Fierbem fazanul taiat in patru, impreuna cu legumele, boabe de piper si foi de dafin pana se inmoaie carnea. Scurgem carnea.
Amestecam uleiul de masline cu oregano, busuioc, sare si piper macinat si frecam bine carnea. O punem intr-o tigaie impreuna cu untul topit si o rumenim usor pe...
Pulpa de porc o taiem cubulete de marime potrivita si o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit usor, o stingem cu apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Adaugam ciupercile curatate, pasta de gogosari, bulionul, sare, piper, zaharul, oregano, busuiocul si...
Curatam pulpele, le crestam de 2-3 ori si le presaram cu sare, piper, boia iute si rozmarin. Le lasam 15 minute, apoi le punem intr-o cratita in uleiul incins, acoperite cu un capac. Le intoarcem ocazional, pana se rumenesc pe toate partile si le scoatem pe o farfurie.
Intre timp, curatam...
Taiem varza pe jumatate si o lasam in apa rece, pentru cel putin o ora. Scurgem varza si o taiem fideluta. Incingem o lingura untura intr-o cratita si punem varza. Amestecam din cand in ea, pana varza incepe sa se inmoaie. Adaugam o cana de apa calda, bulionul, pasta de gogosari, piper,...
Curatam bine pulpele, le spalam si le crestam din loc in loc. Le condimentam cu sare, piper negru si boia si le lasam la rece 15 minute. Le punem la prajit in uleiul incins intr-o tigaie, pe ambele parti sa se rumeneasca frumos si sa se patrunda. Cand pulpele sunt gata, le scoatem pe o...
Curatam ceapa si o taiem in 6-8 bucati in functie de cat este de mare. Asezam carnatii intr-o tava, alaturi de ceapa si stropim cu ligura de ulei de masline. Acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor.Ceapa se va inmuia in zeama lasata de carnat. Dupa 15-20 de minute scoatem folia...
Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate partile. Cand s-au rumenit frumos, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas de la pui, punem...
Cum se prepara Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa
Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul, piper, 1 crenguta cimbru, rozmarin, cateva boabe ienibahar, 2-3 foi de dafin si morcovul curatat si taiat rondele. Lasam carnea la fezandat, la...
Taiem feliile de paine in 4-6 bucati, in functie de cat de mari sunt. Punem 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si asezam bucatile de paine pe care am presarat putin busuioc. Le lasam la foc mic, sa se rumeneasca usor pe ambele parti.
Intr-o lingura de ulei de masline,...
Spalam coasta de porc si o tamponam cu un prosop absorbant. O presaram cu sare, piper, cimbru uscat, ienibahar macinat , 1-2 linguri de ulei si o lasam la rece cel putin 30 de minute.
Punem coasta intr-o tava,turnam vinul, o acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 30 de minute....
Masati carnea bine cu un amestec de sare, piper, boia iute si cimbru. Asezati bucata de carne intr-un vas. Puneti foile de dafin si turnati cidrul. Acoperiti vasul si lasati carnea la fragezit cateva ore sau de seara pana dimineata, la rece. Intoarceti din cand in cand bucata de carne pe ambele...
Frecam rata cu amestecul de sare, piper,coaja de portocala.Punem rata intr-o tava si turnam peste ea zeama de portocala si rodie. Punem si rozmarinul. Acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor la 160 grade pentru 2 ore.Din cand in cand stropim rata cu zeama de...
Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le condimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mediu. Dupa aproximativ 1 ora, scoatem folia si le lasam...
Transam iepurele spalat, in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece pana a doua zi. Scurgem bine bucatile de carne si le punem la rumenit in uleiul de masine incins....
Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure, scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana...
Spalam bine lintea si o punem la fiert in 300 ml apa rece, cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o tocam fin. Curatam ficatul de pielite, il taiem bucati mai mici, il spalam si il scurgem.
Incingem...
Curatam pulpele de grasime si pielite, le crestam in 2-3 locuri.
Curatam usturoiul si il feliem. Introducem cateva felii de usturoi in crestaturile facute, iar restul le punem in tava. Facem un amestec din cimbru, maghiran, busuioc, sare, piper, boia dulce si frecam pulpele pe ambele parti....
Amestecam intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si formam cu mainile umede perisoare aproximativ egale pe care le punem pe un tocator. Curatam ceapa, morcovul si telina si...
Taiam carnea in bucati potrivite si o spalam bine. (Daca vrem sa nu miroase asa tare a miel o acoperim cu apa, punem 2 linguri de otet,foi de dafin, piper boabe si o lasam 30 de minute, apoi o scurgem si o clatim bine in multe ape sa nu aiba gust de otet ).Tocam ceapa fin si o punem la...
Intr-o oala cu pereti grosi punem carnea la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa tocata fin, morcovul dat pe razatoarea mare si ardeiul gras tocat cubulete. Amestecam pana legumele incep sa se inmoaie, apoi adaugam apa calda cat sa acopere amestecul...
Spalam pulpa de curcan, o tamponam bine cu un servet uscat, apoi o frecam bine cu un amestec de sare,piper macinat si putina boia.Punem pulpa intr-o tava, o stropim cu uleiul, apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit. Dupa 30 de minute, scoatem folia...
Spalam muschiul si il tampona bine cu un servet absorbant. Cu un cutit cu varf ascutit taiem muschiuletul ,pana obtinem o forma dreptunghiulara. Asezam muschiul intre doua folii de plastic si il batem usor cu un ciocan de snitele. Dam folia de plastic de deasupra a o parte si presaram putina...
Spalam pulpele si le scurgem bine de apa. Cu un cutit ascutit crestam pulpele deasupra , oblic de 2-3 ori.Amestecam 20 gr unt usor inmuiat cu sare, piper si cimbru uscat si frecam bine pulpele de pui, pe care le asezam in tava. Curatam ceapa si o taiem in felii mai...
Pregatim carnea de miel cu 1-2 ore inainte. O spalam bine, o scurgem si o masam bine cu un amestec de piper, boia si cimbru . Lasam carnea la rece, insa o scoatem cu jumatate de ora inainte de a gati. In uleiul incins punem la prajit bucatile de miel, iar dupa ce s-au albit bine pe toate...
Tocati ceapa fin si o puneti la calit in uleiul incins.Adaugati orezul spalat si scurs ,amestecati si apoi puneti 1oo ml apa.Lasati sa fiarba pana apa este absorbita in totalitate.Dati jos,lasati sa se raceasca , apoi adaugati carnea tocata ,sare ,piper si cimbru macinat.Omogenizati compozitia ....
Se pune la fiert apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba se pune malaiul tot, amestecand cu o lingura de lemn, continuu, pana compozitia se leaga. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se rastoarna mamaliga intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Pieptul de pui se taie in bucati...
Taiem castravetii rondele potrivit de groase si ii tinem in apa rece 2-3 ore pentru a-i desara. Schimbam din cand in cand apa.
Tocam ceapa fin si pieptul in bucati potrivite.
In uleiul incins punem la calit ceapa. Cand s-a inmuiat adaugam pieptul de pui si amestecam ocazional pana pieptul...
Se transeaza puiul, se spala bine, se scurge si se da cu sare si piper. Se lasa 10 minute, apoi se pune la prajit in uleiul incins, bine, pe toate partile.
Intre timp rosiile si ardeiul gras se spala. Ardeii se taie in jumatati,r osiile felii si se pun la copt pe un gratar. Se curata ardeiul...
Lasam creierul in apa rece pentru 1-2 ore si il curatam bine de pielite si resturi de oase.Il scurgem intr-o sita.Intr-o oala punem apa cu putina sare si 1 lingura otet si fierbem creierul cam 10 minute. Scurgem creierul intr-o sita pastrand zeama.Il lasam sa se raceasca si il taiem mai...
Se spala carnea ,se taie cuburi si se pune la marinat cu sosul de soia, 2 linguri ulei ,sare si piper pentru cateva ore.Se scoate carnea si se rumeneste usor pe toate partile in putin ulei bine incins ,apoi se scoate pe o farfurie si se pun la calit legumele taiate (morcovii se taie rondele...
Fazan cu sos de vin si tagliatelle
Fierbem fazanul taiat in patru, impreuna cu legumele, boabe de piper si foi de dafin pana se inmoaie carnea. Scurgem carnea. Amestecam uleiul de masline cu oregano, busuioc, sare si piper macinat si frecam bine carnea. O punem intr-o tigaie impreuna cu untul topit si o rumenim usor pe...
Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii
Pulpa de porc o taiem cubulete de marime potrivita si o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit usor, o stingem cu apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Adaugam ciupercile curatate, pasta de gogosari, bulionul, sare, piper, zaharul, oregano, busuiocul si...
Pulpe de pui cu legume
Curatam pulpele, le crestam de 2-3 ori si le presaram cu sare, piper, boia iute si rozmarin. Le lasam 15 minute, apoi le punem intr-o cratita in uleiul incins, acoperite cu un capac. Le intoarcem ocazional, pana se rumenesc pe toate partile si le scoatem pe o farfurie. Intre timp, curatam...
Varza a la Cluj
Taiem varza pe jumatate si o lasam in apa rece, pentru cel putin o ora. Scurgem varza si o taiem fideluta. Incingem o lingura untura intr-o cratita si punem varza. Amestecam din cand in ea, pana varza incepe sa se inmoaie. Adaugam o cana de apa calda, bulionul, pasta de gogosari, piper,...
Pulpe de pui in sos de mustar si castraveti
Curatam bine pulpele, le spalam si le crestam din loc in loc. Le condimentam cu sare, piper negru si boia si le lasam la rece 15 minute. Le punem la prajit in uleiul incins intr-o tigaie, pe ambele parti sa se rumeneasca frumos si sa se patrunda. Cand pulpele sunt gata, le scoatem pe o...
Carnati de casa in sos de rosii
Curatam ceapa si o taiem in 6-8 bucati in functie de cat este de mare. Asezam carnatii intr-o tava, alaturi de ceapa si stropim cu ligura de ulei de masline. Acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor.Ceapa se va inmuia in zeama lasata de carnat. Dupa 15-20 de minute scoatem folia...
Pulpe de pui cu ciuperci
Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate partile. Cand s-au rumenit frumos, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas de la pui, punem...
Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa
Cum se prepara Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul, piper, 1 crenguta cimbru, rozmarin, cateva boabe ienibahar, 2-3 foi de dafin si morcovul curatat si taiat rondele. Lasam carnea la fezandat, la...
Mic dejun de iarna
Taiem feliile de paine in 4-6 bucati, in functie de cat de mari sunt. Punem 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si asezam bucatile de paine pe care am presarat putin busuioc. Le lasam la foc mic, sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Intr-o lingura de ulei de masline,...
Coaste de porc glazurate
Spalam coasta de porc si o tamponam cu un prosop absorbant. O presaram cu sare, piper, cimbru uscat, ienibahar macinat , 1-2 linguri de ulei si o lasam la rece cel putin 30 de minute. Punem coasta intr-o tava,turnam vinul, o acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 30 de minute....
Cotlet de porc in cidru, cu garnitura de mere coapte
Masati carnea bine cu un amestec de sare, piper, boia iute si cimbru. Asezati bucata de carne intr-un vas. Puneti foile de dafin si turnati cidrul. Acoperiti vasul si lasati carnea la fragezit cateva ore sau de seara pana dimineata, la rece. Intoarceti din cand in cand bucata de carne pe ambele...
Rata cu rodii si portocale
Frecam rata cu amestecul de sare, piper,coaja de portocala.Punem rata intr-o tava si turnam peste ea zeama de portocala si rodie. Punem si rozmarinul. Acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor la 160 grade pentru 2 ore.Din cand in cand stropim rata cu zeama de...
Pulpe de rata cu sos de prune coapte
Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le condimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mediu. Dupa aproximativ 1 ora, scoatem folia si le lasam...
Iepure cacciatore
Transam iepurele spalat, in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece pana a doua zi. Scurgem bine bucatile de carne si le punem la rumenit in uleiul de masine incins....
Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata
Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure, scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana...
Pateu de ficat cu linte rosie
Spalam bine lintea si o punem la fiert in 300 ml apa rece, cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o tocam fin. Curatam ficatul de pielite, il taiem bucati mai mici, il spalam si il scurgem. Incingem...
Miel aromat
Curatam pulpele de grasime si pielite, le crestam in 2-3 locuri. Curatam usturoiul si il feliem. Introducem cateva felii de usturoi in crestaturile facute, iar restul le punem in tava. Facem un amestec din cimbru, maghiran, busuioc, sare, piper, boia dulce si frecam pulpele pe ambele parti....
Ciorba de perisoare din carne de curcan
Amestecam intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si formam cu mainile umede perisoare aproximativ egale pe care le punem pe un tocator. Curatam ceapa, morcovul si telina si...
Stufat de miel
Taiam carnea in bucati potrivite si o spalam bine. (Daca vrem sa nu miroase asa tare a miel o acoperim cu apa, punem 2 linguri de otet,foi de dafin, piper boabe si o lasam 30 de minute, apoi o scurgem si o clatim bine in multe ape sa nu aiba gust de otet ).Tocam ceapa fin si o punem la...
Tocana de vita in bere neagra
Intr-o oala cu pereti grosi punem carnea la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa tocata fin, morcovul dat pe razatoarea mare si ardeiul gras tocat cubulete. Amestecam pana legumele incep sa se inmoaie, apoi adaugam apa calda cat sa acopere amestecul...
Pulpa de curcan cu anghinare si praz
Spalam pulpa de curcan, o tamponam bine cu un servet uscat, apoi o frecam bine cu un amestec de sare,piper macinat si putina boia.Punem pulpa intr-o tava, o stropim cu uleiul, apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit. Dupa 30 de minute, scoatem folia...
Muschiulet rulat cu pasta de naut si carnaciori afumati
Spalam muschiul si il tampona bine cu un servet absorbant. Cu un cutit cu varf ascutit taiem muschiuletul ,pana obtinem o forma dreptunghiulara. Asezam muschiul intre doua folii de plastic si il batem usor cu un ciocan de snitele. Dam folia de plastic de deasupra a o parte si presaram putina...
Pulpe de pui cu portocale si ceapa rosie
Spalam pulpele si le scurgem bine de apa. Cu un cutit ascutit crestam pulpele deasupra , oblic de 2-3 ori.Amestecam 20 gr unt usor inmuiat cu sare, piper si cimbru uscat si frecam bine pulpele de pui, pe care le asezam in tava. Curatam ceapa si o taiem in felii mai...
Miel cu naut in sos de rosii
Pregatim carnea de miel cu 1-2 ore inainte. O spalam bine, o scurgem si o masam bine cu un amestec de piper, boia si cimbru . Lasam carnea la rece, insa o scoatem cu jumatate de ora inainte de a gati. In uleiul incins punem la prajit bucatile de miel, iar dupa ce s-au albit bine pe toate...
Sarmale in foi de dragavei
Tocati ceapa fin si o puneti la calit in uleiul incins.Adaugati orezul spalat si scurs ,amestecati si apoi puneti 1oo ml apa.Lasati sa fiarba pana apa este absorbita in totalitate.Dati jos,lasati sa se raceasca , apoi adaugati carnea tocata ,sare ,piper si cimbru macinat.Omogenizati compozitia ....
Mamaliga cu piept de pui
Se pune la fiert apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba se pune malaiul tot, amestecand cu o lingura de lemn, continuu, pana compozitia se leaga. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se rastoarna mamaliga intr-un vas termorezistent uns cu unt. Pieptul de pui se taie in bucati...
Mancare de castraveti cu piept de pui
Taiem castravetii rondele potrivit de groase si ii tinem in apa rece 2-3 ore pentru a-i desara. Schimbam din cand in cand apa. Tocam ceapa fin si pieptul in bucati potrivite. In uleiul incins punem la calit ceapa. Cand s-a inmuiat adaugam pieptul de pui si amestecam ocazional pana pieptul...
Saramura de pui
Se transeaza puiul, se spala bine, se scurge si se da cu sare si piper. Se lasa 10 minute, apoi se pune la prajit in uleiul incins, bine, pe toate partile. Intre timp rosiile si ardeiul gras se spala. Ardeii se taie in jumatati,r osiile felii si se pun la copt pe un gratar. Se curata ardeiul...
Sarmale cu creier si ciuperci in foi de salata verde
Lasam creierul in apa rece pentru 1-2 ore si il curatam bine de pielite si resturi de oase.Il scurgem intr-o sita.Intr-o oala punem apa cu putina sare si 1 lingura otet si fierbem creierul cam 10 minute. Scurgem creierul intr-o sita pastrand zeama.Il lasam sa se raceasca si il taiem mai...
Pulpa de porc cu sote de legume
Se spala carnea ,se taie cuburi si se pune la marinat cu sosul de soia, 2 linguri ulei ,sare si piper pentru cateva ore.Se scoate carnea si se rumeneste usor pe toate partile in putin ulei bine incins ,apoi se scoate pe o farfurie si se pun la calit legumele taiate (morcovii se taie rondele...