Legume sote cu copane de curcan.

de dicarmencitta1957 in Curcan, 14 Apr 2010 | 5967 vizualizari

 

By dicarmencitta1957
Este o mancare usoara si foarte gustoasa,mai ales daca este facuta la cuptor in yena cu capac.Mie personal, imi place foarte mult carnea de curcan.

 

INGREDIENTE

  • 2 copane de curcan(mai mari).
  • 1 telina potrivita.
  • 2 radacini de patrunjel.
  • 5 morcovi mai mici(mai fragezi).
  • 5 sau 6 frunze de salata(pentru decor).
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • 100 ml vin alb.
  • sare,piper roz proaspat macinat,
  • tarhon uscat,
  • legume uscate(bio).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sote cu copane de curcan.:

Legumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele se inabusa cu putin ulei de masline, se potrivesc de sare si piper dupa gust .Legumele se inabusa cam 1 minut maxim 2 minute pe fiecare parte si apoi le scurgem bine de acel ulei.

Soteul se serveste ca un fel de mancare sau ca o garnitura, la carne facuta la cuptor sau chiar la fripturi.Eu de obicei folosesc soteul,la copane de curcan.

Copanele de curcan curatate si crestate pe ambele parti le vom baga la cuptor intr-o forma de yena,adaug o jumatate de ceasca de vin si 2 sau 3 linguri de ulei de masline.Uleiul se pune proportional cu cantitatea de carne.Pun capacul la vasul yena si bag la cuptor pentru cel putin 60 de minute.Dupa ce intorc copanele pe cealalta parte(aproximativ 30 minute),adaug si legumele deja fierte si trase in ulei de masline.Dupa inca 30 de minute vom putea sa servim acest minunat fel de mancare.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sote cu copane de curcan." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nadina73 1

14.04.2010, 23:08

felicitari arat foarte bine nota 10

mihaelar63 1

14.04.2010, 23:49

si eu sunt ,, fan '' carne de curcan felicitaripentru prezentare si meticulozitatea prezentarii fazelor intermediare ale pregatirii

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan