Un dulce de post

de lia maria in Prajituri, 18 Mar 2011 | 6359 vizualizari

 

Un dulce rapid, usor de facut, si care cred eu... place tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 500g biscuiti de post
  • 500g rahat
  • 100g stafide
  • 30ml rom
  • 1 cana apa
  • 125g margarina vegetala
  • 50g  cacao
  • 100g nuca de cocos

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un dulce de post:

 Intr-un bol mic, punem stafidele la inmuiat in rom.
Maruntim biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga si-i sdrobim cu sucitoru, apoi ii punem intr-un bol incapator, adaugam cacaoa si amestecam.

Rahatul il taiem cubulete, il punem intr-o craticioara, adaugam cana de apa si lasam sa dea cateva clocote si sa se mai topesca rahatul, dar nu de tot si tragem cratita de pe foc. Adaugam margarina, amestecam bine pana ce se topeste, punem stafidele, omogenizam si rasturnam amestecul peste biscuiti.

Cu o paleta amestecam totul pana se formeaza o coca.

Intindem o folie pe masa de lucru, rasturnam coca si cu mainile umede ii dam forma unui cilindru pe care-l tavalim prin nuca de cocos (vezi foto).

Infasuram „salam-ul” in folie, cat mai strans si-l dam la rece pentru cel putin 4h.

Se taie in felii si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Un dulce de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti digestivi cu miere si scortisoara (de post)