corina241

1

Bucataras
incepator

craiova

Bucataras din 27.12.2009

RETETE148
PRIETENI93
Retete / Mancaruri cu carne

Pulpa de miel in stil vanatoresc

In Oaie la 5 Mai 2013

Pregatim o pulpa de miel pentru macerat ( vezi foto ),astfel: In vasul care va fi introdus la cuptor vom aseza pulpa de miel peste care vom presara condimentele, uleiul de masline si otetul balsamic. Eu am lasat vasul acoperit ,la frigider peste noapte Se poate tine cateva ore la macerat si va fi...

Cosulet din mamaliga

In Ficat la 24 Mar 2013

INGREDIENTELE Mamaligii cred ca le stie toata lumea… Eu am pus tuciul cu putin ulei (mamaliguta capata un luciu deosebit, care mie-mi place ) si apa la fiert, am adaugat malaiul si-am lasat sa fiarba 30 de minute, amestecand din cand in cand (atat fierb eu mamaliga). Dupa...

Piftie de porc

In Porc la 30 Dec 2012

Pregatim un vas mare,in care sa incapa ciolanul intreg (eu am folosit un vas de tuci) si-l acoperim cu apa. Apoi adaugam sarea,piperul si foile de dafin.Lasam totul la fiert,iar cand carnea este fiarta la jumatate adaugam legumele taiate in bucati.Lasam sa fiarba in continuare(nu se adauga...

Sarmale de Craciun

In Porc la 26 Dec 2012

Carnea o dam prin masina de tocat si o pregatim cu condimente dupa gust.Ceapa o calim pana devine aurie,apoi adaugam si orezul bine spalat si scurs de apa.Toate le incorporam cu carnea tocata. Pregatim foile de varza pe care le trecem sub un jet de apa rece,apoi intindem foaia de varza ,punem...

Rulada de pui invelita in prociutto

In Pui la 17 Oct 2012

Pieptul de pui se desface usor cu lama cutitului obtinand o bucata intreaga de cca 30/10 cm.Il punem pe tocator acoperit cu folie transparenta alimentara si-l batem cu ciocanul de snitele. Potrivim de sare si piper pe ambele parti,apoi punem feliile de cascaval una langa cealalta,peste vom...

Pulpa de porc cu cartofi la cuptor

In Porc la 15 Oct 2012

Spalam carnea si o portionam,cartofii ii curatam de coaja apoi taiati in bucati.Punem totul in punga si condimentam cu sare,piper,mararul si cimbrul uscat.Presaram si 1 lingura ulei de masline.Inchidem punga si o punem intr-un vas de yena dand la cuptor pentru 40 minute. Servim cu muraturi de...

Ficatei de pui cu ceapa verde

In Pui la 15 Oct 2012

Spalam bine ficatul si-l curatam de pielite. Inabusim ficateii in tigaie,iar cand sunt aproape prajiti punem ceapa taiata marunt. Lasam capacul pe tigaie inca 5 minute. Scoatem pe platou,potrivim de sare si presaram usturoiul tocat marunt. Se poate servi cu piure,mamaliguta sau simpla...

Muschiulet de porc impletit II

In Porc la 9 Oct 2012

Muschiuletul de porc proaspat se taie pe lung in 3 fasii egale(aproximativ) ,dar nu pana la capat.Se lasa la unul din capete o portiune de 5 cm intreaga.Aici vom pune fasiile de ceapa verde pe lungimea muschiului si incepem sa impletim in 3.La capat prindem cu scobitori pentru a nu se desface....

Ardei,cartofi si rosii,toate umplute cu carne

In Vita la 7 Oct 2012

Pregatim copozitia de carne pentru a umple legumele(ardeii,cartofii si rosiile):amestecam carnea tocate cu sarea piperul si oul.Ceapa si orezul se calesc separat si se pun in compozitia de carne,iar la sfarsit punem si verdeata tocata marunt. Cu aceasta compozitie umplem pe rand...

Piept de pui in crusta de cascaval si smantana

In Pui la 7 Oct 2012

Taiem pieptul in fileuri potrivite,cam in 4-5 parti. Ungem tava de yena cu unt sau tapetam cu hartie de copt. Amestecam intr-un bol smanatana cu usturoiul pisat,sarea si piperul. Tavalim bucatile din piept de pui in amestecul de smantana,iar deasupra presaram cascaval ras. Introducem...

Ceafa la gratar pe pat de legume

In Porc la 28 Ian 2012

Ceafa de porc am batut-o pe ambete parti in folie de plastic cu ciocanul de snitele si am condimentat-o dupa gust. legumele le-am calit in putin ulei si am stins cu 200 ml supa de vita dupa care am condimentat cu sare si piper. intre timp am pregatit tigaia de gratar teflonata si am prajit...

Pui cu lamaie

In Pui la 23 Ian 2012

Puiul bine spalat se aseaza pe un blat de lemn unde il condimentam atat cat ne place.Taiem lamaile in 4 si umplem puiul cu ele. Pregatim un vas pentru cuptor, punem puiul intreg si-l lasam cca 1 ora si jumatate (in functie de cat de patruns sau suculent ne place) la cuptor intorcandu-l pe ambele...

Tocana de cartofi cu pulpa de vita

In Vita la 25 Noi 2011

Portionam pulpa de vita si o fierbem intr-un litru de apa.Pastram zeama strecurata in care a fiert carnea.Scostem carnea,calim ceapa,taiem in bucati potrivite legumele,iar acrtoful va fi taiat in 4.Condimentam dupa gust cu condimentele preferate,adaugam zeama strecurata in care a fiert pulpa si...

Ficatei de pui impanati cu usturoi

In Ficat la 24 Noi 2011

Spalam bine ficatul si-l curatam de toate pielitele.Dupa ce s-a scurs,luam fiecare ficatel si-l impanam cu fasii subtiri de usturoi. Incalzim o cratita la foc potrivit si prajim ficateii,care tot timpul vor fi acoperiti. Dupa ce s-au rumenit si patruns bine,ii scoatem pe un platou,punem...

Tocanita de cartofi cu carne de pui

In Pui la 19 Ian 2011

Carnea spalata se taie cubulete si o punem sa se prajeasca in putin ulei. Adaudam ceapa,morcovul si cartofii cubulete,le calim putin,stingem cu o cana de apa,punem ardeii intregi sa-si lase gustul(ii scoatem inainte de servire) si lasam sa fiarba. Punem pasta de tomate(1 lingura),cimbru...

Ciocanele de pui cu sos alb

In Pui la 19 Ian 2011

Pragatim un vas care poate fi introdus in cuptor,il ungem cu unt,condimentam carnea,acoperim vasul si-l lasam la cuptor pana cand ciocanelele se patrund foarte bine. Sosul: Taiem ceapa marunt,la fel procedam si cu ciupercile pe care le calim in putin ulei,stingem cu vin,lasam sa se evapore...

Mancare de mazare cu carne si cartofi

In Pui la 16 Ian 2011

Carnea se spala bine,o portionam si o punem la prajit in putin ulei. Ceapa si morcovul curatate si taiate cubulete mici le punem in uleiul unde am prajit carnea si le calim putin. Cartofii ii curatam de coaja ii taiem in cuburi mici si ii punem peste celelalte legume si carne.Completam...

Sarmalute in vas roman

In Porc la 7 Ian 2011

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele:carnea tocata,ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu orezul pana cand devine aurie si amestecam continuu pentru ca orezul sa nu se prinda;punem in continuare ouale, sarea si piperul.Cu aceasta compozitie umplem foile de sarmale. Se taie foile...

Piept de pui pe gratar

In Pui la 5 Ian 2011

Carnea spalata se portioneaza si se bate usor pe o singura parte. Pregatim o tigaie speciala pentru gratar,condimentam carnea si o punem la foc potrivit intorcand-o din cand in cand sa nu se arda. Orezul il spalam bine in apa rece,iar apoi il punem intr-o craticioara cu putin ulei si-l...

Muschi de porc impletit

In Porc la 2 Ian 2011

Am facut un amestec intr-un castron din ulei de masline,cimbru maruntit,oregano,piper,foi de dafin,sare,vin rosu si 4 catei de usturoi pisat. Muschiul l-am taiat pe lung in 4 fasii,fara a se patrunde pana la capatul gros,se lasa cca 2 cm;iar apoi l-am pus in castronul cu condimente,lasandu-l...

Cordon bleu

In Pui la 1 Ian 2011

Carnea se spala,iar apoi se pune pe o folie de plastic si batem cu ciocanul de snitele.Condimentam,punem o felie de cascaval,una de sunca si apoi rulam si prindem cu scobitori. Amestecam intr-o farfurie adanca oul cu faina,usturoiul si putina sare si formam o compozitie usor ingrosata. Luam...

Ficatei de pui cu mamaliguta

In Ficat la 29 Dec 2010

Ficatul de pui de spala in apa rece,se curata de bine de pielite si apoi il punem intr-un castronel cu lapte.Lasam la frigider 2 ore. Pregatim o tigaie punem cubul de unt si lasam sa se topeasca,apoi punem ficateii scursi de lapte.Acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit. Cand sunt...

Musaca de cartofi si carne

In Vita la 19 Dec 2010

Cartofii se curata de coaja,ii taiem rondele si-i dam un clocot in apa cu sare.Scoatem cartofii cu ajutorul unei palete si-i scurgem de apa. Intr-un bol punem carnea tocata,incorporam 1 ou batut,usturoiul pisat,sarea si piperul. Pregatim un vas ce poate fi introdus la cuptor,il ungem cu unt...

Piept de pui crocant

In Pui la 19 Dec 2010

Pieptul de pui spalat il taiem in fasii late(vezi foto),carnea se va strange in timpul prepararii. Fulgii de porumb ii punem intr-un prosop si-i zdrobim cu sucitorul. Luam fiecare bucata de carne,o dam prin faina amestecata cu sarea si piperul,apoi prin ouale batute bine,iar la sfarsit prin...

Fasole cu carnaciori

In Porc la 18 Dec 2010

Fasoalea o punem in apa cu o seara inainte. Ziua urmatoare pregatim o oala de 3 litri cu apa si punem fasoalea la fiert.Schimbam apa de cel putin 2-3 ori.Atunci cand bobul este aproape fiert adaugam adaugam legumele;ceapa o taiem in 4,morcovul dat pe razatoare,iar ardeiul taiat in bucati....

Chiftelute marinate cu piure

In Vita la 18 Dec 2010

Morcovul,cartoful si telina curatete le firtbem cateva minute in apa cu sare.Le scoatem,le scurgem de apa si le dam pe razatoare. Amestecam legumele si carnea intr-un catron,punem oul batut pentru a se lega compozitia,sarea si piperul,apoi la sfarsit usturoiul pisat si legatura de verdeata....

Mini-rulouri de pui cu piure

In Pui la 13 Dec 2010

Rulourile : Pieptul de pui il feliem si-l batem usor cu ciocanul pe o singura parte. Condimentam,punem felia de cascaval,apoi muschiul tiganesc si ardeiul taiat fasii. Prindem cu scobitori si dam rulourile prin faina amestecata cu oul batut si usturoiul pisat. Scufundam in baie de...

Pulpa de vitel cu legume la cuptor

In Vita la 13 Dec 2010

Carnea de vita se spala bine,o portionam si o punem la fiert intr-un vas de 2 litri cu apa. Lasam sa fiarba pana intra furculita usor in carne.Strecuram zeama in care a fiert carnea si o pastram. Pregatim un vas de yena,asezam bucatile de carne,adaugam apa in care a fiert carnea....

Friptura de pui la cuptor cu cartofi natur

In Pui la 2 Dec 2010

Carnea se spala,se condimenteaza si se aseaza intr-un vas de yena cu putina apa,apoi introducem la cuptor pana ce carnea se rumeneste frumos. Cartofii natur: Curatam cartofii si-i taiem cubulete.Ii punem intr-un vas cu apa si sare lasandu-i sa fiarba la foc potrivit.Cand sunt fierti se...

Varza la cuptor cu afumatura si piept de porc

In Porc la 1 Dec 2010

Varza se scoate din saramura,o spalam cu apa rece si o taiem marunt. Pieptul de porc si afumatura le taiem in bucati si le punem intr-un vas pe aragaz sa se prajasca putin in ulei.Adaugam ceapa si lasam sa se calesca putin. Luam vasul de pe foc si punem totul in vasul de lut,adaugam...

Afisate 1 - 30 din 43 retete    

Postari recente

publicat la 29.12.2013

Tort de sarbatoare

publicat la 23.12.2013

Fursecuri cu nuca si gem

publicat la 22.12.2013

Orez cu lapte pentru copii

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]