pofta buna!

Drob de pui

In Pui la 20 Apr 2017

Pieptul de pui si ficateii se pun la fiert, in apa cu sare, separat. Se aduna spuma, iar cand este gata, se scurge apa si se lasa la racit. Intre timp, se toaca verdeturile. Se toaca pieptul de pui si ficateii si se amesteca cu verdeturile. Ouale se bat spuma cu sare si piper, apoi se toarna...

Sarmale

In Mancaruri cu carne la 20 Apr 2017

Varza se spala bine, se stoarce, apoi se aleg foile pentru impaturit sarmalele, iar ce ramane, se toaca marunt. Se toaca marunt o bucatica de slanina afumata si se amesteca cu carnea tocata. Se calesc in putin ulei, ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare, apoi se adauga orezul, 2...

Desert prajitura Rocky

In Prajituri la 11 Apr 2017

Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic.  Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit. Cand s-a racit, in compozitie se adauga ouale, pe rand, amestecand energic, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Toata...

Ciorba de urzici

In Ciorbe la 11 Apr 2017

Urzicile se spala bine si se curata, iar orezul se pune la inmuiat, in apa rece. Se pune apa la fiert. Urzicile se oparesc in apa clocotita. Intr-o oala, se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga bulionul si orezul. Se amesteca...

Supa crema de dovlecei

In Supe la 5 Apr 2017

Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie rondele. Cartofii se taie in cuburi mai mari, iar ceapa pe jumatate, apoi se pun la fiert, intr-un litru de apa cu sare. Se fierb 15 min, apoi se adauga dovleceii si se mai lasa pe foc inca 20 min. Cand au fiert legumele, se pun intr-un blender...

Cartofi si piept de pui cu lamaie si parmezan

In Pui la 5 Apr 2017

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentele pentru pui, sare, piper. Cartofii se taie cubulete, se amesteca cu zeama de lamaie si sarea cu ierburi. Intr-un vas termorezistent, se pune pieptul de pui, cartofii si o cana cu apa. Se baga in...

Ciorba de loboda

In Ciorbe la 5 Apr 2017

Loboda se spala in apa rece, se curata de cozi, apoi se taie marunt. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare. Se calesc in oala, intr-o lingura de ulei si una de apa, apoi se pun 2 litri de apa, sare, piper, legumele deshidratate si se lasa sa fiarba 15-20 minute, pana sunt...

Ciorba de vacuta

In Ciorbe la 25 Feb 2017

Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert cu sare. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o 50 min de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa, morcovul si ardeiul le-am tocat marunt, iar radacinile cubulete mai mici. Le-am pus in oala si...

Paste picante cu carne tocata

In Paste la 21 Feb 2017

Se pune apa la fiert si se pregatesc pastele, conform indicatiilor de pe ambalaj. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea tocata, 2-3 linguri de apa de la paste, sare piper, fulgi de chilli si se fierbe cateva minute, pana scade apa. Fasolea rosie se scurge...

Briose cu portocale si bomboane de ciocolata

In Dulciuri la 21 Feb 2017

Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma, se adauga zaharul tos si pudra, putin carte putin. Untul se topeste si se lasa la racit. Untul topit si laptele se adauga in compozitia de oua, apoi, putin cate putin, se pune faina amestecata cu praful de copt si coaja de la...

Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200

In Torturi la 24 Ian 2017

Tiramisu reţetă originală Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza. Crema se lasa la rece. Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se...

Piept de pui cu porumb, ardei si piure, la cuptor

In Pui la 6 Ian 2017

Pieptul de pui se taie cubulete, ardeiul bastonase, iar cascavalul se da pe razatoare. Bucatile de piept de pui se asaza intr-un vas termorezistent, se pune sare si piper, apoi se adauga porumbul scurs, ardeiul, vinul si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Piureul se intinde...

Chec aperitiv cu ton

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2017

Tonul se lasa la scurs, iar cascavalul se da pe razatoare. Ouale se mixeaza pana se fac spuma si isi dubleaza volumul, apoi se pune iaurtul, sare, piper si se amesteca. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi cascavalul ras, porumbul, maslinele, tonul si se amesteca bine....

Briose cu clementine

In Dulciuri la 29 Dec 2016

Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi  se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua. Se unge cu ulei forma de briose (am folosit 2 forme, in total 12...

Ciocolata calda cu Finetti

In Bauturi la 23 Dec 2016

Laptele se incalzeste. Se adauga Finetti, batonul de scortisoara si se amesteca bine, pana se topeste Finetti. Se da in fiert, apoi se pune in cesti si se orneaza cu frisca la tub si topping de ciocolata.

Prajitura Fulg de nea

In Prajituri la 20 Dec 2016

Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri. Se toarna intr-o tava (30x30) tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 15-20 min sau...

Spanac cu ou

In Mancaruri de legume la 12 Dec 2016

Se pune apa cu sare la fiert. Spanacul se spala, apoi se opareste 2-3 min in apa fiarta. Se scoate si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se pune untul la topit impreuna cu usturoiul pisat, apoi se adauga spanacul si laptele. Se potriveste gustul de sare si se caleste...

Pulpe de pui cu dovleac si praz

In Pui la 15 Noi 2016

Pulpele de pui se ung cu ulei de masline, se presara sare si piper, apoi se lasa o ora la rece. Dovleacul se taie felii, iar prazul rondele mai groase, apoi se ung cu ulei de masline, sare si piper. Intr-un vas termorezistent, se pune putin ulei de masline, apoi se adauga pulpele, prazul si...

Fursecuri cu ness

In Dulciuri la 13 Noi 2016

Faina se cerne si se amesteca cu zaharul, sarea, ness-ul si esenta de rom. Se adauga oul si se amesteca pana se obtine un aluat.  Daca este nevoie, se mai adauga faina. Se intinde aluatul cu un sucitor si se taie in forme. Frursecurile se aseaza intr-o tava cu...

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

In Mancaruri cu carne la 12 Noi 2016

Fasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am taiat-o in bucati mai mici. Cand a fiert fasolea, am adaugat carnea si am mai lasat pe foc inca 40...

Tochitura cu mamaliga

In Mancaruri cu carne la 12 Noi 2016

Se pune apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, se adauga malaiul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa cateva minute pana fierbe. La sfarsit, se adauga branza rasa de capra si se amesteca. Se toarna pe o farfurie intinsa. Carnea si carnatii se taie cubulete mici, ceapa...

Costite afumate cu bere, la cuptor

In Porc la 7 Noi 2016

Legumele se spala, apoi se toaca: morcovii si ardeiul bulgaresc rondele, ceapa julienne, gogosarul bastonase, rosiile cubulete, iar usturoiul se curata si se zdrobeste cu lama unui cutit. Costita se taie in bucati mai mici. Intr-un vas termorezistent, se pun legumele si costita, se...

Coaja rasa de lamaie, limeta si portocala cu zahar

In Conserve la 7 Noi 2016

Se spala fructele foarte bine, sa lasa la uscat, apoi se dau pe razatoarea mica, fara a rade si partea alba. Intr-un borcan, se pune un strat de coaja rasa, apoi zahar, din nou coaja si tot asa pana se umple borcanul. Se taseaza bine, sa nu ramana aer printre straturi. Nu...

Ardei iuti la borcan

In Conserve la 7 Noi 2016

Otetul se pune la fiert cu sarea, zaharul si condimentele. Se lasa putin la racit. Ardeii se spala si se pun in borcane. Otetul cald se toarna peste ardei, apoi se pun capacele la borcane si se strang bine. Se lasa in camara, la loc racoros.

Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie

In Prajituri la 7 Noi 2016

1.             Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul praf, vanilinat si esenta de menta. 2.             Se amesteca ingredientele, apoi se...

Piept de pui cu gutui

In Pui la 7 Noi 2016

1.             Bucatile de piept de pui se spala, se curata si se dau cu sare si piper.  2.             Se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora, apoi se pun...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 6 Noi 2016

Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert in oala sub presiune, impreuna cu legumele curatate, sare si piper. Ceapa si telina intreagi, morcovii si ardeiul taiate pe jumatate. Se lasa sa fiarba 40-50min. Cand au fost gata, carnea si legumele se scot intr-un castron,...

Ciorba dulce de pui

In Ciorbe la 5 Noi 2016

Bucatile de pui se spala, apoi se pun intr-o oala plina cu apa si sare si se lasa la fiert. Se spumeaza din cand in cand. Legumele se spala, se curata, apoi se taie cubulete.  Se calesc in putin ulei toate legumele, se adauga sare si piper si putina apa. Se lasa la fiert...

Pulpe de pui cu sos

In Pui la 5 Noi 2016

1.             Pulpele se spala, apoi se dau cu sare si piper, pe ambele parti si se prajesc in 2-3 linguri de ulei. 2.             Se rumenesc pe ambele parti, apoi se...

Afisate 121 - 150 din 331 retete    

Postari recente

publicat la 07.02.2023

Reteta de covrigi polonezi

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]