Pulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte) peste, iar la sfarsit se lasa sa se evapore, pana ramane uleiul. Se scot pe o farfurie si se pun in frigider, dupa ce s-au racit.
Se prajesc cartofii.
Am avut in frigider 1/2 varza mica si am facut o salata din ea. Am tocat-o, am pus sare si amestecat-o cu mana. Trebuie lasata 20 minute, dupa care se poate pune putin ulei si piper.
Tzatziki se prepara din iaurt grecesc cu ulei de masline, sare, usturoi, castraveti tocati marunt si marar (tocat). Se pastreaza in frigider, pana la servire.
Se taie ceapa si rosiile. Carnea se poate reincalzi, pentru a putea fi consumata.
Lipiile, sunt cele facute la shaorma. Ca masura, se foloseste o cana de 300 ml pentru ulei, apa si faina.
https://www.bucataras.ro/retete/shaorma-65551.html
Mie nu-mi plac cele cu drojdie, asa ca am facut cu bicarbonat. Sunt mai pufoase si se pot reincalzi. Va ies 4 lipii.
Pe o lipie puneti tzatziki, carne de porc, cartofi prajiti, ceapa, rosii si varza (cine doreste). Se ruleaza,cu ajutorul hartiei de copt. Ies 4 portii.