Dovleac cu rozmarin

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2011 | 7176 vizualizari

 

Dovleacul preparat dupa aceasta reteta africana este foarte delicios, placut aromat si are un parfum sublim.

 

INGREDIENTE

  • un dovleac butternut
  • o legatura de rozmarin proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac cu rozmarin:

Spalam dovleacul, il taiem in 2 si-i scoatem samburii cu o lingura, apoi il taiem in felii. Infingem o frigaruie de lemn in pulpa dovleacului in mai multe locuri pentru a facilita inserarea rozmarinului. Infigem ramurele de rozmarin in orificiile create. Punem feliile de dovleac intr-o tava de friptura, ungem miezul dovleacului cu ulei de masline, presaram sare si piper si dam la copt. Le coacem la foc mediu, pana cand se inmoaie miezul de dovleac(eu le-am copt 45’). Le servim caldute.

Se serveste ca garnitura sau fel principal vegetarian. Dar este atat de bun incat noi l-am savurat asa simplu, nici poze de final pentru prezentare, nu am mai apucat sa fac.

Pofta buna!

sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgarasi de orez