Mâncărică de cartofi

de miki_a in Mancaruri de post, 6 Noi 2015 | 10490 vizualizari

 

"Pentru săptămâna bărbaţilor care gătesc"!!!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi albi potriviţi tăiaţi cuburi;
  • 3 morcovi tăiaţi rondele;
  • 2 cepe galbene tocate mărunt;
  • 1 ardei kapia tocat mărunt;
  • albitură (1 rădăcină de păstârnac şi 1 de pătrunjel tăiate rondele);
  • 150 ml. sos de roşii concentrat;
  • boabe de piper;
  • 2 foi de dafin;
  • sare;
  • 500 ml. apă caldă;
  • 3 linguri cu ulei;
  • 1/2 legătură mărar tocată mărunt.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de cartofi:

Într-o tigaie (cu capac) punem uleiul la încins.

Pentru început adăugăm morcovul, urmând albitura, ardeiul şi ceapa. Le călim iar când sunt uşor pătrunse adăugăm cartofii.

Amestecăm şi lăsăm să se rumenească, adăugând treptat apă caldă cât să cuprindă legumele.

Acoperim tigaia cu capac şi lăsăm să fiarbă încet, la foc mic.

După ce cartofii sunt aproape fierţi (20 de minute) se toarnă sosul de roşii şi se amestecă, finalizând cu adaosul de condimente (foi de dafin, boabele de piper, sare după gust). Mai lăsăm pe foc maxim 10 minute, după care stingem flacăra şi adăugăm verdeaţa tocată.

Mâncărica se serveşte simplă sau alături de cârnaţi, fripturi, murături şi pâine proaspătă.

Vă doresc spor şi poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata a la Russe de post