Budinca cu perle de konjac

de ianculubita in Dulciuri, 28 Iul 2014 | 3440 vizualizari

 

Am gasit in Franta aceste perle intr-un magazin cu produse bio,am luat,am facut si este minunata.Aceste perle sunt de origine japoneza,ca si tapioca,sunt facute din radacina arborelui cu acelas nume konjac si sunt speciale pentru persoanele care vor sa slabeasca,pentru persoanele cu diferite diete si regimuri alimentare;se pregateste fara foc iar ca budinca sa se intareasca,se adauga gelatina naturala(din alge) agar-agar,de asemenea se foloseste si in salate
Eu nu am folosit aceste instructiuni pentru ca am terminat agar-agar-ul,asa ca am pus-o putin pe foc;de asemenea nu necesita zahar pentru ca aceste bobite au dulceata lor si nici nu se simte ca ar trebui indulcit preparatul.
Este adevarat ca la noi nu se gasesc asemenea produse dar va spun in situatia in care aveti posibilitate si vedeti asa ceva sa nu le ocoliti

 

INGREDIENTE

  • 1plic perle de konjac
  • 150ml lapte
  • 2foi de gelatina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu perle de konjac:

In plicul mare,se gaseste un alt plic mai mic in care sunt perlele;acesta se introduce(cu tot cu plic)intr-un vas cu apa clocotita(nu pe foc) pentru5min,tinandu-l cu o lingura in apa pentru ca are tendinta sa stea la suprafata iar perlele din plic trebuie sa se umfle,altfel raman tari la mijloc

Dupa acest timp,se desface plicul cu grija pentru ca frige si se rastoarna intr-un vas cu lapte cald,se adauga gelatina hidratata in apa rece,se amesteca pana se dizolva,se imparte compozitia in boluri individuale si se lasa la frigider

Se serveste rasturnata,alaturi de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu perle de konjac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

28.07.2014, 10:10

un desert bun de tot

Irina 1

28.07.2014, 10:35

Chiar am crezut ca sunt perle de tapioca! Interesant, am sa caut si eu sa citesc despre konjac.

ianculubita 1

30.07.2014, 10:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura semiparfe