Budinca cu perle de konjac

de ianculubita in Dulciuri, 28 Iul 2014 | 4799 vizualizari

 

Am gasit in Franta aceste perle intr-un magazin cu produse bio,am luat,am facut si este minunata.Aceste perle sunt de origine japoneza,ca si tapioca,sunt facute din radacina arborelui cu acelas nume konjac si sunt speciale pentru persoanele care vor sa slabeasca,pentru persoanele cu diferite diete si regimuri alimentare;se pregateste fara foc iar ca budinca sa se intareasca,se adauga gelatina naturala(din alge) agar-agar,de asemenea se foloseste si in salate
Eu nu am folosit aceste instructiuni pentru ca am terminat agar-agar-ul,asa ca am pus-o putin pe foc;de asemenea nu necesita zahar pentru ca aceste bobite au dulceata lor si nici nu se simte ca ar trebui indulcit preparatul.
Este adevarat ca la noi nu se gasesc asemenea produse dar va spun in situatia in care aveti posibilitate si vedeti asa ceva sa nu le ocoliti

 

INGREDIENTE

  • 1plic perle de konjac
  • 150ml lapte
  • 2foi de gelatina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu perle de konjac:

In plicul mare,se gaseste un alt plic mai mic in care sunt perlele;acesta se introduce(cu tot cu plic)intr-un vas cu apa clocotita(nu pe foc) pentru5min,tinandu-l cu o lingura in apa pentru ca are tendinta sa stea la suprafata iar perlele din plic trebuie sa se umfle,altfel raman tari la mijloc

Dupa acest timp,se desface plicul cu grija pentru ca frige si se rastoarna intr-un vas cu lapte cald,se adauga gelatina hidratata in apa rece,se amesteca pana se dizolva,se imparte compozitia in boluri individuale si se lasa la frigider

Se serveste rasturnata,alaturi de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu perle de konjac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

28.07.2014, 10:10

un desert bun de tot

Irina 1

28.07.2014, 10:35

Chiar am crezut ca sunt perle de tapioca! Interesant, am sa caut si eu sa citesc despre konjac.

ianculubita 1

30.07.2014, 10:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de zahar ars