Spălăm şi curăţăm cartofii de coajă. Îi tăiem cuburi potrivite, îi acoperim cu apă (puneţi şi un praf de sare) şi îi punem la fiert până intră uşor dinţii furculiţei în ei.
Îi scurgem de zeamă pe care o păstrăm şi îi pasăm cu...
Într-un ceaun se pune apa la fiert, cu 2 linguri de mălai presarat deasupra.
Când apa începe să clocotească, se adaugă praful de sare şi mălaiul, în ploaie, amestecând uşor, constant, cu o lingură de lemn, în aceeaşi direcţie.
Fierbem la...
Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot). Le tăiem feliuţe cât mai subtiri posibil.
Dovlecelul îl tăiem în...
Într-o tigaie (cu capac) punem uleiul la încins.
Pentru început adăugăm morcovul, urmând albitura, ardeiul şi ceapa. Le călim iar când sunt uşor pătrunse adăugăm cartofii.
Amestecăm şi lăsăm să se rumenească, adăugând treptat apă caldă...
Orezul se alege si se clateste in mai multe ape reci, frecand usor boabele pentru a indeparta amidonul ramas in urma procedeelor de procesare.
Intr-o tigaie (cu capac), punem 2-3 linguri de ulei pe care il punem la infierbantat.
Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit.
Cat se...
Varza curatata se taie in jumatate, dupa care in sferturi. Se scot cotoarele si incepem sa o taiem fideluta. Intr-un castron punem varza taiata pe care o frecam usor cu putina sare.
Pregatim celelalte ingrediente.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morvovii ii spalam, ii curatam si taiem...
Spalam orezul in mai multe ape reci, frecand usor boabele cu degetele pentru a indeparta amidonul de pe ele!
La fel procedam si cu verdeata. O clatim foarte bine sa nu ramana urme de praf pe frunze si o lasam la scurs pe servete pentru a trage apa in exces.
Alegem urzicile, le spalam...
Mămăligă de cartofi
Spălăm şi curăţăm cartofii de coajă. Îi tăiem cuburi potrivite, îi acoperim cu apă (puneţi şi un praf de sare) şi îi punem la fiert până intră uşor dinţii furculiţei în ei. Îi scurgem de zeamă pe care o păstrăm şi îi pasăm cu...
Mămăligă (reţeta de bază)
Într-un ceaun se pune apa la fiert, cu 2 linguri de mălai presarat deasupra. Când apa începe să clocotească, se adaugă praful de sare şi mălaiul, în ploaie, amestecând uşor, constant, cu o lingură de lemn, în aceeaşi direcţie. Fierbem la...
Salată de ciuperci cu dovlecel
Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot). Le tăiem feliuţe cât mai subtiri posibil. Dovlecelul îl tăiem în...
Mâncărică de cartofi
Într-o tigaie (cu capac) punem uleiul la încins. Pentru început adăugăm morcovul, urmând albitura, ardeiul şi ceapa. Le călim iar când sunt uşor pătrunse adăugăm cartofii. Amestecăm şi lăsăm să se rumenească, adăugând treptat apă caldă...
Pilaf cu dovlecei
Orezul se alege si se clateste in mai multe ape reci, frecand usor boabele pentru a indeparta amidonul ramas in urma procedeelor de procesare. Intr-o tigaie (cu capac), punem 2-3 linguri de ulei pe care il punem la infierbantat. Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit. Cat se...
Mancare de varza dulce (de post)
Varza curatata se taie in jumatate, dupa care in sferturi. Se scot cotoarele si incepem sa o taiem fideluta. Intr-un castron punem varza taiata pe care o frecam usor cu putina sare. Pregatim celelalte ingrediente. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morvovii ii spalam, ii curatam si taiem...
Pilaf de primavara
Spalam orezul in mai multe ape reci, frecand usor boabele cu degetele pentru a indeparta amidonul de pe ele! La fel procedam si cu verdeata. O clatim foarte bine sa nu ramana urme de praf pe frunze si o lasam la scurs pe servete pentru a trage apa in exces. Alegem urzicile, le spalam...