Spalam ardeiul, il uscam, il taiem in jumatate pe lungime (scoatem cotorul) si il taiem fasii lungi.
Pe foile de tortillas, intindem cate 2 lingurite de branza cu verdeata, 2 felii de sunca si 4 felii de branza topita. Punem cateva bucati de ardei si incepem sa rulam cu grija, sa nu se rupa....
Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie).
Într-o tigaie încăpătoare punem...
Spălăm, curățăm și feliem legumele după preferință.
Așezăm carnea, cașcavalul, măslinele și legumele pe platouri, formând decoruri.
Servim cu chifle (și eventual sosuri de muștar, ardei, roșii, iaurt, usturoi etc).
Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.
Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt,...
Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă http://www.bucataras.ro/retete/cotlete-de-porc-la-tigaie-cu-sos-de-legume-74742.html
Cartofii se spală și se curăță de coji, după...
Incepem cu prepararea mamaligutei.
Intr-un ceaun punem apa la infierbantat, cu un praf de sare si o lingura de malai cernut.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie si lasam sa se scoaca bine, invartind ocazional in ea, in acelasi sens. Mai multe despre prepararea mamaligutei...
Într-un bol încăpător punem brânza si tonul (eu l-am pus cu tot cu ulei, dar dacă vreţi îl puteţi scurge de exces). Amestecăm şi dacă vi se pare compoziţia aspră putem adăuga smântână treptat.
Spălăm menta si tocăm mărunt câteva...
Într-un bol încăpător punem brânza pe care o desfacem uşor cu ajutorul unei linguri sau furculiţe. Brânza trebuie să aibe o consistenţă cremoasă. Dacă e prea aspra folosim smântână sau iaurt pe care le încorporăm treptat.
Punem sare şi ulei...
Într-un bol înalt spargem ouăle şi le batem uşor.
Radem morcovul şi caşcavalul pe răzătoarea fină.
Începem să le adăugăm alternativ peste ouă, amestecând de fiecare dată.
După ce am adăugat morcovul şi caşcavalul adaugăm făina amestecată cu...
Spalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert intr-un vas, cu apa usor sarata, cat sa-i acopere.
Fierbem fara capac, la foc moderat, 25-30 de minute (facem proba cu scobitoarea / furculita, pana intra usor in cartof).
Dupa ce au fiert scurgem rapid de lichid (nu lasam cartofii in apa...
Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor.
Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau o trecem prin masina de tocat o data cu carnea.
Curatam carnea de pielite si grasime si o dam de...
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Spalam ardeiul, il uscam, il taiem in jumatate pe lungime (scoatem cotorul) si il taiem fasii lungi. Pe foile de tortillas, intindem cate 2 lingurite de branza cu verdeata, 2 felii de sunca si 4 felii de branza topita. Punem cateva bucati de ardei si incepem sa rulam cu grija, sa nu se rupa....
Meniu de vară
Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie). Într-o tigaie încăpătoare punem...
Gustare rece
Spălăm, curățăm și feliem legumele după preferință. Așezăm carnea, cașcavalul, măslinele și legumele pe platouri, formând decoruri. Servim cu chifle (și eventual sosuri de muștar, ardei, roșii, iaurt, usturoi etc).
Garnitura pilaf
Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt,...
Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)
Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă http://www.bucataras.ro/retete/cotlete-de-porc-la-tigaie-cu-sos-de-legume-74742.html Cartofii se spală și se curăță de coji, după...
Gustare calda
Incepem cu prepararea mamaligutei. Intr-un ceaun punem apa la infierbantat, cu un praf de sare si o lingura de malai cernut. Cand apa incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie si lasam sa se scoaca bine, invartind ocazional in ea, in acelasi sens. Mai multe despre prepararea mamaligutei...
Cremă de brânză cu mentă şi ton
Într-un bol încăpător punem brânza si tonul (eu l-am pus cu tot cu ulei, dar dacă vreţi îl puteţi scurge de exces). Amestecăm şi dacă vi se pare compoziţia aspră putem adăuga smântână treptat. Spălăm menta si tocăm mărunt câteva...
Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir
Într-un bol încăpător punem brânza pe care o desfacem uşor cu ajutorul unei linguri sau furculiţe. Brânza trebuie să aibe o consistenţă cremoasă. Dacă e prea aspra folosim smântână sau iaurt pe care le încorporăm treptat. Punem sare şi ulei...
Chec aperitiv cu morcov
Într-un bol înalt spargem ouăle şi le batem uşor. Radem morcovul şi caşcavalul pe răzătoarea fină. Începem să le adăugăm alternativ peste ouă, amestecând de fiecare dată. După ce am adăugat morcovul şi caşcavalul adaugăm făina amestecată cu...
Piure de cartofi
Spalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert intr-un vas, cu apa usor sarata, cat sa-i acopere. Fierbem fara capac, la foc moderat, 25-30 de minute (facem proba cu scobitoarea / furculita, pana intra usor in cartof). Dupa ce au fiert scurgem rapid de lichid (nu lasam cartofii in apa...
Chiftele coapte
Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor. Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau o trecem prin masina de tocat o data cu carnea. Curatam carnea de pielite si grasime si o dam de...