Se unge o tava de 37 x 25 cm cu ulei. Se amesteca boiaua, curcuma, sare si piper cu 4 lg ulei.
Se taie pulpele in doua, se pastreaza pielea (pentru a nu se usca prea tare carnea) ,se tin in apa rece si se pun in frigider pana se curata cartofii de coaja. Se scurg,se cresteaza putin , apoi se calesc pana iese sangele din ele.
Cartofii se taie si se amesteca cu cateva lingurite din uleiul cu condimente, Se presara rozmarin, cimbru,oregano si dafin,Se aseaza pulpele deasupra, se ung cu restul de ulei condimentat si se presara din nou ierburile uscate.
Se toarna apa in colturile tavii si se introduce in cuptorul preincalzit,timp de 45 minute , foc mic.Se intoarce tava (daca e nevoie) ,se adauga usturoiul tocat si se mai lasa 45 minute.Daca doriti sa tineti preparatul la cuptor mai mult (adica 2 ore), atunci trebuie sa mai adaugati putina apa (cam 1/2 cana).