Toata familia iubeste tartele astea.
Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt.
Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos.
Adaugam sarea si oul si omogenizam. Avem nevoie de un aluat pe care o sa-l intindem cu sucitorul obtinand blatul tartei. Daca este prea tare mai adaugati lapte rece pana cand aluatul este maleabil dar nu lipicios.
Formam o bila din aluat si o dam la rece pentru cel putin 30 min.
O scoatem si intindem o foaie putin mai mare decat diametrul tavii in care vom coace tarta. Aluatul odata asezat in forma trebuie sa acopere si peretii tavii.
Asezam deasupra bucatele de piept de pui.
Batem ouale cu putina sare si piper, (oprim doua linguri pentru uns).
Adaugam branza, smantana si mararul si omogenizam. Potrivim gustul de sare.
Turnam amestecul peste carne.
Tragem usor marginile aluatului peste amestec si din aluatul ramas facem un grilaj pe care-l punem deasupra.
Ungem cu ou, presaram susan si bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 175 grade pana ce se rumeneste usor.