Meniu de vară

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2016 | 4153 vizualizari

 

Un meniu simplu pentru zile leneșe și calde!  

 

INGREDIENTE

  • Pentru tigaia de legume:
  • 6 cartofi;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 4 cepe (doar bulbul);
  • 3 linguri de ulei pentru prăjit;
  • câteva fire de cimbru proaspăt;
  • 30 gr. cașcaval pentru ornat (afumat);
  • sare și piper după gust.
  • Pentru tigaia cu cârnați:
  • 5 fire lungi de cârnați (20 cm/ buc);
  • 3 linguri de ulei pentru prăjit.
  • Pentru salată:
  • 1/2 salată iceberg;
  • 2 castraveți cornișon;
  • frunzele de ceapă verde rămase;
  • sare;
  • 1 linguriță ulei de măsline;
  • frunze de busuioc pentru decor.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meniu de vară:

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie). 

Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul la înfierbântat. Când s-a încins suficient adăugăm cartofii, urmând morcovii, ardeiul gras și ceapa. Îi aburim și prăjim suficient, până când legumele sunt crocante la exterior și moi în interior. 

Condimentăm cu sare și piper după gust și câteva fire de cimbru. Amestecăm și păstrăm la cald până servim (ideal ar fi ca salata și cârnații să fie pregătiți deja). 

Ornăm cu cașcaval (afumat) și servim. 

*Cât timp se fac legumele, ne ocupăm de salată și cârnați. 

Spălăm bine frunzele de salată, foile de ceapă și castraveții și le lăsăm la scurs. 

Tocăm frunzele de ceapă inele, castraveții bucăți mărunte și salata o tăiem uniform cu cuțitul (fiind o salată mai dură, eu o toc cu cuțitul dar după dorință se poate rupe și cu mâna). Punem sare și uleiul de măsline și o amestecăm în salatieră. Ornăm cu frunze de busuioc. 

Cârnații îi tăiem în bucăți potrivite și îi prăjim în ulei încins. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Sarea se adaugă în funcție de gust!

2

Cantitățile de legume pot varia după gustul personal sau puteți adauga și ce vă place (dovlecei, vinete, roșii, fasole verde etc.)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Meniu de vară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

14.07.2016, 23:49

Asa meniu sa tot mananci!

mihaelar63 1

20.07.2016, 00:42

Subscriu

RuxyRux 1

25.09.2016, 23:05

Ne va fi doooor Cu siguranta...apelam la legume congelate...bune si alea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Conopida umpluta gratinata