gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE618
PRIETENI342
Retete / Aperitive / Garnituri

Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2010

Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam  acolo..un minut-doua. Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne  ocupam de...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2010

Dovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul. Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le taiati in doua)se toaca . Se calesc toate incepand cu ceapa. Cand e inmuiata bine se adauga si...

Topchit ca la Moldova

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2010

Ouăle se bat bine cu sare ( sper că nu vreţi cantităţi şi aici, gustaţi voi acolo  ) Într-o tigaie încinsă topiţi untul.  Adăugaţi ouăle bătute. Caşul şi urda le tăiaţi cubuleţe şi le adăugaţi peste ouă.  Adăugaţi şi codiţele de ceapă...

Cartofi frantuzesti (dezorganizati :)))

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2010

Cartofii ii fierbem in coaja. Cand s-au racit usor ii curatam, ii lasam sa se raceasca si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ouale le fierbem timp de 10 minute. Le dam pe razatoare. Ungem un vas yena cu unt, punem asa: un strat de cartof ras, unul de branza si jumatate din cantitatea de ou...

Shaorma

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2010

Pentru inceput framantam o coca din faina,drojdie,unt,apa calduta si o lingurita sare. O lasam 30min la dospit. Intre timp dezosam pulpele,le condimentam si le prajim bine. Cartofii ii taiem pai si ii prajim intr-o tigaie , in mult ulei. Varza o tocam fin,ca pentru salata si o...

Branzoaice

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2010

se amesteca oul cu margarina topita, untura,1/2 lingurita sare, 4-5linguri zahar , drojdia si apa calduta se adauga apoi faina pana obtineti un aluat elastic(se lucreaza foarte, foarte usor) se lasa 30min la dospit timp in care pregatiti umplutura aprox 300gr branza de vaci,100gr...

Aperitive

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2010

-BARCUTELE: Snitel de pui bacon bucatele de ardel SORICEII branza de vaci amestecata cu branza telemea si susan tepii: codite de ceapa IEPURASII oua fierte tari urechiusele-castraveti,nasucul boabe de piper ochii-cuisoare mustatile-fire de marar  

Salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

    --maioneza: doua galbenusuri(unul crud,unul fiert) 400gr ulei sare zeama de lamaie galbenusul fiert se trece printr-o sita fina si se amesteca cu cel crud se adauga o lingura de ulei si se amesteca bine,apoi se adauga in fir subtire uleiul ramas,zeama de...

Garnitura de cartofi umpluti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2010

Cartofii se spala bine sub jet de apa rece. La fel si morcovul. Se fierb in apa cu sare. Se scot si se lasa la racit. Cand se racesc usor, se curata de coaja si se taie in doua. Cu ajutorul unei ligurite scobim miezul pe care-l amestecam cu urda, morcovul fiert dat pe razatoare, codite de...

Ciuperci cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2010

Ceapa se toaca marunt si se caleste timp de 5minute in ulei (eu pun si putina apa). Capata un gust dulceag, atat de bun! Se adauga apoi ciupercile si se mai calesc10 minute amestecand. Se lasa la racit, se scurg bine de ulei si se amesteca cu maioneza, usturoi, patrunjel, sare dupa gust...

Oua rosii

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2010

ouale se spala cu detergent si apa rece(se degreseaza) intr-o craticioara se pun la fiert dandu-le drumul foarte usor in apa clocotita. separat se amesteca 700ml apa,3linguri otet,doua plicuri vopsea praf,(desi pe plic scrie 1:P)si se lasa sa fiarba dupa ce ouale au fiert aprox 10-15min...

Salata de vinete,cu ardei copti

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2010

pe un fund de lemn tocati bine vinetele coapte(eu folosesc cutit tot din lemn,inoxul le innegreste) intr-un bol amestecati vinetele cu ulei exact ca la maioneza,putin cate putin adaugati apoi usturoiul pisat, ardeii tocati marunt si sare dupa gust a iesit minunata copiilor le-a placut...

Mini pizza

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2009

am framantat un aluat din ingredientele date pe care l-am lasat la dospit timp de o ora intre timp am taiat cubulete sunca si salamul, am scos samburii maslinelor si am amestecat si cu restul ingredientelor am intins o foaie din aluat(de fapt doua,pt ca am copt de doua ori)am pus peste ea...

Rosii umplute cu costita si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2009

se taie un capac fiecarei rosii,dar nu complet se scoate miezul cu o lingurita costita se taie cubulete mici se caleste impreuna cu usturoiul intr-o tigaie adaugam apoi miezul rosiilor,tocat bine lasam 5minute cand s-a racit compozitia din tigaie se adauga...

Afisate 61 - 74 din 74 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]