Dragii mei, nu mai am putere nici buna dispozite de alta data cand vin sarbatorile, asa ca va voi prezenta si va voi recomanda cate ceva bun si sanatos, urmand ca voi sa faceti selectia.
Sbriciolata in italiana inseamna firimituri, mai pe intelesul nostru, e o prajitura facuta din firimituri; am servit asa ceva cand am fost in Italia la un restaurant; incredibil cum in unele tari cu restaurante mari au in meniu un asemenea desert simplu si delicios, iar la noi juratii de la Master chef ar arunca cu farfuriile pe jos daca cineva ar indrazni sa se prezinte cu asa ceva!!! In concluzie, fiind atat de simpla, mi-a fost foarte usor sa o reproduc acasa si va spun ca merita incercat iar in setul de imagini vedeti si farfuria de la restaurant.
Se pregateste crema: se pune intr-un vas pe foc zeama de lamaie, unt, jumatate din cantitatea de zahar iar dupa ce s-a topit se adauga crema facuta din oua batute cu restul de zahar si coaja de lamaie, se amesteca 1 min apoi se rastoarna intr-un vas rece si se continua amestecarea pana rezulta o crema fina; se acopera cu o folie alimentara direct pe crema (sa nu prinda crusta) si se da la rece
Intr-un bol mai mare se marunteste o foaie de cremsnit, se amesteca cu sosul, se imparte in cupe sau alte boluri mai mici, deasupra se fac linii cu ciocolata topita si se pudreaza cu zahar vanilat apoi se serveste.
1
atentie, crema trebuie sa fie de consistenta unui sos, nu se lasa prea mult pe foc, altfel se ingroasa
2
firimiturile nu trebuie sa fie prea mici, altfel in combinatie cu sosul se formeaza un aluat