Cartofi cu pulpe de pui la cuptor

de cristina1985 in Pui, 22 Iun 2019 | 2510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 3-4 pulpe de pui (depinde cat sunt de mari)
  • 500 ml apa
  • 1 lg-ta curcuma
  • 1 lg-ta boia dulce
  • sare (cam 4 lg-te-trebuie gustat sosul)
  • 1/2 lg-ta piper
  • rozmarin
  • oregano
  • cimbru
  • 3 foi dafin
  • 4 lg ulei +la prajit pulpele
  • 4 catei usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu pulpe de pui la cuptor:

Se unge o tava de 37 x 25 cm  cu ulei. Se amesteca boiaua, curcuma, sare si piper cu 4 lg ulei.

Se taie pulpele in doua, se pastreaza pielea (pentru a nu se usca prea tare carnea) ,se tin in apa rece si se pun in frigider pana se curata cartofii de coaja. Se scurg,se cresteaza putin , apoi se calesc  pana iese sangele din ele.

Cartofii se taie si se amesteca cu cateva lingurite din uleiul cu condimente, Se presara rozmarin, cimbru,oregano si dafin,Se aseaza pulpele deasupra, se ung cu restul de ulei condimentat si se presara din nou ierburile uscate.

Se toarna apa in colturile tavii  si se introduce in cuptorul preincalzit,timp de 45 minute , foc mic.Se intoarce tava (daca e nevoie) ,se adauga usturoiul tocat si se mai lasa 45 minute.Daca doriti sa tineti preparatul la cuptor mai mult (adica 2 ore), atunci trebuie sa mai adaugati putina apa (cam 1/2 cana).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de pui in sos rosu