elena1988

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 27.10.2010

RETETE120
PRIETENI53
Retete

Mucenici

In Dulciuri la 8 Mar 2011

Punem apa la fiert, cand  da in clocot punem mucenicii. Dupa 10 min punem zaharul, coaja de lamaie si portocala. Cand s-au fiert punem nuca si esenta de rom,  stingem focul, punem capacul la oala si lasam asa sa se raceasca putin si pofta buna.

Friptura de pui

In Pui la 8 Mar 2011

Taiem puiul, il asezam in tava, punem ulei, apa, bulion, si un pic de condimente pentru pui si il punem la cuptor, inainte sa il scoatem cu 15 minute punem usturoiul, se serveste cu muraturi sau piure.

Orez cu legume si gratar din carne de porc

In Porc la 6 Mar 2011

Carnea de porc o taiem felii si apoi le batem putin cu ciocanul de snitele, masam foarte bine carnea cu condimentele pentru gratar si dam la frigider 1-2 ore. Taiem o ceapa marunt si o punem la calit, apoi adaugam ardeiul si morcovul, ciupercile, apoi stingem cu supa de pui, adaugam...

Tort de mere cu frisca

In Dulciuri la 5 Mar 2011

Am inceput sa fac niste zahar ars si am uns tava cu zaharul facut, am curatat merele si le-am pus in tava, apoi am dat tava la cuptor pentru 15-20 de minute ca sa se inmoaie. Am facut aluatul de chec: galbenusurile frecate spuma cu zaharul, apoi am pus putina faina si am amestecat bine, apoi...

Foietaj cu salam uscat si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2011

Dupa ce s-a dezghetat aluatul il mai intindem putin, il ungem cu ketchup, presaram oregano, punem salamul uscat, rulam aluatul si il taiem rondele. Le punem intr-o tava cu hartie de copt si presaram cascaval deasupra, dam la cuptor 15- 20 minute

Hamburger

In Mancaruri cu carne la 4 Mar 2011

Am amestecat carnea cu condimente, le-am dat forma de chiftele si le-am dat prin pesmet, le-am pus in tigaie in ulei incins pana se prajesc frumos, incepem sa facem hamburgari, se serves calzi.

Sarmalute in foi de vita de vie

In Mancaruri cu carne la 4 Mar 2011

Am calit ceapa, am pus bulionul si condimentele si am amestecat cu carnea tocata. Am pus orezul, am facut sarmalutele, le-am pus intr-o oala le-am acoperit cu apa si am dat la cuptor pana s-au facut.

Aripioare lipicioase cu piure

In Pui la 4 Mar 2011

Aripioarele se pun la marinat( sos de soia, uleiul, zeama de lamaie) se lasa pana a doua zi. Se pun intr-o tava aripioarele care au stat la marinat cu tot cu zeama in care au stat, se mai pun 100 ml de apa si se dau la cuptor pana se rumenesc bine si se evapora si zeama din tava. Cartofii ii...

Oua romanesti cu salam prajit

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2011

Punem intr-o tigaie cam 2- cani mari de apa, putina sare si otetul, cand incepe sa fiarba punem ouale, lasam asa pana se fac, prajim salamul, punem in farfurie ouale si deasupra branza rasa, si langa salamul.

Aripioare pane

In Pui la 28 Feb 2011

La aripioare le-am taiat cioturile si le-am pus la marinat ( sos de soia, ulei, zeama de lamaie). Dupa ce au stat la marinat  peste 2 ore (puteti sa le tineti si mai putin de 2 ore, dar cu cat stau mai mult la marinat cu atat mai bine) le-am crestat un pic si le-am pus pe o tigaie grill si...

Salata de primavara

In Salate la 28 Feb 2011

Spalam toate legumele, si ce putem sa facem cu ele decat o salata( hi hi hi) punem sare, otet si ulei dupa gust

Blinii placinte

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2011

Se amesteca oul, jumatate din cantitatea de iaurt si branza feta sau de vaci. Amestecam foarte bine cu telul ca sa nu fie gogoloaie, puneti si sarea,  bicarbonatul in iaurtul ramas si amestecati. Puneti faina toata peste amestecul de ou, branza si iaurt amestecati foarte bine, sa nu ramana...

Pui in lapte

In Pui la 25 Feb 2011

Incingem intr-o tigaie mai mare 50 gr de unt, punem puiul acolo si il prajim putin pe toate partile, lateralele puiului se vor rumenii mai greu. Dupa aceea il scoatem din tigaie pe un tocator si il ungem cu sosul facut din ( sos de soia, ulei, si pasta de ardei iute) sau il pune intr-un vas fara...

Salata de vinete cu maioneza

In Salate la 25 Feb 2011

Vinetele se coc pe flacara aragazului s-au in cuptor, dupa ce s-au copt se lasa la racit, se curata de coaja  si se toaca cu un cutit de lemn, se aseaza intr-o strecuratoare de plastic pana se scurge de zeama, se pun intr-un castron si se freaca cu ulei, se pune sarea, ceapa, maioneza si...

Mamaliguta cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2011

Am facut o mamaliguta mai moale si am amestecat-o cu un cub de unt si usturoi pisat bine. Am pus mamaliguta pe un fund de lemn si am intins-o cat este el de mare, am calit o ceapa in ulei am pus apoi kaizerul taiat marunt, dupa 10 minute am pus bulionul si condimentele si la sfarsit usturoiul...

Mancare de fasolica uscata cu carnati si afumatura

In Mancaruri de legume la 22 Feb 2011

Am pus fasolea la fiert impreuna cu oasele afumate, cand s-a fiert pe jumatate punem legumele taiate marunt si carnatii, apoi dupa 10 minute punem bulionul, un pic de marar. Inainte sa opresc focul pun restul de marar si cimbrul si dau la cuptor pentru 15 minute.

Super musaca

In Mancaruri cu carne la 18 Feb 2011

Am curatat cartofii si i-am taiat feliute subtiri. Intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei si am pus o ceapa taiata marunt, dupa ce s-a calit un pic am pus carnea tocata si am tinut-o pana s-a inchis la culoare. Am pus cimbru, bulion, delikat, piper si sare si am pus si un pahar de apa, am mai...

Drob din piept de pui si ciuperci

In Pui la 18 Feb 2011

Pieptul de pui il fierbem. Dupa ce l-am fiert il amestecam cu ciupercile din cutie, mararul tocat, ceapa tocata si ea si le dam prin masina de tocat, apoi amestecam cu plicul de condimente de drob. Adaugam ouale batute, asezam compozitia intr-o tava de yena si dam la cutor pana se rumeneste putin...

Coltunasi cu dulceata de fructe de padure

In Dulciuri la 18 Feb 2011

Se face un aluat din faina si oua, se intinde cat mai subtire posibil, o sa va doara mainile de la atata intins, si se taie patratele pe care puneti dulceata. Se pun apoi in apa  clocotita, cand ies la suprafata sunt gata. Se aseaza pe pesmetul prajit intr-o tigaie si amestecat cu zahar...

Tarta cu fructe

In Dulciuri la 15 Feb 2011

Blatul il facem ca cel de chec sau pandispan, budinca de vanilie o preparam conform instructiunilor de pe plic, frisca o indulcim cu zahar pudra dupa gust, taiem fructele dupa preferinta, dupa ce s-a racit blatul punem crema- budinca racita si amestecata cu frisca, deasupra punem fructele si dam...

Grefonada

In Bauturi la 15 Feb 2011

Stoarcem grefele si lamaile, punem sucul in carafa, punem zahar si bagam la rece.

Salata orientala

In Mancaruri de post la 15 Feb 2011

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Dupa aceea se taie cubulete mici si se amesteca cu albusurile de la ouale fierte taiate si ele mici, cu maslinele si cu castravetii taiati marunt. Se pune sare, otet si ulei dupa gust, se serveste rece.

Mic dejun copios

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2011

Am prajit salamul,ouale le-am fiert si le-am taiat feliute, bagheta am taiat-o felii, rosiile le-am pus in apa fiarta ca sa le decojesc mai usor, am prajit cateva felii de bagheta, le-am uns cu ulei de masline, am pus busuioc si rosiile taiate marunt, am uns alte felii de bagheta neprajite cu unt...

Amandine

In Dulciuri la 13 Feb 2011

Blatul se face ca cel de chec, numai ca punem rom si cacao, il punem la cuptor facem testul cu scobitoarea, il punem la racit si il taiem in doua, il insiropam( punem zaharul cu apa si capuccino pe aragaz, cand da in clocot luam de pe foc si punem si romul) apoi punem crema( frecam margarina cu...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 13 Feb 2011

Se fierbe pieptul de pui. Dupa ce a fiert se taie cubulete, In apa de la piept se adauga legumele si pieptul de pui Dupa ce s-au facut legumele, se pune sarea, delikatul si galustele. Eu fac galustele asa,: bat cele 3 oua, pun grisul si putin bicarbonat, apoi intr-o tava pun hartie de...

Gogosi cu branza si marar

In Dulciuri la 12 Feb 2011

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul. Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore. Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta...

Orez cu legume

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2011

Orezul se pune la fiert in apa cu sare Separat se curata o ceapa si se taie marunt, se pune la calit in putin ulei, Cand se aureste se pun ciupercile si ardeiul gras, se condimenteaza si se adauga orezul scurs de apa Se mai tine pe foc 10 min. Se serveste ca garnitura sau se...

Coji de eclere

In Dulciuri la 11 Feb 2011

Se pune apa la fiert cu uleiul si se adauga faina in ploaie Dupa ce s-a racit se adauga ouale pe rand, amestecand bine compozitia. Se pune compozitia intr-un sprit, se spriteaza din compozitie  in tava tapetata cu hartie pentru copt  si se coc la foc mediu pana se rumenesc...

Rulouri cu crema de vanilie

In Dulciuri la 11 Feb 2011

Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei si se intinde un pic cu sucitorul, se taie in fasii cu latimea de 2 cm si lungimea cat tine aluatul se infasoara fasile de aluat pe niste bete de lemn speciale si se ung cu ou batut. Se baga la cuptor pentru 15 minute se lasa sa...

Tocanita cu carne de porc si ciuperci

In Porc la 11 Feb 2011

Se taie carnea de porc si se prajeste un pic Se adauga si ceapa si se mai lasa 5 minute pe foc. Se rastoarna intr-o oala, se adauga 2 cani de apa, delickatul, sare si piperul. Se mai pune putin ulei, boiaua, se mai lasa sa dea un clocot si se pun ciupercile si rosiile in bulion....

Afisate 31 - 60 din 120 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]