Cartofi cu pulpe de pui la cuptor

de cristina1985 in Pui, 22 Iun 2019 | 2392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 3-4 pulpe de pui (depinde cat sunt de mari)
  • 500 ml apa
  • 1 lg-ta curcuma
  • 1 lg-ta boia dulce
  • sare (cam 4 lg-te-trebuie gustat sosul)
  • 1/2 lg-ta piper
  • rozmarin
  • oregano
  • cimbru
  • 3 foi dafin
  • 4 lg ulei +la prajit pulpele
  • 4 catei usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu pulpe de pui la cuptor:

Se unge o tava de 37 x 25 cm  cu ulei. Se amesteca boiaua, curcuma, sare si piper cu 4 lg ulei.

Se taie pulpele in doua, se pastreaza pielea (pentru a nu se usca prea tare carnea) ,se tin in apa rece si se pun in frigider pana se curata cartofii de coaja. Se scurg,se cresteaza putin , apoi se calesc  pana iese sangele din ele.

Cartofii se taie si se amesteca cu cateva lingurite din uleiul cu condimente, Se presara rozmarin, cimbru,oregano si dafin,Se aseaza pulpele deasupra, se ung cu restul de ulei condimentat si se presara din nou ierburile uscate.

Se toarna apa in colturile tavii  si se introduce in cuptorul preincalzit,timp de 45 minute , foc mic.Se intoarce tava (daca e nevoie) ,se adauga usturoiul tocat si se mai lasa 45 minute.Daca doriti sa tineti preparatul la cuptor mai mult (adica 2 ore), atunci trebuie sa mai adaugati putina apa (cam 1/2 cana).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ananas