"Pentru săptămâna bărbaţilor care gătesc"!!!
Într-o tigaie (cu capac) punem uleiul la încins.
Pentru început adăugăm morcovul, urmând albitura, ardeiul şi ceapa. Le călim iar când sunt uşor pătrunse adăugăm cartofii.
Amestecăm şi lăsăm să se rumenească, adăugând treptat apă caldă cât să cuprindă legumele.
Acoperim tigaia cu capac şi lăsăm să fiarbă încet, la foc mic.
După ce cartofii sunt aproape fierţi (20 de minute) se toarnă sosul de roşii şi se amestecă, finalizând cu adaosul de condimente (foi de dafin, boabele de piper, sare după gust). Mai lăsăm pe foc maxim 10 minute, după care stingem flacăra şi adăugăm verdeaţa tocată.
Mâncărica se serveşte simplă sau alături de cârnaţi, fripturi, murături şi pâine proaspătă.
Vă doresc spor şi poftă bună!