Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete / Aperitive / Garnituri

Placinte cu mozzarella si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2016

Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma. Se amesteca cu o lingura,se adauga apa calda ramasa,uleiul si praful de sare. Se framanta bine cu mana,va ramane putin lipicios,se acopera...

Chec aperitiv cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2016

Ouale se bat bine cu un praf de sare si de piper,se adauga faina amestecata cu praful de copt si uleiul. Se amesteca compozitia si se da deoparte. Sunca, ardeiul si branza se taie cubulete, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar cascavalul se da pe razatoarea mare. Se amesteca toate...

Frittata cu ciuperci si crenvusti

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2016

Ouale se amesetca bine cu sare, piper si laptele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in unt, ciuperciile se spala si se pun peste ceapa in tigaie. Se lasa pana cand scade zeama pe care o lasa ciupercile, se adauga si crenvustii taiati rondele. Legumele calite se pun peste ouale...

Naut cu zucchini si smantana

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2016

Nautul se pune in apa rece si se lasa peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune intr-o craticioara la fiert, acoperit cu multa apa si putina sare. Se fierbe circa 1-2 ore, al meu a fiert 1 ora jumatate, se scurge bine de apa in care a fiert si se da deoparte. Intr-o alta...

Bulete de cascaval cu sunca si cartof

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2015

Cartoful se pune in coaja la fiert in apa cu putina sare. Cartoful fiert se trece prin jet de apa rece (pentru a se curata mai usor) se curata de coaja si il dam pe razatoarea mare. Cascavalul se rade,la fel si sunca, dar daca avetii sunca taiata felii (cum am avut eu) o taiati cubulete...

Cartofi duchesse mov

In Aperitive / Garnituri la 25 Dec 2015

Cartofii se pun in coaja la fiert cu putina sare. Cand sunt gata se pun in apa rece,se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Punem untul, condimentele, galbenusuriile si parmezanul ras si mixam cu mixerul. Se adauga treptat si putin lapte (sa nu faceti compozitia prea subtire)....

Omleta cu ciuperci si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2015

Ciuperciile se taie feliute,se clatesc bine si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si ceapa taiata solzisori si se lasa pana scade zeama lasata de ciuperci. Se acopera cu apa si se lasa la fiert pana scade complet. Ouale se amesteca intr un castron cu condimentele si mozzarella...

Varza calita cu pancetta

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2015

Varza se taie cat mai marunt,se pune intr-un castron,se freaca cu putina sare si se lasa deoparte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu pancetta cuburi in ulei de masline. Dupa cateva minute se adauga varza stoarsa bine,se lasa putin sa se caleasca dupa care se adauga apa cat sa...

Varza de bruxelles cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2015

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu speak-ul fasii. Varza de bruxelles se curata de frunzele de deasupra,se spala bine si se taie in jumatate si se adauga peste ceapa calita. Punem apa cat sa acopere,cubul maggi si acoperim cu un capac. Dupa circa 10...

Patate alla pizzaiolla con mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2015

  Usturoiul se pune in putin ulei de masline la prajit(circa 2 minute,nu trebuie sa se arda),dupa care se pune pasta de tomate,condimentele si busuiocul congelat(maruntit),se 1pahar de apa,se pune un capac si se lasa la foc mic sa fiarba cam 10 minute. Cartoful se curata de coaja,se spala...

Sandvis smile

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2015

Pe fiecare felie de paine se aseaza cate o felie de mortadella,si felii de mozzarella(1 felie mare si bucatele mici), se aseaza o felie de paine si se repeta procedura pana terminam feliile de paine. Cu o forma patrata decupam sandvisul (eu l-am impartit in doua si l-am decupat,era prea...

Oua amestecate cu tartufo,Uova strapazzate,mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 2 Sep 2015

Ceapa se toaca solzisori si se pune la calit in putin ulei de masline. Ouale se amesteca intr-un castron,se pune sare si piper dupa gust si se adauga peste ceapa putin calita. Se amesetca cu o ligura de lemn in continuu,se adauga si mozzarella taiata cubulete. Se lasa cateva minute pana...

Salata de vinete albe cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 2 Sep 2015

Vinetele se coc pe gratar sau le puteti face si in cuptor sau pe aragaz pe plita. Se curata bine de coaja cat inca sunt calde si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Se toaca bine fiecare vanata sau se pot face cu blenderul dar devin pasta si se pun intr-o craticioara, la sfarsit...

Humus reteta cu ardei copt

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2015

Humus reteta Nautul se clateste sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se pune in robotul de bucatarie,se adauga apa,condimentele si usturoiul taiat feliute. Se mixeaza bine,se adauga ardeiul copt curatat de coaja si zeama care si-o lasa. Se mixeaza totul impreuna pana devine...

Cartofi cu crema de branza si tartufo

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2015

Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 10-15 minute (atentie nu trebuie sa ii fierbem pana se sfarama). Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in putin ulei de masline pentru cateva minute dupa care se pune putina apa si se lasa sa...

Ciuperci si zucchini in sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2015

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline pentru cateva minute. Ciuperciile se taie in jumate sau bucati mai mici,se clatesc sub jet de apa si se pun peste ceapa. Lasam cateva minute sa scada zeama lasata de la ciuperci,punem usturoiul strivit si laptele si lasam la foc...

Sote de ciuperci si zucchini

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2015

Ceapa se taie solzisori, se pune intr-o tigaie sau intr-o cratita cu putin ulei de masline, se lasa cateva minute la calit la foc mic. Se adauga ciuperciile clatite sub jet de apa,se condimenteaza si se lasa pana scade zeama lasata de ciuperci. Dovlecelul zucchini se spala bine si se taie...

Salata rece de paste cu crenvusti,rosii si mar

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2015

Punem intr-o cratita apa cu putina sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele, se lasa timpul scris pe punga sau cutie, cand sunt gata se scurg de apa si se lasa la racit. Spalam bine frunzele de salata, le taiem fasii, rosia o taiem feliute subtiri, la fel si ceapa si...

Cum se fierbe porumbul la multicooker

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2015

Cum se fierbe porumbul. Se curata de frunze, stiuletii de porumb si se pun in vasul de la multicooker si frunzele si bucatiile de porumb. Se pune apa cat sa acopere, se seteaza functia Boil pentru 30-40 minute. Se incearca cu o furculita pentru a vedea daca sunt facuti. Se servesc calzi...

Cartofi la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2015

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert intregi cu putina sare pentru circa 20 minute. Se scot din apa, se lasa putin sa se raceasca si se taie felii mai grosute. Ceapa se toaca marunt, kaizerul se taie fasii si se pune putin ulei,lasam cateva minute sa se caleasca dupa care se...

Cartofi cu kaizer si ardei gras

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2015

Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute.(nu trebuie sa se sfarame). Ceapa se toaca solzisori,se pune in putin ulei de masline la calit,dupa cateva minute se adauga si kaizerul taiat cuburi,stingem cu vinul alb si lasam pana se evapora...

Orez la multicooker

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2015

Orezul l-am pus intr-o sita si l-am clatit sub jet de apa rece. Se pune in vasul de la multicooker, punem condimentele si sosul format de la prajirea carnii (este optional, eu am pus pentru ai da un gust mai bun), punem apa cat sa acopere orezul (cam 2 cani jumatate), inchidem capacul, setam...

Cartofi noi la cuptor cu pesmet si susan

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2015

Cartofii se spala bine, se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurg de apa, se stropesc cu ulei de masline,punem condimentele si adaugam compozitia de pesmet amestecata cu semintele de susan.Se amesteca cartofii cu mana. Intr-un vas de ceramica se pun...

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2015

Dovleceii se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert pentru 5 minute. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.Se taie pe lung si se scoate cu grija mijlocul cu o lingurita. Ceapa se toaca marunt, se pune la calit pentru cateva minute.Se adauga...

Salata mimosa

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2015

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata se curata de coaja cat sunt inca calzi, iar cand se raceasc se taie cat mai marunt sau varianta originala era sa ii dati pe razatoare. Morcovul se curata de coaja si se taie la fel marunt sau se da pe razatoare. Ouale le fierbem sa...

Bruschete cu ciuperci si mozzarella la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2015

Ciuperciile se clatesc sub jet de apa rece si se lasa la scurs,se taie in bucati mai mici. Cepaa verde o tocam cat mai marunt si o punem la calit in ulei de masline pentru cateva minute. Adaugam condimentele si ciuperciile scurse si taiate,se lasa 3-4 minute. Feliile de paine le bagam in...

Omleta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2015

Kaizerul se taie cubulete si se pune intr-o tigaie la prajit (fara ulei),dupa cateva minute se adauga frunzele de ceapa verde taiate si ardeiul kapia taiat cubulete. Se lasa 2-3 minute. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,dupa se adauga si galbenusuriile, kaizerul si legumele calite....

Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2015

Dovlecelul se curata de coaja, se curata de seminte si se da pe razatoarea mare, se presara sare si se lasa deoparte. Dupa cateva minute se stoarce compozitia de dovlecel, de zeama lasata, se pune intr-un castron, adaugam parmezanul, ceapa verde tocata cat mai marunt, oul, semintele de susan,...

Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2015

Se pune apa la fiert,cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie amestecand continuu.Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase,si se lasa la foc mic sa se faca mamaliga. Cand este gata se pune intr-o tava un strat de mamaliga,asezam deasupra felii de branza feta cu...

Shaorma de pui cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2015

Pieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill la prajit. Rosia se taie feliute la fel si ceapa verde. Lipia se pune intr-o tigaie,se lasa cateva minute pe ambele parti. Se aseaza pieptul de pui taiat fasii,se pun cartofii prajiti,feliile de rosii,ceapa verde,castravetii murati...

Afisate 31 - 60 din 193 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]