Dacă doriţi o "altfel" de salată (de post, vegetariană, vegană) atunci aceasta e cea mai buna!
Are un aer proaspăt, de pădure şi este foarte hrănitoare şi revigorantă!
Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot). Le tăiem feliuţe cât mai subtiri posibil.
Dovlecelul îl tăiem în jumatate, după care feliuţe la fel de subţirele ca si ciupercile.
Le amestecăm uşor într-un bol dupa care adăugam verdeaţa tocată.
Într-un alt bol pregătim dressingul. Punem uleiul, adaugăm încet sucul de lămâie, amestecand tot timpul până când amestecul devine vâscos. Adăugăm ceapa si usturoiul tocate mărunt, apoi sare si piper dupa gust.
Turnăm dressingul peste ciuperci (amestecăm usor) astfel încât toate ingredientele să fie bine unse. Dăm vasul la rece pentru 2-3 ore.
Servim simplu, eventual pe pat de salată verde.
1
Toate ciupercile comestibile se pot mânca şi crude aducând organismului nostru multe beneficii ( nu conţin amidon deci sunt ideale în cura de slabire, întăresc sistemul imunitar prevenind apariţia tumorilor canceroase, conţin potasiu ceea ce duce la reglarea tensiunii arteriale, conţin zinc deci combat stările de anxietate, stres, depresie). Cumpăraţi-le din locuri autorizate ca să nu riscaţi să cumpăraţi ciuperci pline de substanţe toxice ( însa păstrate incorect şi ciupercile comestibile pot da intoxicaţii).
2
Ciupercile sunt folosite în stare crudă în multe salate.
3
Dovleceii tineri sunt plini de vitamine şi săruri minerale.
4
Când mâncăm hrană crudă simţul gustului devine mai activ.
5
Dressingul le va da o notă ca si cum ar fi fost gătite un pic.
6
Cand prepar această salată nu mai am rabdare să aştept să se macereze un pic, deja ma servesc!