Gyros cu carne de porc

de cristina1985 in Porc, 31 Ian 2018 | 10138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Lipii:
  • 2 cani faina (de 300 ml)
  • 1/2 lg-ta sare
  • 1 lg-ta bicarbonat
  • 1/4 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • Umplutura:
  • 700 g pulpa porc
  • ulei floarea soarelui
  • 2 cartofi mari
  • ceapa
  • rosii
  • Tzatziki:
  • cam 400 g iaurt grecesc
  • usturoi
  • sare
  • 1-2 lg ulei masline
  • castravete
  • marar
  • Optional:
  • varza
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros cu carne de porc:

Pulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte) peste, iar la sfarsit se lasa sa se evapore, pana ramane uleiul. Se scot pe o farfurie si se pun in frigider, dupa ce s-au racit.

Se prajesc cartofii.

Am avut in frigider 1/2 varza mica si am facut o salata din ea. Am tocat-o, am pus sare si amestecat-o cu mana. Trebuie lasata 20 minute, dupa care se poate pune putin ulei si piper.

Tzatziki se prepara din iaurt grecesc cu ulei de masline, sare, usturoi, castraveti tocati marunt si marar (tocat). Se pastreaza in frigider, pana la servire.

Se taie ceapa si rosiile. Carnea se poate reincalzi, pentru a putea fi consumata.

Lipiile, sunt cele facute la shaorma. Ca masura, se foloseste o cana de 300 ml pentru ulei, apa si faina.

https://www.bucataras.ro/retete/shaorma-65551.html

Mie nu-mi plac cele cu drojdie, asa ca am facut cu bicarbonat. Sunt mai pufoase si se pot reincalzi. Va ies 4 lipii.

Pe o lipie puneti tzatziki, carne de porc, cartofi prajiti, ceapa, rosii si varza (cine doreste). Se ruleaza,cu ajutorul hartiei de copt. Ies 4 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de varza creata cu carne de porc