Ardei umpluti fierti in suc de rosii.

de dicarmencitta1957 in Pui, 21 Mai 2010 | 10517 vizualizari

 

Ardeii umpluti imi plac tare mult,dar mai ales cu carne tocata din piept de pui.Baietii mei nu vroiau sa vada ardei umpluti pe masa.Anul acesta am incercat pentru prima data sa-i fierb in suc de rosii si mi-au iesit foarte buni.Baietii mei care nu vroiau sa manance,au cerut si ei.Miroseau asa de bine in bucatarie,probabil si de la sosul de rosii si de la rozmarin.Asa ca ardeii mei au avut mare efect si baietii mei au mancat.

 

INGREDIENTE

  • 8-10 ardei verzi mai carnosi.
  • 1 kg carne macra de pui,fara piele si fara os(eu am pus 3 piepti de pui).
  • 1 ceascuta de orez Basmati-Harj(orez selectionat).
  • 1 cutie de rosii tocate in bulion Pomodore.
  • 1 litru de suc de rosii.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • tarhon si rozmarin verde din recolta proprie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti fierti in suc de rosii.:

Curatam de seminte ardeiul gras,dupa ce taiem capacelul cu mare atentie.Acel capacel il vom folosi la fierberea ardeilor,pe post de capacel.Spalam ardeii si ii vom pregati de umplut cu carne din piept de pui,pe care am tocat-o la robot.In carnea tocata adaugam o cescuta de orez(cam 6 sau 7 linguri de orez),condimentele mai sus mentionate,dar de aceasta data am pus si cateva frunzulite verzi de rozmarin,tocate cat mai fin, ca sa-i dea o savoare deosebita.Orezul l-am spalat in prealabil si l-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.Asezam ardeii umpluti in cratita in care ii vom fierbe si vom adauga 1 litru de suc de rosii,iar pe deasupra vom pune rosiile tocate in suc de rosii.Vom baga cratita la cuptor pentru cel putin 90 de minute la foc domol.Trebuie ca sosul sa scada,iar prin fierbere acest sos se va ingrosa,iar ardeii vor avea un gust deosebit.Ardeiul umplut poate fi servit cu smantana,iaurt sau un lapte batut mai gros.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti fierti in suc de rosii." nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui, smantana si foietaj