By dicarmencitta1957
Este o mancare usoara si foarte gustoasa,mai ales daca este facuta la cuptor in yena cu capac.Mie personal, imi place foarte mult carnea de curcan.
Legumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele se inabusa cu putin ulei de masline, se potrivesc de sare si piper dupa gust .Legumele se inabusa cam 1 minut maxim 2 minute pe fiecare parte si apoi le scurgem bine de acel ulei.
Soteul se serveste ca un fel de mancare sau ca o garnitura, la carne facuta la cuptor sau chiar la fripturi.Eu de obicei folosesc soteul,la copane de curcan.
Copanele de curcan curatate si crestate pe ambele parti le vom baga la cuptor intr-o forma de yena,adaug o jumatate de ceasca de vin si 2 sau 3 linguri de ulei de masline.Uleiul se pune proportional cu cantitatea de carne.Pun capacul la vasul yena si bag la cuptor pentru cel putin 60 de minute.Dupa ce intorc copanele pe cealalta parte(aproximativ 30 minute),adaug si legumele deja fierte si trase in ulei de masline.Dupa inca 30 de minute vom putea sa servim acest minunat fel de mancare.
Pofta buna !!!