elena1988

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 27.10.2010

RETETE120
PRIETENI52
Retete

Tort din branza dulce

In Torturi la 11 Feb 2011

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie. Se adauga pe rand ouale si la sfarsit smantana cu cele 2 linguri de faina si sucul de la jumatatea de lamaie. Separat se sfarama biscuiti la blender sau cu sucitorul si se amesteca cu untul topit. Se da la...

Gogosele super mici

In Dulciuri la 6 Feb 2011

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, punem restul de lapte, punem si zaharul vanilat si cel normal, coaja de lamaie si portocala, esenta de portocala, amestecam bine si punem faina. Amestecam din nou si adaugam galbenusurile, apoi faina si untul topit, amestecam bine si punem restul de...

Paine de casa 2

In Piine la 5 Feb 2011

se face un aluat din apa, faina, drojdie, si sare,se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, se pune pe blat si mai adaugam putina faina, si  imparte in 4 si se fac 4 suluri ca sa zic asa, vedeti in poze, dupa ce ati impletit-o puneti deasupra cascaval ras.

Chec cu fructe de padure

In Dulciuri la 5 Feb 2011

Se face un aluat pentru chec, se adauga fructele deasupra si se pune intr-o tava de chec, unsa si tapetata cu faina, se da la cuptor, se face testul cu scobitoarea.

Pizza

In Pizza la 4 Feb 2011

Se face un aluat din ingredientele pentru blat si se pune la dospit 1-2 ore. Ccascavalul se rade, ardeiul il taiem fideluta. Se intinde aluatul pe blat si se decupeaza cercuri cu o cana, se aseaza blaturile pe o tava cu hartie de copt, se ung blaturile cu ketchup apoi se presara oregano si...

Melcisori cu lapte

In Mancare copii la 4 Feb 2011

Laptele se pune la fiert, cand fierbe se pune zaharul, coaja de lamaie si portocala si melcisori, se mai lasa 10-12 minute si gata.

Muffins sau briose cu fructe de padure asortate

In Prajituri la 2 Feb 2011

Se face un aluat de chec se pune in tava de muffins cam cate o lingura si jumatate in fiecare hartiuta, deasupra se pun fructe, se baga la cuptorul incalzit, se face testul cu scobitoarea.

Varza calita dulce cu afumatura

In Porc la 1 Feb 2011

Se taie vara dulce marunt si se freaca cu sare, se aseaza in vasul roman un rand de varza, marar presarat deasupra, delikat, piper si sare. Deasupra se pune un rand de scarita afumata si se toarna deasupra pasta de rosii amestecata cu apa, se mai aseaza un strat de varza, marar, delikat,...

Bulz

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

Se face o mamaliga mai vartoasa, se rastoarna pe un fund de lemn, se lasa un pic la racit, apoi se ia din mamaliguta si se umple cu branza de burduf, se fac bile rotunde care apoi se pun intr-o tigaie si se coc pe foc pana prind ca un fel de crusta, se servesc cu smantana deasupra.

Citronada de lamaie si portocala

In Bauturi la 31 Ian 2011

Lamaiile se storc, la fel si portocalele, se amesteca sucurile impreuna, se adauga zahar dupa gust si se baga la rece,

Paine de casa

In Piine la 31 Ian 2011

Drojdia se dizolva in putina apa calda, si sarea. Se pune putina faina se amesteca bine, apoi iarasi apa si faina si tot asa, pana obtineti un aluat bun. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,  apoi se pune pe blat se framanta putin si se impleteste cum vreti, se pune in tava si se mai...

Strudel cu branza dulce

In Prajituri la 19 Ian 2011

Foile se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi se unge fiecare foaie cu unt. In total sa fie 5 foi pentru un strudel. Se pune umplutura( branza de vaci amestecata cu stafidele 2 galbenusuri, grisul si coaja de lamaie si portocala) se ruleaza si se pune in tava. La fel se...

Pateuri cu carne

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2011

Carnea se pune la calit intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei. Cand s-a inchis la culoare punem ciupercile si mararul tocat. Mai lasam 5 minute si dam deoparte. Aluatul il punem pe masa si il mai intindem putin se taie patratele si se umplu cu carnea tocata. Le bagam la cuptor pentru 20 de minute...

Tarte cu vanilie si visine

In Prajituri la 19 Ian 2011

Aluatul de tarte il decupati si il puneti in forme, dati la cuptor cam 20 de minute. Budinca de vanilie se face conform instructiunilor de pe plic si cand s-a racit de tot se amesteca bine cu frisca. Se umplu tartele cu crema facuta, se pun deasupra visinele.

Rulada din carne de porc

In Porc la 19 Ian 2011

bucata de carne am taiat-o, ca sa imi iasa ca o foaie mai lunga, se bate putin cu ciocanul de snitele si se pun la margine ciupercile cu mararul tocat si sunculita. Se ruleaza si se pun condimentele de carne de porc peste carne si se maseaza bine, se pun cateii de usturoi in carne( se fac cateva...

"Pui intepat"

In Pui la 19 Ian 2011

Pieptii de pui se taie cubulete mici, si se pune la marinat in sos de soia, ulei de masline si zeama de la lamaie, se tine 2 ore la marinat in frigider, apoi se infing pe bete de frigarui si se dau prin faina, ou iarasi faina ou si apoi prin fulgii pisati de prumb, se pun la prajit intr-o tigaie...

Ciorbita cu afumatura

In Ciorbe la 19 Ian 2011

Se spala toate legumele se taie( sau se rad) si se pun la fiert in apa impreuna cu oasele afumate, dupa ce s-au fiert oasele si legumele, punem rosiile decojite si tocate, sarea si piperul, mai lasam 10 minute si punem taiteii, borsul, si la sfarsit punem leustean, si ouale batute, punem capacul...

Macrou la cuptor cu lamaie

In Peste la 19 Ian 2011

Pestii se spala se curata si li se taie cozile si capu, folia de aluminiu se unge cu unt putin topitm se pune pestele si in el se pune cateva felii de lamaie, se impatureste bine si se pun la cuptor, cand sunt gata se mai stropesc cu lamaie si pofta buna.

Mancare de praz cu pui

In Pui la 19 Ian 2011

Se taie pieptul de pui cubulete se pune la prajit in ulei, cand s-a rumenit bine punem morcovul ras,mai lasam 5 minute, punem un pahar de apa,adaugam maslinele si prazul taiat cum vrem noi, daca mai trebuie apa mai punem, condimentam cu sare si piper, punem rosiile in bulion tocate, usturoiul si...

Snitele din ciuperci

In Mancaruri de post la 19 Ian 2011

Ciupercile se curata de pielita si se taie feli mari mai grosute, se dau apoi prin faina,ou,pesmet si se pun la prajit in ulei incins, se scot pe o farfurie cu servetele ca sa absoarba uleiul.

Macrou prajit

In Peste la 19 Ian 2011

Pestii se curata de mate, se taie bucati medii, se dau prin pesmet si se pun la prajit in ulei incins, se scot pe o farfurie cu servetele.

Paste cu sos si snitele la cuptor

In Pui la 19 Ian 2011

Preparare: pastele se fierb in apa cu sare, separat se fac snitelele , se taie pieptul de pui in fasii si se da prin faina ou si pesmet, se pune la prajit in uleiul incins, se scot pe un servetel, separat se rade cascavalul pe razatoarea mica, dupa ce pastele sau fiert se aseaza intr-o tava care...

Mazare cu pui

In Pui la 19 Ian 2011

Intr-o craticioara mai mare se pune uleiul si ceapa tocata, dupa ce s-a rumenit un pic punem morcovul si ardeiul gras, dupa 5 min, punem pieptul de pui bucatele si lasam asa sa se rumeneasca bine , apoi punem un pahar de apa , mai lasam 5 min, si punem si mazarea,rosiile, mararul tocat si lasam...

Pui in hartie de copt

In Pui la 5 Ian 2011

Se unge o tava cu putin unt si se pun betele de frigarui (vezi poze) puiul se unge cu sosul format din condimentele de pui ci ulei, si se unge foarte bine, apoi se unge hartia de copt cu unt, se pune puiul in hartie si se inveleste bine, se pune apoi pe betele de frigarui si la cuptorul...

Icre de fasole

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2011

Fasolea se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte de a se prepara, a doua zi fasolea se pune la fiert in apa cu sare, cand fasolea a fiert se scurge de apa. Eu am dat fasolea prin masina de tocat de 2 ori si o data prin blender, trebuie sa iasa o pasta foarte fina, dupa ce ati trecut fasolea...

Altfel de snitele de pui

In Pui la 3 Ian 2011

Carnea de pui se da la congelator pentru 30 minute (este mai usor de taiat) Piepturile de pui se taie fasii cam de 1 cm grosime si lungi cat este pieptul de pui. Se pune intr-un vas de plastic mai mare, peste pui se toarna sosul de soia, zeama de la cele doua lamai, uleiul si se amesteca...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 3 Ian 2011

Fasolea se lasa la inmuiat in apa pana a doua zi, se pune fasolea la fiert, se taie ceapa marunt si se pune la prajit in 3 linguri de ulei, cand a devenit mai inchisa la culoare se pune bulionul, sarea, si se mai lasa 1-2 min pe foc, fasolea fiarta se da prin masina de tocat de 2 ori, si ultima...

Chec cu ciocolata, alune si visine

In Prajituri la 3 Ian 2011

Se face un aluat de chec, eu am facut unul cu cacao in care am pus putina compozitie amestecata cu colorant roz, si un chec alb in care am pus tot colorant roz, se pun visinele in chec si se da la cuptor, se face testul cu scobitoarea, dupa ce s-au racit se taie felii si se lipesc intre ele cu...

Salata de boeuf

In Salate la 3 Ian 2011

Se pune la fiert, morcovii,telina si cartofii, pieptul de pui il punem si pe el la fiert, ouale la fel, maslinele le curatam, castravetii ii taiem cubulete mici, dupa ce s-au fiert legumele, le lasam sa se raceasca un pic, si taiem morcovii cubulete mici, cartofii cubulete tot micii, peiptul de...

Chec cu nuci

In Prajituri la 3 Ian 2011

Se separa albusurile de galbenusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, coaja de lamaie, se amesteca foarte bine pana nu se mai simte zaharul. Se adauga faina cate putin si praful de copt, la sfarsit se pun albusurile batute spuma, se imparte compozitia in doua, se unge...

Afisate 61 - 90 din 120 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]