Tajine,o aroma marocana.

de dicarmencitta1957 in Pui, 24 Mai 2010 | 7248 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Aceasta reteta am testat-o de pe site-ul Gustos.ro.Am adaugat ceva in plus la ea,fata de cum este reteta originala.Familia mea a fost super incantata de acest fel de mancare marocan.

 

INGREDIENTE

  • 10 pulpe superioare de pui.
  • 4 linguri de ulei de masline.
  • 3 cartofi.
  • 1 ceapa rosie.
  • 1/2 telina.
  • 1 pastarnac.
  • 1 capatana de usturoi.
  • 1 cutie rosii in suc propriu.
  • 300 gr morcovi mici congelati.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • dafin
  • tarhon.
  • 1/2 lingurita praf de curry.
  • 1/2 lingurita ghimbir ras.
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce.
  • 2 linguri de suc de lamaie.
  • 6 curmale si optional stafide.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine,o aroma marocana.:

Puiul trebuie tinut doua ore la marinat in urmatorul amestec:1 lingura de ulei de masline, sare, piper roz proaspat macinat, verdeturi uscate (busuioc, cimbru, dafin,tarhon), curry si ghimbir (optional).Eu am gatit in doua vase de lut.Intr-una am pus legumele si citricele(ananas si curmale) si in alt vas roman separat cele 10 bucati de pulpe superioare.Specific ca de aceea am pus si 1 cutie de rosii in suc propriu.

Dupa ce carnea de pui s-a marinat, ungeti cu o lingura de ulei de masline baza vasului de lut si adaugati in straturi felii de telina,pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa rosie, usturoi(am pus grauntele intreg de usturoi), 6 curmale, 1 cutie de bucati de ananas,peste care mai presarati din cand in cand boia de ardei dulce.

Peste vasul cu pulpele superioare de pui am pus si cele 2 linguri de suc de lamaie.Se vor baga la cuptorul deja incins si se lasa la foc mediu spre mare pentru 30 de minute si inca 45 de minute la foc mic. Am gatit separat legumele si separat carnea,dupa care le-am combinat la servire.

Pot sa va spun ca aceasta savoare marocana,a iesit un deliciu.Intr-una din farfurii sa nu va mirati,dar unul din baietii mei a dorit si paste,asa ca i-am fiert paste si am servit alaturi de legume si paste.A fost super incantat de combinatie si ne-a spus ca aceste tajine pot fi facute si cu paste.Baiatul meu care ar manca paste si pe sendvich.Incercati acest fel de mancare marocana, nu o sa va para rau este foarte buna.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine,o aroma marocana." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut la cuptor