publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Coaste la cuptor
Se amesteca condimentele si se presara peste coaste, masand usor. Se pun in frigider 2-3 ore,dupa care se scot si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se toarna apa si se pun 2 frunze de dafin.Pentru inceput, am pus 600 ml apa si am...
Snitele de pui la cuptor cu piure
Snitele pui: pieptul de pui se spala, se taie, se bate (folosind o punga-care vine asezata peste carne), se presara sare si curry (neaparat sa-l folositi, pentru ca da un gust bun). Se pregatesc 3 farfurii: una cu faina, una cu oua batute cu sare si curry (si aici se adauga) si in ultima pesmet....
Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura pana se ung toti, apoi turnati apa din loc in loc.Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 2...
Chili con carne si orez
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul,ardeiul tocat.In alt vas ,se caleste carnea ,iar cand devine alba si nu se mai vede sangele, se adauga legumele calite (ceapa, usturoi, ardei), boia dulce si apa. Se mareste flacara, pana incepe sa fiarba, apoi reduceti focul la...
Chiftele cu cartofi si salata de sfecla
Sfecla se spala si se curata cu un burete de sarma, daca nu aveti perie. Se pune in apa rece si se fierbe 2 ore, din momentul in care fierbe apa. Se lasa la racit. Chiftelele : usturoiul se da pe razatoarea fina. Se inmoaie painea fara coaja, in apa, se stoarce (zeama se arunca) in mana si se...
Chiftele de pui si curry
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Carnea se toaca in masina sau robot de bucatarie si se amesteca cu boia,curcuma, sare, chimen (curry se foloseste mai tarziu), oul, pesmetul,usturoiul si cepele tocate marunt. Se formeaza chiftelele, se presara curry peste fiecare si se...
Cartofi cu pulpe de pui la cuptor
Se unge o tava de 37 x 25 cm cu ulei. Se amesteca boiaua, curcuma, sare si piper cu 4 lg ulei. Se taie pulpele in doua, se pastreaza pielea (pentru a nu se usca prea tare carnea) ,se tin in apa rece si se pun in frigider pana se curata cartofii de coaja. Se scurg,se cresteaza putin ,...
Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga
Ficateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg. Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede sangele, apoi se toarna apa, cat sa-i acopere si sare. Se fierb 1 ora (cu capac), timp in care mai...
Pilaf verde cu pulpe de pui
Pulpele de pui le-am gatit mai dietetic si anume: am pus apa intr-o tigaie si pulpele. Am pus sare si capac. Le-am fiert 1 ora si 30 minute, maxim 2 ore (depinde cat de mari sunt). Se adauga apa, cand este cazul. In acest timp se prepara pilaful verde: Se toaca ceapa marunt, se caleste,...
Pate de ficat de pui
Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu apa si ulei ( sau doar cu ulei-daca nu vreti dietetic). Se caleste si apoi se adauga apa (daca trebuie) si se fierbe 20 minute. Se adauga ficatul ,curatat de pielite si se fierbe, pana este facut. Se condimenteaza cu sare, piper,...
Pulpe de pui cu legume si cartofi copti
Cartofii se spala foarte bine (pentru ca se vor gati cu coaja), se inteapa cu furculita si se coc in cuptorul preincalzit, pentru 40-50 minute, la 190 grade Celsius. Cand sunt copti (ii verificati cu o scobitoare), ii scoateti, ii decupati si puneti din amestecul de unt cu cascaval ras fin si...
Pilaf cu chimen si carne de porc
Muschiuletii de porc se taie rondele si se prajesc in ulei sau se gatesc mai dietetic (se fierb cu putin apa si ulei), pana sunt gata. Spre sfarsit, se pune sare si piper pe fiecare felie. Se taie ceapa marunt, se caleste in ulei si se adauga apa (cat considerati) si chimen macinat. Se fierbe...
Chiftele la cuptor
Ceapa se toaca marunt si se caleste, in putin ulei. Se ia de pe foc, se scurge (de ulei) si se amesteca cu carnea tocata, oul, usturoiul tocat marunt,pesmet, sare, piper. Se fac 25 de chiftele, apoi se ung cu o pensula (cu ulei) si se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute,la...
Vinete umplute
Se pregateste umplutura: se toaca ceapa marunt si se caleste. La fel si morcovul, apoi se pune carnea tocata si se amesteca pana se intareste si devine alba. E momentul sa puneti apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati (apa), daca este nevoie....
Burger cu carne de vita
Varza se taie marunt, daca nu aveti razatoare speciala, se pune sare si se amesteca cu mainile. Se lasa 15-20 minute, dupa care se pune ulei de masline cu busuioc. Carnea gata preparata se pune la prajit in 2 lg-te ulei de cocos (fara miros, pentru gatit). Se intorc, dupa care se presara...
Gyros cu carne de porc
Pulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte) peste, iar la sfarsit se lasa sa se evapore, pana ramane uleiul. Se scot pe o farfurie si se pun in...
Rulouri cu carne
Se taie ceapa verde, se caleste, apoi se adauga ardeiul taiat marunt si la sfarsit carnea (taiata fasii mici). Se calesc putin, dupa care se adauga putina apa. Se fierbe 45 minute, adaugand cand este nevoie apa. Se pune 1 lingurita boia, 1 lingurita pasta de rosii, cimbru, sare, piper. Se pune...
Dovlecei pane umpluti cu carne
Se taie dovleceii (cu tot cu coaja) rondele, cu grosimea de un deget. Se scoate miezul dovleceilor cu un cutit. Carnea tocata se amesteca cu sare, piper si cimbru. Se umplu rondelele cu amestecul de carne, se dau prin faina apoi prin ou. Se prajesc intr-o tigaie de ceramica cu capac, pe...
Draniki cu pui
Va recomand sa faceti draniki intr-o tigaie de ceramica. Altfel vi se vor lipi. Ceapa se taie si se caleste. Peiptul de pui se taie fasii si se prajeste in putin ulei, cu capac 1 ora sau 1 ora si jumatate.Se mai adauga putina apa,din cand in cand. La final se poate rumeni daca doriti. Va...
Rulada de porc cu oua
Se lasa aluatul sa se dezghete. Se fierbe carnea tocata o ora, iar cele 6 oua, 10 minute (din momentul in care fierbe apa cu sare). Se caleste ceapa, se adauga boiaua si pasta de ardei si se mai lasa cateva minute.Se adauga ceapa calita la carnea tocata si se mai fierbe 45...