Pregatim mai intai crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de frisca Hulala.Eu am pus 6 linguri de frisca la 600gr crema de castane.Amestecam bine crema cu o lingura de lemn,ca sa se incorporeze bine frisca si apoi bagam crema la frigider.Pregatim si...
Punem cartofii la fiert in apa cu putina sare.Vinetele le tai rondele si le presar cu sare pe ambele parti si le las sa-si lase acea zeama din ele,dupa care le pun pe un prosop de hartie absorbant.
Intre timp pregatim carnea tocata din piept de pui,amestecata cu condimentele ce le...
In primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,curry) si ceapa rosie taiata julien pe deasupra, pentru cel putin 2 sau 3 ore sa se marineze.Intre timp curatam varza si o taiem in sferturi,ca sa...
Punem cartofii la fiert cu coaja cu tot.Punem ouale la fiert,le vom fierbe cel putin 10 sau 15 minute,dupa care le vom pune in apa rece ca sa se decojeasca usor.Curatam cartofii de coaja si ii vom sfarama cu furculita.Punem un rand de cartofi sfaramati,un rand de oua la fel sfaramate cu...
Curatam capsunile si le spalam bine,apoi le lasam cu zahar brun,intr-un castron.Am pus cateva linguri generoase de zahar brun.Separat facem creme ole conform cu indicatiile de pe plic.Eu am pus 500 ml de lapte la doua plicuri de creme ole.In instructiuni spun ca se pun 400 ml lapte la 1 plic, dar...
Puiul trebuie tinut doua ore la marinat in urmatorul amestec:1 lingura de ulei de masline, sare, piper roz proaspat macinat, verdeturi uscate (busuioc, cimbru, dafin,tarhon), curry si ghimbir (optional).Eu am gatit in doua vase de lut.Intr-una am pus legumele si citricele(ananas si curmale) si in...
Curatam de seminte ardeiul gras,dupa ce taiem capacelul cu mare atentie.Acel capacel il vom folosi la fierberea ardeilor,pe post de capacel.Spalam ardeii si ii vom pregati de umplut cu carne din piept de pui,pe care am tocat-o la robot.In carnea tocata adaugam o cescuta de orez(cam 6 sau 7...
Curatam si spalam cartofii,apoi ii vom pune in tava yena, ii vom asezona cu condimentele mai sus mentionate(fiecare pune ce condimente doreste).Vom baga tava la cuptor pentru 50 de minute.Dupa 50 de minute scoatem tava si vom pune 200 gr de cascaval delaco ras.Mai bagam tava pentru inca 10 minute...
Curatam urzicile si le spalam in multe ape pentru ca urzicile sunt pline de nisip si mult praf.Dupa ce am terminat curatatul si spalatul urzicilor,punem o oala mare cu apa la fiert,ca sa oparim urzicile.Aceasta apa este buna pentru baut,daca o suportati.
Curatam ceapa rosie si o tocam...
Mod de preparare:
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se...
Se freaca mai intai untul cu zaharul brun pana ce devine o spuma,apoi adaugam cate un galbenus pe rand,amestecand de jos in sus incet.Adaugam faina cernuta si albusurile batute spuma tare cu cel putin 2 linguri de zahar brun..In coca rezultata amestecam si coaja rasa + zeama de la o lamaie...
Curatam cartofii,ii taiem cubulete,ii asezam in vasul roman cu capac,adaugam condimentele dorite(eu pun boia de ardei dulce,tarhon uscat si rozmarin uscat,sare si piper roz proaspat macinat.Bagam vasul cu cartofi la cuptor pentru cel putin 60 de minute si foarte important este sa aiba capac...
Mai intai pregatim nectarinele, se spala, se cojesc, se taie cubulete cat mai mici. Le punem intr-un castron, peste care adaugam zeama de lamaie, zaharul brun si le lasam sa-si lase zeama.
Punem aluatul pe masa, unde in prealabil am cernut niste faina. Dupa ce am intins aluatul cu sucitorul,...
Merele le taiem pe jumatate,scobim cu o lingurita casuta cu seminte.Dupa ce terminam de curatat merele,le punem intr- o tava de yena,in scobitura facuta punem jumatate lingurita cu unt,jumatate lingurita de zahar brun,stropim cateva picaturi de lamaie si un praf de scortisoara.Le vom baga la...
Curatam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam spuma,le dam deoparte.Curatam ciupercile(multa lume nu le curata si rau face)de pielita aceea plina de microbi.Le taiem in forma dorita,le punem intr-o craticioara pe foc cu un pahar de apa, le...
Spalam fileul de salau si apoi il vom pune pe servetele absorbante sa se scurga de surplusul de apa.Pregatim o tigaie de teflon cu 50 gr de unt,in care vom praji fileul.Fileul se prajeste in unt cate 2 minute pe fiecare parte.Dupa ce l-am prajit il vom pune pe servetele absorbante ca sa se scurga...
Fasolea se spala in mai multe ape si o lasam in apa de seara,pana a doua zi dimineata cand o pregatim.Aceasta fasole a fiert foarte repede desi era destul de mare bobul.Arunc apa de 3 ori,asa fac de fiecare data cand fac fasole,ca sa nu avem probleme cu stomacul.
Dupa ce a fiert fasolea,taiem...
Aripioarele se curata bine si apoi le vom baga in punga magica de la Knorr.Le amestecam bine cu acele condimente din punga si apoi le bagam la cuptor intr-o forma yena conform cu indicatiile de pe punga.Eu le-am tinut 40 de minute,dar inainte sa le introduc in punga magica,le-am uns bine cu...
Spalam si curatam medalioanele de curcan,le punem intr-o tava yena,asezonam cu boia de ardei dulce legume bio,care sunt fara sare,piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon,un praf de rozmarin,si la urma adaugam 100 ml vin alb si punem capacul la yena bagam la cuptor pentru cel putin 60 de...
Muschiuletul de curata daca are pielite si se pregateste pentru pus pe gratarul cu capac si apa.Imi umezesc mainile cu ulei de masline extravirgin si ung foarte bine bucatile de muschiulet,ca sa iasa mai suculent,sa nu se arda sau sa nu fie prea uscat.Langa muschiulet am pus si 3 bucatele de...
Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un...
Legumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele se inabusa cu putin ulei de masline, se potrivesc de sare si piper dupa gust .Legumele se inabusa cam 1 minut maxim 2 minute pe fiecare parte si apoi le scurgem bine de acel ulei.
Soteul se...
Fierbem mai intai ouale,cel putin 10 sau 15 minute si apoi le lasam in apa rece.Separat tocam toate ingredientele,dupa care le amestecam bine cu mana intr-un recipient mai mare.Tocam toate ingredientele:ceapa verde,usturoiul verde,patrunjelul verde,mararul verde si cele doua feluri de carne...
Curatam legumele,le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa.
Separat spalam coasta afumata de porc in cateva ape,o portionam si o punem in apa la fiert.Prima apa eu o arunc si apoi pun bucatile de coasta in apa in care fierb legumele.
Punem si borsul la fiert intr-o...
Curatam gutuile de coaja si de samburi,le spalam bine si le punem in apa la fiert.Dupa ce s-au fiert punem zaharul,plus pliculetele de zahar vanilat.Fiecare este liber sa-si puna zahar cat doreste.Eu am pus 300 gr pentru ca am facut intr-o craticioara mai mica.La urma dupa ce s-a fiert adaug si...
Aprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yena(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu le-am lasat intregi,oricum banana se inmoaie).Peste banane se distribuie nuca,apoi presaram cele 6...
Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi o fierb in doua ape si arunc apa de doua ori.Abia in a treia apa pregatesc ciorba.Pun fasolea fiarta in 3 l de apa deja clocotita.Arunc apa de cel putin doua ori,ca sa evit problemele cu...
Desaram castraveti.Se vor taia in patru si ii vom pune intr-o craticioara cu apa la desarat pentru cel putin 2 ore.Tocam ceapa rosie cat mai marunt.Tocam ardeiul copt in fasiute mici.Cum il scot din congelator il toc imediat,deoarece se toaca mai bine cand este congelat.Pun ceapa la calit pentru...
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana...
Tocam ceapa verde,usturoiul verde,ghimbirul ras(pe razatoare,sau in presa de usturoi)am mai pus si 3 cateii de usturoi pe care i-am taiat julien.Toate acestea le punem intr-o tigaie de teflon si le calim un pic(cam 2 minute),in 3 sau 4 linguri de ulei de masline,peste care venim cu ciupercile...
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Tort de ciocolata cu crema de castane.
Pregatim mai intai crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de frisca Hulala.Eu am pus 6 linguri de frisca la 600gr crema de castane.Amestecam bine crema cu o lingura de lemn,ca sa se incorporeze bine frisca si apoi bagam crema la frigider.Pregatim si...
Musaca din legume,cu carne de pui.
Punem cartofii la fiert in apa cu putina sare.Vinetele le tai rondele si le presar cu sare pe ambele parti si le las sa-si lase acea zeama din ele,dupa care le pun pe un prosop de hartie absorbant. Intre timp pregatim carnea tocata din piept de pui,amestecata cu condimentele ce le...
Vitel cu varza noua in vasul roman.
In primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,curry) si ceapa rosie taiata julien pe deasupra, pentru cel putin 2 sau 3 ore sa se marineze.Intre timp curatam varza si o taiem in sferturi,ca sa...
Cartofi frantuzesti
Punem cartofii la fiert cu coaja cu tot.Punem ouale la fiert,le vom fierbe cel putin 10 sau 15 minute,dupa care le vom pune in apa rece ca sa se decojeasca usor.Curatam cartofii de coaja si ii vom sfarama cu furculita.Punem un rand de cartofi sfaramati,un rand de oua la fel sfaramate cu...
Creme ole cu capsuni in foietaj.
Curatam capsunile si le spalam bine,apoi le lasam cu zahar brun,intr-un castron.Am pus cateva linguri generoase de zahar brun.Separat facem creme ole conform cu indicatiile de pe plic.Eu am pus 500 ml de lapte la doua plicuri de creme ole.In instructiuni spun ca se pun 400 ml lapte la 1 plic, dar...
Tajine,o aroma marocana.
Puiul trebuie tinut doua ore la marinat in urmatorul amestec:1 lingura de ulei de masline, sare, piper roz proaspat macinat, verdeturi uscate (busuioc, cimbru, dafin,tarhon), curry si ghimbir (optional).Eu am gatit in doua vase de lut.Intr-una am pus legumele si citricele(ananas si curmale) si in...
Ardei umpluti fierti in suc de rosii.
Curatam de seminte ardeiul gras,dupa ce taiem capacelul cu mare atentie.Acel capacel il vom folosi la fierberea ardeilor,pe post de capacel.Spalam ardeii si ii vom pregati de umplut cu carne din piept de pui,pe care am tocat-o la robot.In carnea tocata adaugam o cescuta de orez(cam 6 sau 7...
Crap la gratar cu cartofi copti si cascaval ras.
Curatam si spalam cartofii,apoi ii vom pune in tava yena, ii vom asezona cu condimentele mai sus mentionate(fiecare pune ce condimente doreste).Vom baga tava la cuptor pentru 50 de minute.Dupa 50 de minute scoatem tava si vom pune 200 gr de cascaval delaco ras.Mai bagam tava pentru inca 10 minute...
Urzici cu ochiuri si mamaliguta prajita.
Curatam urzicile si le spalam in multe ape pentru ca urzicile sunt pline de nisip si mult praf.Dupa ce am terminat curatatul si spalatul urzicilor,punem o oala mare cu apa la fiert,ca sa oparim urzicile.Aceasta apa este buna pentru baut,daca o suportati. Curatam ceapa rosie si o tocam...
Tort de capsuni cu crema de iaurt.
Mod de preparare: Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se...
Prajitura cu visine.
Se freaca mai intai untul cu zaharul brun pana ce devine o spuma,apoi adaugam cate un galbenus pe rand,amestecand de jos in sus incet.Adaugam faina cernuta si albusurile batute spuma tare cu cel putin 2 linguri de zahar brun..In coca rezultata amestecam si coaja rasa + zeama de la o lamaie...
Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman
Curatam cartofii,ii taiem cubulete,ii asezam in vasul roman cu capac,adaugam condimentele dorite(eu pun boia de ardei dulce,tarhon uscat si rozmarin uscat,sare si piper roz proaspat macinat.Bagam vasul cu cartofi la cuptor pentru cel putin 60 de minute si foarte important este sa aiba capac...
Pateuri cu nectarine
Mai intai pregatim nectarinele, se spala, se cojesc, se taie cubulete cat mai mici. Le punem intr-un castron, peste care adaugam zeama de lamaie, zaharul brun si le lasam sa-si lase zeama. Punem aluatul pe masa, unde in prealabil am cernut niste faina. Dupa ce am intins aluatul cu sucitorul,...
Mere coapte cu inghetata si scortisoara.
Merele le taiem pe jumatate,scobim cu o lingurita casuta cu seminte.Dupa ce terminam de curatat merele,le punem intr- o tava de yena,in scobitura facuta punem jumatate lingurita cu unt,jumatate lingurita de zahar brun,stropim cateva picaturi de lamaie si un praf de scortisoara.Le vom baga la...
Ciulama de ciuperci champignion cu copanele de pui.
Curatam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam spuma,le dam deoparte.Curatam ciupercile(multa lume nu le curata si rau face)de pielita aceea plina de microbi.Le taiem in forma dorita,le punem intr-o craticioara pe foc cu un pahar de apa, le...
File de salau cu paste Barilla.
Spalam fileul de salau si apoi il vom pune pe servetele absorbante sa se scurga de surplusul de apa.Pregatim o tigaie de teflon cu 50 gr de unt,in care vom praji fileul.Fileul se prajeste in unt cate 2 minute pe fiecare parte.Dupa ce l-am prajit il vom pune pe servetele absorbante ca sa se scurga...
Kaizer cu fasole alba
Fasolea se spala in mai multe ape si o lasam in apa de seara,pana a doua zi dimineata cand o pregatim.Aceasta fasole a fiert foarte repede desi era destul de mare bobul.Arunc apa de 3 ori,asa fac de fiecare data cand fac fasole,ca sa nu avem probleme cu stomacul. Dupa ce a fiert fasolea,taiem...
Aripioare condimentate.
Aripioarele se curata bine si apoi le vom baga in punga magica de la Knorr.Le amestecam bine cu acele condimente din punga si apoi le bagam la cuptor intr-o forma yena conform cu indicatiile de pe punga.Eu le-am tinut 40 de minute,dar inainte sa le introduc in punga magica,le-am uns bine cu...
Curcan la tava, cu ciuperci umplute.
Spalam si curatam medalioanele de curcan,le punem intr-o tava yena,asezonam cu boia de ardei dulce legume bio,care sunt fara sare,piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon,un praf de rozmarin,si la urma adaugam 100 ml vin alb si punem capacul la yena bagam la cuptor pentru cel putin 60 de...
Muschiulet de porc la gratar,cu salata.
Muschiuletul de curata daca are pielite si se pregateste pentru pus pe gratarul cu capac si apa.Imi umezesc mainile cu ulei de masline extravirgin si ung foarte bine bucatile de muschiulet,ca sa iasa mai suculent,sa nu se arda sau sa nu fie prea uscat.Langa muschiulet am pus si 3 bucatele de...
Rulada cu dovleac
Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un...
Legume sote cu copane de curcan.
Legumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele se inabusa cu putin ulei de masline, se potrivesc de sare si piper dupa gust .Legumele se inabusa cam 1 minut maxim 2 minute pe fiecare parte si apoi le scurgem bine de acel ulei. Soteul se...
Drob din pulpa de porc si vitel
Fierbem mai intai ouale,cel putin 10 sau 15 minute si apoi le lasam in apa rece.Separat tocam toate ingredientele,dupa care le amestecam bine cu mana intr-un recipient mai mare.Tocam toate ingredientele:ceapa verde,usturoiul verde,patrunjelul verde,mararul verde si cele doua feluri de carne...
Bors de legume cu coasta de porc
Curatam legumele,le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa. Separat spalam coasta afumata de porc in cateva ape,o portionam si o punem in apa la fiert.Prima apa eu o arunc si apoi pun bucatile de coasta in apa in care fierb legumele. Punem si borsul la fiert intr-o...
Compot de gutui,cu biscuiti de cacao.
Curatam gutuile de coaja si de samburi,le spalam bine si le punem in apa la fiert.Dupa ce s-au fiert punem zaharul,plus pliculetele de zahar vanilat.Fiecare este liber sa-si puna zahar cat doreste.Eu am pus 300 gr pentru ca am facut intr-o craticioara mai mica.La urma dupa ce s-a fiert adaug si...
Banane cu nuci si lichior de portocale.
Aprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yena(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu le-am lasat intregi,oricum banana se inmoaie).Peste banane se distribuie nuca,apoi presaram cele 6...
Ciorba de fasole alba de post.
Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi o fierb in doua ape si arunc apa de doua ori.Abia in a treia apa pregatesc ciorba.Pun fasolea fiarta in 3 l de apa deja clocotita.Arunc apa de cel putin doua ori,ca sa evit problemele cu...
Mancare de castraveti cu rasol de porc.
Desaram castraveti.Se vor taia in patru si ii vom pune intr-o craticioara cu apa la desarat pentru cel putin 2 ore.Tocam ceapa rosie cat mai marunt.Tocam ardeiul copt in fasiute mici.Cum il scot din congelator il toc imediat,deoarece se toaca mai bine cand este congelat.Pun ceapa la calit pentru...
Tort cu struguri rosii si crema de iaurt.
Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana...
Tocanita de post cu ciuperci.
Tocam ceapa verde,usturoiul verde,ghimbirul ras(pe razatoare,sau in presa de usturoi)am mai pus si 3 cateii de usturoi pe care i-am taiat julien.Toate acestea le punem intr-o tigaie de teflon si le calim un pic(cam 2 minute),in 3 sau 4 linguri de ulei de masline,peste care venim cu ciupercile...