publicat la 07.02.2023
publicat la 20.07.2022
publicat la 18.07.2022
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv oua cu branza de burduf si bulion
Branza se taie in felii mai subtiri si se pune pe foc, cu 2 linguri de ulei. Cand s-a topit, se adauga bulionul si se amesteca, apoi se pun ouale si fulgii de chilli. Se amesteca 1-2 minute, pana se gateste oul. Se serveste cu cepsoara tocata. Pofta buna!
Drob de pui
Pieptul de pui si ficateii se pun la fiert, in apa cu sare, separat. Se aduna spuma, iar cand este gata, se scurge apa si se lasa la racit. Intre timp, se toaca verdeturile. Se toaca pieptul de pui si ficateii si se amesteca cu verdeturile. Ouale se bat spuma cu sare si piper, apoi se toarna...
Sarmale
Varza se spala bine, se stoarce, apoi se aleg foile pentru impaturit sarmalele, iar ce ramane, se toaca marunt. Se toaca marunt o bucatica de slanina afumata si se amesteca cu carnea tocata. Se calesc in putin ulei, ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare, apoi se adauga orezul, 2...
Desert prajitura Rocky
Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit. Cand s-a racit, in compozitie se adauga ouale, pe rand, amestecand energic, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Toata...
Ciorba de urzici
Urzicile se spala bine si se curata, iar orezul se pune la inmuiat, in apa rece. Se pune apa la fiert. Urzicile se oparesc in apa clocotita. Intr-o oala, se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga bulionul si orezul. Se amesteca...
Supa crema de dovlecei
Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie rondele. Cartofii se taie in cuburi mai mari, iar ceapa pe jumatate, apoi se pun la fiert, intr-un litru de apa cu sare. Se fierb 15 min, apoi se adauga dovleceii si se mai lasa pe foc inca 20 min. Cand au fiert legumele, se pun intr-un blender...
Cartofi si piept de pui cu lamaie si parmezan
Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentele pentru pui, sare, piper. Cartofii se taie cubulete, se amesteca cu zeama de lamaie si sarea cu ierburi. Intr-un vas termorezistent, se pune pieptul de pui, cartofii si o cana cu apa. Se baga in...
Ciorba de loboda
Loboda se spala in apa rece, se curata de cozi, apoi se taie marunt. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare. Se calesc in oala, intr-o lingura de ulei si una de apa, apoi se pun 2 litri de apa, sare, piper, legumele deshidratate si se lasa sa fiarba 15-20 minute, pana sunt...
Ciorba de vacuta
Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert cu sare. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o 50 min de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa, morcovul si ardeiul le-am tocat marunt, iar radacinile cubulete mai mici. Le-am pus in oala si...
Paste picante cu carne tocata
Se pune apa la fiert si se pregatesc pastele, conform indicatiilor de pe ambalaj. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea tocata, 2-3 linguri de apa de la paste, sare piper, fulgi de chilli si se fierbe cateva minute, pana scade apa. Fasolea rosie se scurge...
Briose cu portocale si bomboane de ciocolata
Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma, se adauga zaharul tos si pudra, putin carte putin. Untul se topeste si se lasa la racit. Untul topit si laptele se adauga in compozitia de oua, apoi, putin cate putin, se pune faina amestecata cu praful de copt si coaja de la...
Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200
Tiramisu reţetă originală Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza. Crema se lasa la rece. Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se...
Piept de pui cu porumb, ardei si piure, la cuptor
Pieptul de pui se taie cubulete, ardeiul bastonase, iar cascavalul se da pe razatoare. Bucatile de piept de pui se asaza intr-un vas termorezistent, se pune sare si piper, apoi se adauga porumbul scurs, ardeiul, vinul si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Piureul se intinde...
Chec aperitiv cu ton
Tonul se lasa la scurs, iar cascavalul se da pe razatoare. Ouale se mixeaza pana se fac spuma si isi dubleaza volumul, apoi se pune iaurtul, sare, piper si se amesteca. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi cascavalul ras, porumbul, maslinele, tonul si se amesteca bine....
Briose cu clementine
Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua. Se unge cu ulei forma de briose (am folosit 2 forme, in total 12...
Ciocolata calda cu Finetti
Laptele se incalzeste. Se adauga Finetti, batonul de scortisoara si se amesteca bine, pana se topeste Finetti. Se da in fiert, apoi se pune in cesti si se orneaza cu frisca la tub si topping de ciocolata.
Prajitura Fulg de nea
Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri. Se toarna intr-o tava (30x30) tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 15-20 min sau...
Spanac cu ou
Se pune apa cu sare la fiert. Spanacul se spala, apoi se opareste 2-3 min in apa fiarta. Se scoate si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se pune untul la topit impreuna cu usturoiul pisat, apoi se adauga spanacul si laptele. Se potriveste gustul de sare si se caleste...
Pulpe de pui cu dovleac si praz
Pulpele de pui se ung cu ulei de masline, se presara sare si piper, apoi se lasa o ora la rece. Dovleacul se taie felii, iar prazul rondele mai groase, apoi se ung cu ulei de masline, sare si piper. Intr-un vas termorezistent, se pune putin ulei de masline, apoi se adauga pulpele, prazul si...
Fursecuri cu ness
Faina se cerne si se amesteca cu zaharul, sarea, ness-ul si esenta de rom. Se adauga oul si se amesteca pana se obtine un aluat. Daca este nevoie, se mai adauga faina. Se intinde aluatul cu un sucitor si se taie in forme. Frursecurile se aseaza intr-o tava cu...
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Fasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am taiat-o in bucati mai mici. Cand a fiert fasolea, am adaugat carnea si am mai lasat pe foc inca 40...
Tochitura cu mamaliga
Se pune apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, se adauga malaiul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa cateva minute pana fierbe. La sfarsit, se adauga branza rasa de capra si se amesteca. Se toarna pe o farfurie intinsa. Carnea si carnatii se taie cubulete mici, ceapa...
Costite afumate cu bere, la cuptor
Legumele se spala, apoi se toaca: morcovii si ardeiul bulgaresc rondele, ceapa julienne, gogosarul bastonase, rosiile cubulete, iar usturoiul se curata si se zdrobeste cu lama unui cutit. Costita se taie in bucati mai mici. Intr-un vas termorezistent, se pun legumele si costita, se...
Coaja rasa de lamaie, limeta si portocala cu zahar
Se spala fructele foarte bine, sa lasa la uscat, apoi se dau pe razatoarea mica, fara a rade si partea alba. Intr-un borcan, se pune un strat de coaja rasa, apoi zahar, din nou coaja si tot asa pana se umple borcanul. Se taseaza bine, sa nu ramana aer printre straturi. Nu...
Ardei iuti la borcan
Otetul se pune la fiert cu sarea, zaharul si condimentele. Se lasa putin la racit. Ardeii se spala si se pun in borcane. Otetul cald se toarna peste ardei, apoi se pun capacele la borcane si se strang bine. Se lasa in camara, la loc racoros.
Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie
1. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul praf, vanilinat si esenta de menta. 2. Se amesteca ingredientele, apoi se...
Piept de pui cu gutui
1. Bucatile de piept de pui se spala, se curata si se dau cu sare si piper. 2. Se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora, apoi se pun...
Supa de pui cu galuste
Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert in oala sub presiune, impreuna cu legumele curatate, sare si piper. Ceapa si telina intreagi, morcovii si ardeiul taiate pe jumatate. Se lasa sa fiarba 40-50min. Cand au fost gata, carnea si legumele se scot intr-un castron,...
Ciorba dulce de pui
Bucatile de pui se spala, apoi se pun intr-o oala plina cu apa si sare si se lasa la fiert. Se spumeaza din cand in cand. Legumele se spala, se curata, apoi se taie cubulete. Se calesc in putin ulei toate legumele, se adauga sare si piper si putina apa. Se lasa la fiert...
Pulpe de pui cu sos
1. Pulpele se spala, apoi se dau cu sare si piper, pe ambele parti si se prajesc in 2-3 linguri de ulei. 2. Se rumenesc pe ambele parti, apoi se...